Facebook Pixel Sportdog.gr | Έκανε πλάκα ο Παναθηναϊκός - Επέστρεψε στις νίκες με πεντάρα στον Απόλλωνα! (ΒΙΝΤΕΟ)
| 2018-11-24 17:56:00

Έκανε πλάκα ο Παναθηναϊκός - Επέστρεψε στις νίκες με πεντάρα στον Απόλλωνα! (ΒΙΝΤΕΟ)

του Δημήτρη Σκούφου
Έκανε πλάκα ο Παναθηναϊκός - Επέστρεψε στις νίκες με πεντάρα στον Απόλλωνα! (ΒΙΝΤΕΟ)

Νίκη με 5-1, με Μακέντα, Κουρμπέλη, Ινσούα και Γιόχανσον.

Στις νίκες επέστρεψε ο Παναθηναϊκός αφού επικράτησε άνετα με 5-1 του Απόλλωνα Σμύρνης στο ΟΑΚΑ, παίζοντας κατά διαστήματα όμορφο ποδόσφαιρο.

Δύο γκολ για το Τριφύλλι σημείωσε ο Μακέντα (15', 41'), ενώ από ένα πέτυχαν οι Κουρμπέλης (58'), Ινσούα (62') και Γιόχανσον (92'). Το γκολ της τιμής για τον Απόλλωνα σημείωσε ο Σικαμπάλα στο 67'.

TO MATΣ: Πολύ ορεξάτος ξεκίνησε τον αγώνα ο Παναθηναϊκό και ήδη στα πρώτα οκτώ λεπτά είχε καταγράψει τέσσερις τελικές και μάλιστα με πολύ καλές προϋποθέσεις. Στο 5' ο Μακέντα έπιασε το σουτ στην κίνηση από το ύψος του πέναλτι, αλλά έστειλε την μπάλα άουτ, όντας αφύλαχτος, ενώ στο επόμενο λεπτό ο Μπουζούκης πλάσαρε μέσα από την περιοχή, όμως ο Χουάντερσον απέκρουσε σε κόρνερ.

Στο 8' ο Δώνης έστειλε με κεφαλιά την μπάλα στην αγκαλιά του Χουάντερσον, με τον Απόλλωνα να κλέβει μπάλες στο κέντρο και να έχει κάποια καλά σουτ με τον Σικαμπάλα, τον Ελ Χέλβε και τον Μπετινέλι. Η πίεση πάντως του Τριφυλλιού απέδωσε γρήγορα καρπούς, αφού στο 15΄ο Χατζηγιοβάνης έβγαλε την σέντρα από αριστερά μετά από τρομερή προσπάθεια και ο Μακέντα με κεφαλιά άνοιξε το σκορ για την ομάδα του Γιώργου Δώνη. 

Ο Χατζηγιοβάνης ήταν ο πιο κινητικός παίκτης των Πράσινων και στο 29' και το 31' κατέγραψε δύο πολύ ωραίες προσπάθειες, που όμως δεν βρήκαν ευτυχή κατάληξη. Στο 34' και πάλι ο νεαρός σούταρε άουτ, ενώ στο 41' οι Πράσινοι έφτασαν και σε δεύτερο γκολ, όταν ο Μπουζούκης έβγαλε την κάθετη στον Μακέντα, που δεν αστόχησε μπροστά στον Χουάντερον και με πλασέ διαμόρφωσε το 2-0 του πρώτου ημιχρόνου.

Ο Παναθηναϊκός συνέχισε σε καλό τέμπο και στο δεύτερο μέρος και στο 58΄ πέτυχε και τρίτο γκολ με τον αρχηγό Δημήτρη Κουρμπέλη. Ο Μπουζούκης έβγαλε την κάθετη στα αριστερά στον Χατζηγιοβάννη, ο οποίος γύρισε στον Κουρμπέλη, που σούταρε και μετά από κόντρα πήρε ξανά τη μπάλα και την έστειλε στα δίχτυα για το 3-0. Οι Πράσινοι πέτυχαν άμεσα και τέταρτο γκολ (62'), όταν ο Μακέντα βγήκε από την αριστερή πλευρά, έδωσε φοβερή πάσα στον Ινσούα, που απελευθερώθηκε και σε τετ-α-τετ με τον Χουάντερσον δεν αστόχησε, γράφοντας το 4-0.

