Facebook Pixel Το κρυφό «όπλο» του Χάσι για το ντέρμπι με την ΑΕΚ!
| 2017-09-21 09:30:00

Το κρυφό «όπλο» του Χάσι για το ντέρμπι με την ΑΕΚ!

του Κώστα Γκόντζου
Το κρυφό «όπλο» του Χάσι για το ντέρμπι με την ΑΕΚ!

Τι έχει στο μυαλό του ο κόουτς όσον αφορά το σύστημα και τι θα συμβεί με τον Φορτούνη.

Πέρα από πρόσωπα, ο αγώνας με τον Αστέρα Τρίπολης άφησε και άλλα θετικά δείγματα στον Ολυμπιακό και τον Μπεσνίκ Χάσι. Καθώς όπως φάνηκε, ο Κοσοβάρος τεχνικός έχει σκεφτεί να εφαρμόσει σε καταστάσεις που χρειάζονται ρίσκο, ένα σύστημα διαφορετικό από το συνηθισμένο στο Λιμάνι.

Δεν είναι άλλο από το 3-4-3, το οποίο εφάρμοσε ο Χάσι στο β' μέρος της αναμέτρησης με τους Αρκάδες, ξεκλειδώνοντας την άμυνά τους και φτάνοντας στην επίτευξη δύο τερμάτων μετά το 70ό λεπτό.

Ο 46χρονος προπονητής έχει δουλέψει αρκετές φορές στον Ρέντη το σύστημα αυτό και το έθεσε σε εφαρμογή στο ημίχρονο του αγώνα Κυπέλλου της Τρίτης, μια και έβλεπε την ομάδα του να έχει εγκλωβιστεί και να έχει «βραχυκυκλώσει» από τη διπλή ζώνη άμυνας και το «συμπαγές» παιχνίδι των αντιπάλων.

Το ματς με τους Αρκάδες μόνο θετικά δεν εξελισσόταν για τον Ολυμπιακό και ο Χάσι πήρε τα αναγκαία ρίσκα, σε μια προσπάθεια να διαφοροποιηθεί ο ρυθμός του αγώνα και να ανοίξει η άμυνα του αντιπάλου.

Ο Χάσι επιχείρησε τον ολικό αιφνιδιασμό του αντιπάλου και δικαιώθηκε, μια και έπαιξε φουλ επίθεση καλύπτοντας όμως τα νώτα του με τρεις στόπερ, εκ των οποίων ο ένας ήταν ο μέσος, Σάσα Ζντιέλαρ. Με αυτόν τον τρόπο ο Χάσι πέτυχε να έχει καλή πρώτη πάσα από την άμυνα και να γίνει πολύ πιο επικίνδυνος επιθετικά απ' ό,τι ήταν στο α' μέρος.

Παράλληλα, «έδεσε» και την άμυνά του και δεν αντιμετώπισε σοβαρά προβλήματα από τους φιλοξενούμενους, που σκόραραν στη μία και μοναδική στιγμή που δημιουργήθηκε ανισορροπία στο κέντρο άμυνας του Ολυμπιακού, επειδή έλειπε από εκεί ο Μίλιτς για να πάρει πάσα από τον Φορτούνη σε αντεπίθεση.

Σε κάθε περίπτωση, η δοκιμή είχε θετικά αποτελέσματα και ο Χάσι σίγουρα την κρατάει στη... φαρέτρα του για τη μάχη του ΟΑΚΑ, την Κυριακή. Για το ματς αυτό θα περιμένει μέχρι και την Παρασκευή τον Φορτούνη να επιστρέψει στις προπονήσεις, κάτι για το οποίο στο Λιμάνι αισιοδοξούν.

Ωστόσο, πρέπει να πάει συντηρητικά και προσεκτικά ο Θεσσαλός, προκειμένου να μην του «γυρίσει» το σφίξιμο σε θλάση και χάσει πολύ μεγάλο μέρος των ερυθρόλευκων αγωνιστικών υποχρεώσεων στη συνέχεια. 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags