Facebook Pixel «Αδικαιολόγητη η εικόνα του ΠΑΟΚ - Με Σαββίδη θα πάρει σίγουρα το πρωτάθλημα...»
| 2017-05-29 23:44:00

«Αδικαιολόγητη η εικόνα του ΠΑΟΚ - Με Σαββίδη θα πάρει σίγουρα το πρωτάθλημα...»

«Αδικαιολόγητη η εικόνα του ΠΑΟΚ - Με Σαββίδη θα πάρει σίγουρα το πρωτάθλημα...»

Ποιος γνωστός προπονητής σχολίασε αρνητικά την εικόνα του ΠΑΟΚ το τελευταίο διάστημα, τι είπε για τις κινήσεις που έγιναν τον Γενάρη και ποια η πρόβλεψή του για το μέλλον του Δικεφάλου σε Ελλάδα και Ευρώπη.

Ο Νίκος Καραγεωργίου μίλησε για τα εφετινά πλέι οφ και την κακή παρουσία των ομάδων , τον ΠΑΟΚ και το πιθανό αγωνιστικό του μέλλον , αλλά και το πως θα μπορέσει να γίνει ανταγωνιστικότερο το πρωτάθλημα.

 

Αναλυτικά τα όσα είπε:

Για την ήττα του ΠΑΟΚ στο παιχνίδι κόντρα στην ΑΕΚ και το παιχνίδι-τελικός απέναντι στον Παναθηναϊκό την Τετάρτη:   «Ο ΠΑΟΚ δεν είναι καλός στα πλέι οφ. Δεν ήταν καλός και στο τέλος του πρωταθλήματος. Μετά την κατάκτηση του Κυπέλλου φαντάζομαι ότι οι παίκτες παρασύρθηκαν από το ωστικό κύμα και δεν μείνανε συγκεντρωμένοι. Έτσι θέλω να πιστεύω. Αυτή τη χρονιά πιστεύω ήταν τα χειρότερα πλέι οφ που έχουμε δει. Αυτό το παιχνίδι έχει έναν στόχο. Ελπίζω να προετοιμαστούν καλά αυτές τις τρεις ημέρες , να παίξουν καλά και να κερδίσουν».

 

Για το ότι στα φετινά πλέι οφ γενικότερα οι ομάδες φαίνεται να μην έχουν ενέργεια και να εμφανίζουν κόπωση στα παιχνίδια τους: «Αν πάρουμε μία μία τις ομάδες θα βρούμε διαφορετικές δικαιολογίες για κάθε μία από αυτές. Ο Παναθηναικός για παράδειγμα , άλλαξε 15 παίκτες τον Γενάρη και φύγανε άλλοι τόσοι. Έπαιξε με λιγότερο και μικρότερο ρόστερ. Έχει δηλαδή ο Παναθηναϊκός να ισχυριστεί ότι αυτό που έγινε φέτος δεν οφείλεται σε εμάς , αλλά στους προηγούμενους. Αν πάμε στην ΑΕΚ πιστεύω ότι διεκδικεί μέχρι το τέλος το καλύτερο δυνατό. Ο ΠΑΟΚ δε θα είναι δικαιολογημένος. Γιατί έχει επιλογές περισσότερες και πολλές δυνατότητες , τις οποίες τις έδειξε κατά τη διάρκεια του πρωταθλήματος. Πιστεύω όμως ότι στο τέλος θα πετύχει τον στόχο του».

Για το αν η αγωνιστική καθίζηση του Δικεφάλου οφείλεται στον εφησυχασμό των ποδοσφαιριστών ή σε κάποιον άλλον παράγοντα: «Ο ΠΑΟΚ πιστεύω ότι μετά τον Ιανουάριο άρχισε να παίζει διαφορετικό ποδόσφαιρο. Ειδικά μετά τη φυγή του Ροντρίγκεζ. Πήρε δύο ποδοσφαιριστές , τον Ενρίκε και τον Πρίγιοβιτς και άλλαξε το στυλ του, το οποίο όμως απαιτούσε και λίγο χρόνο για να επιτευχθεί. Ο επιθετικός του τραυματίστηκε και τον έχασε για ένα διάστημα , μένοντας έτσι εκτός φόρμας. Έτσι ο ΠΑΟΚ άρχισε πάλι με καινούργια δεδομένα να βρει τα πατήματά του. Αλλά πιστεύω ότι δεν δικαιολογείται αυτή του η παρουσία. Οι παίκτες του φαίνεται ότι μετά τον τελικό δεν ετοιμάστηκαν σωστά. Παρόλο που η ομάδα έχει το καλύτερο ρόστερ σε σχέση με τους υπόλοιπους και πήγαινε καλύτερα και πιο σταθερά , φαίνεται ότι το μυαλό τους πήγε κάπου αλλού και ίσως πιστέψανε ότι η χρονιά ολοκληρώθηκε. Δεν είναι εύκολο όμως και βλέπουμε ότι ο ΠΑΟΚ αντιμετωπίζει δυσκολίες».