Στο 67' ο Σικαμπάλα πέτυχε το γκολ της τιμής για τον Απόλλωνα με όμορφο πλασέ μέσα από την περιοχή, πιάνοντας την άμυνα του Τριφυλλιού σε αδράνεια. Οι γηπεδούχοι πέτυχαν και πέμπτο γκολ με τον Γιόχανσον στο 92', διαμορφώνοντας το τελικό 5-1.

ΤΟ ΠΗΡΕ ΠΑΝΩ ΤΟΥ: Ο Τάσος Χατζηγιοβάνης ήταν ο καλύτερος στο σημερινό παιχνίδι για τον Παναθηναϊκό. Ο νεαρός ήταν ιδιαίτερα κινητικός και μέσα σε πολλές φάσεις, ενώ πιστώνεται την τρομερή προσπάθεια και την ασίστ στο πρώτο γκολ, αλλά και την δημιουργία του τρίτου.

ΓΙΝΑΜΕ... ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ: Με τον Κότσαρη κάτω από τα δοκάρια και τους Κολοβέτσιο, Οικονόμου, Ινσούα και Γιόχανσον στην άμυνα παρατάχθηκε ο Παναθηναϊκός. Στη μεσαία γραμμή ήταν οι Κουρμπέλης, Κάτσε και Δώνης και στην κορυφή της επίθεσης ήταν ο Μακέντα και στα άκρα δίπλα του οι Μπουζούκης και Χατζηγιοβάνης.

Από πλευράς Απόλλωνα ξεκίνησαν οι Χουάντερσον, Οριουέλα, Κύργιας, Γκίνο, Μπετινέλι, Κονέ, Ναδάλες, Σικαμπάλα, Τζανετόπουλος, Ζοάο Πεδρο και Ελ-Χέλβε.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (4-3-3): Κότσαρης, Γιόχανσον, Κολοβέτσιος, Οικονόμου, Ινσούα (66’ Χατζηθεοδωρίδης), Κάτσε, Κουρμπέλης (61’ Στάικος), Δώνης, Μπουζούκης, Μακέντα, Χατζηγιοβάνης (77’ Εμμανουηλίδης). 

ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ (4-3-3): Χουάντερσον, Οριουέλα, Κύργιας, Τζανετόπουλος (70’ Ντούρσο), Ναδάλες, Ζοαο Πεδρο (63’ Ακόστα), Γκίνο, Κονέ, Σικαμπάλα, Ελ Χέλβε, Μπετινέλι (46’ Τριάδης). 

Η ΦΑΣΗ: Ο Παναθηναϊκός πρόσφερε ορισμένες πολύ όμορφες στιγμές, όμως η πιο χαρακτηριστική ήταν η "μαγεία" του Χατζηγιοβάνη στο πρώτο γκολ, όταν "ζάλισε" τον αντίπαλό του και έβγαλε σέντρα... πάρε-βάλε στον Μακέντα.

ΣΟΥ ΣΦΥΡΙΖΩ: Δεν αντιμετώπισε προβλήματα στην διαιτησία του ο ρέφερι Φωτιάδης, καθώς έδωσε τις σωστές κάρτες, ενώ δεν σημειώθηκαν αμφισβητούμενες φάσεις για να δυσκολέψουν το έργο του.

ΜΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΟΥΣΙΑ: Ο Παναθηναϊκός μετά τα τρία ντέρμπι όπου δεν πήρε νίκη, επέστρεψε στα τρίποντα με το εντυπωσιακό 5-1 επί του Απόλλωνα, βγάζοντας κατά διαστήματα ορισμένες πολύ ωραίες φάσεις, έχοντας σε καλή ημέρα σχεδόν όλη την 11άδα του.

ΠΑΤΑ ΤΟ:

 

 

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags