Για την υπόθεση του βιασμού αναφέρθηκε κατά την παρουσία του στο αστυνομικό τμήμα του Σάο Πάουλο ο Νεϊμάρ, αρνούμενος κάθε κατηγορία και λέγοντας ότι η ίδια η κοπέλα που τον κατηγορεί, του ζήτησε να την χτυπήσει.

«Δεν τη βίασα, ό,τι έγινε ήταν και με τη δική της συγκατάθεση. Δεν τη χτύπησα ποτέ και μάλιστα ήταν εκείνη που μου ζήτησε να τη χτυπήσω! Χρησιμοποίησα προφυλακτικό και μετά το πέταξα. Είμαι ποδοσφαιριστής, δεν θα ρίσκαρα να βάλω σε κίνδυνο την υγεία μου με κάποια άγνωστη» είπε στην κατάθεσή του ο ποδοσφαιριστής. 

«Θα λάμψει η αλήθεια, αλλά περνάω ό,τι πιο δύσκολο έχω αντιμετωπίσει ποτέ στη ζωή μου. Έχω μάνα, έχω μια αδερφή, έχω ένα μικρό παιδί που δεν μπορεί να πάει στο σχολείο γιατί του λένε πως είναι γιος ενός βιαστή...» ανέφερε ο Νεϊμάρ.