Η ανάγκη, τόσο του Τύπου όσο και των φιλάθλων του Παναθηναϊκού, να βρουν έναν αρχηγό στη «νέα» ομάδα του Ζεσουάλδο Φερέιρα, είναι εμφανέστατη από την αρχή των επίσημων υποχρεώσεων του τριφυλλιού. Εξίσου εμφανές είναι επίσης πως όλα τα βλέμματα έχουν πέσει πάνω στον Σεμπάστιαν Λέτο και δικαίως, αφού ο Αργεντινός είναι ένα επίπεδο πάνω από τους υπόλοιπους συμπαίκτες του, πλην βέβαια κάποιων… φωτεινών εξαιρέσεων.

Οι πράσινοι λοιπόν έχουν παίξει μέχρι τώρα πέντε επίσημα παιχνίδια, τέσσερα ευρωπαϊκά και ένα για το ελληνικό πρωτάθλημα, και σε όλα ο Λέτο ήταν το κεντρικό πρόσωπο είτε έπαιξε καλά είτε όχι.

Μετά το πρώτο ματς με την Οντένσε και το 1-1 στην Δανία από δικό του γκολ, όσα ακολούθησαν, έδειξαν με τον πιο απλό τρόπο την ανάγκη που υπάρχει στον σύλλογο να βρεθεί ένας «αντι- Σισέ». Όχι απαραίτητα ένας επιθετικός που θα βάλει τόσα γκολ όσα ο Γάλλος, αλλά ένας παίκτης που θα είναι ηγέτης μέσα και έξω από το γήπεδο. Μετά λοιπόν την ισοπαλία στην Δανία, όλοι χαρακτήρισαν τον Λέτο νέο ηγέτη και αρχηγό του Παναθηναϊκού για τη νέα σεζόν. Χαμός στα σάιτ, στα ραδιόφωνα και στις εφημερίδες για τον Αργεντινό παιχταρά που… χόρεψε τους αντιπάλους του.

Μετά όμως ήρθαν και οι… σφαλιάρες για τον Λέτο, καθώς στα κείμενα μετά τη ρεβάνς με την Οντένσε και τα δύο παιχνίδια του τριφυλλιού με την Μακάμπι, ο ηγέτης και παιχταράς Λέτο, είχε γίνει ο ατομιστής και τεμπέλης Αργεντινός, που δεν βοηθάει την ομάδα επιθετικά με τις πολλές ντρίπλες και που δημιουργεί τεράστια προβλήματα αμυντικά, αφού βαριέται να μαρκάρει. Η… κωλοτούμπα όμως δεν σταμάτησε εκεί.

Την Κυριακή ήρθε το ματς της Κέρκυρας, όπου ο Λέτο έπαιξε καλά για 45 λεπτά και… πέταξε πάλι στα ουράνια. «Έτσι γλεντάει ο Λέτο», «Σόου Λέτο» και άλλα ωραία στις εφημερίδες για τον νέο πράσινο ηγέτη. Ναι, λίγες ημέρες μετά την «σφαλιάρα» από την Μακάμπι, ο Αργεντινός έγινε και πάλι ηγέτης. Όχι μόνο για τους δημοσιογράφους όμως, αλλά και για τον κόσμο. Η κατάσταση αυτή βέβαια δεν κάνει καλό στον ποδοσφαιριστή και κυρίως στον Παναθηναϊκό.

Οι πράσινοι, αν θέλουν να πετύχουν κάτι την φετινή χρονιά, οφείλουν να ακολουθήσουν την χθεσινή… συμβουλή του Λέτο. «Κλείνουμε αυτιά, δουλεύουμε σκληρά και γινόμαστε ομάδα. Είτε σε λένε Λέτο είτε Νίνη». Μόνο έτσι μπορεί να αντικατασταθεί ο Σισέ φέτος για τον Παναθηναϊκό. Με συνολική δουλειά, με κανέναν άλλον τρόπο…