Για τα φετινά πλέι οφ και το αν πιστεύει ότι τα επόμενα χρόνια θα δούμε πιο ανταγωνιστικά πρωταθλήματα: «Αρχικά , έχουμε ακούσει ότι η Superleague θέλει να πάρει κάποιες αποφάσεις για να αλλάξει ο τρόπος διεξαγωγής του πρωταθλήματος.  Κατά τη γνώμη μου αυτό είναι λάθος. Πιστεύω προσωπικά ότι οι ομάδες έπρεπε να γίνουν περισσότερες και ενισχυθούν οι μικρομεσαίες ομάδες. Όταν μιλάω να ενισχυθούν εννοώ οικονομικώς , για να μπορέσουν έτσι να γίνουν πιο ανταγωνιστικές και να κοντράρουν τους μεγάλους.

Δηλαδή πρωτάθλημα 18 ομάδων και διαφορετικό τρόπο μοιρασιάς των χρημάτων. Να εισπράττουν χρήματα οι μικρότερες ομάδες για να κάνουν ισχυρά ρόστερ και να παίζεται το πρωτάθλημα με 34 παιχνίδια. Ωστόσο αυτοί αποφασίσανε κάτι διαφορετικό. Αυτό σημαίνει ότι τα περισσότερα χρήματα θα τα παίρνουν λογικά οι μεγάλοι και εσείς οι μικροί πάρτε ψίχουλα. Αυτή είναι η πρώτη λογική.  Η δεύτερη λέει ότι θα υπάρχουν πιο ανταγωνιστικά παιχνίδια. Κάποια στιγμή όμως θα υπάρχει κορεσμός. Όπως κορεσμός υπάρχει και τώρα στα πλέι οφ. Αυτό φαίνεται στα παιχνίδια των πλέι οφ. Χθες στο ΑΕΚ – ΠΑΟΚ είχε το πολύ 10 χιλιάδες κόσμο, ενώ στη Λεωφόρο πηγαίνουν το πολύ 3 χιλιάδες κόσμος. Όταν δεν πηγαίνει ο κόσμος στα γήπεδα το πρωτάθλημα είναι φτωχό. Όταν παίζουν συνέχεια ΠΑΟΚ – ΑΕΚ και Ολυμπιακός – ΑΕΚ για παράδειγμα , υπάρχει κορεσμός. Αυτή είναι η γνώμη μου , μπορεί και να διαψευστώ».

 

Για το αν θα ήταν διαφορετικό το πρωτάθλημα αν οι μικρομεσαίοι θα μπορούσαν να κοντράρουν τους μεγάλους: «Μα έτσι πρέπει να κάνουμε. Πως θα κάνουμε το άθλημα πιο ελκυστικό και ανταγωνιστικό.  Πάει να γίνει μία καινούρια προσπάθεια, με την Ομοσπονδία να λειτουργήσει σωστά , να μην επηρεάζονται διαιτητές και όλος ο κύκλος που έπαιξε το ρόλο του για τη διαμόρφωση αποτελεσμάτων τα τελευταία χρόνια. Άρα πρέπει να μπει μία τάξη σε όλα και σιγά σιγά να τηρηθούν οι νόμοι και να δούμε τα πράγματα καλύτερα».

Για το αν ο ΠΑΟΚ μπορεί τα επόμενα χρόνια να γίνει πρωταγωνιστής: «Από τη στιγμή που ο ΠΑΟΚ έχει πρόεδρο τον Ιβάν Σαββίδη , με την μεγάλη οικονομική δύναμη, είναι απολύτως φυσιολογικό να διεκδικήσει το πρωτάθλημα και κάποια στιγμή να το κατακτήσει. Πιθανόν να μη σταματήσει εκεί και να προχωρήσει και στο Champions League. Αυτό είναι μία απόρροια όλων αυτών που προσπαθεί να κάνει ο πρόεδρος του ΠΑΟΚ. Όλα αυτά τα χρόνια θεωρώ ότι μαθαίνει , διότι έχει έρθει από άλλη χώρα που έχει διαφορετική νοοτροπία. Έχει αποκομίσει πολλά και σιγά σιγά τα βάζει σε μία σειρά και ο ΠΑΟΚ δείχνει ότι είναι ανταγωνιστικός και πρέπει να τον φοβούνται. Αυτό για να γίνει πρέπει να το ολοκληρώσει. Να πάρει έναν τίτλο , ένα πρωτάθλημα και να προχωρήσει στο Champions League. Αυτό έχω την αίσθηση ότι θα το καταφέρει στο μέλλον».

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags