Facebook Pixel Παναθηναϊκός: Έξαλλοι οι παίκτες στα αποδυτήρια - Απίστευτο τι ήθελαν να κάνουν
| 2019-09-17 10:44:00

Έξαλλοι οι παίκτες του ΠΑΟ - Απίστευτο τι ήθελαν να κάνουν - Τους σταμάτησαν τελευταία στιγμή!

του Νίκου Στεργίου
Έξαλλοι οι παίκτες του ΠΑΟ - Απίστευτο τι ήθελαν να κάνουν - Τους σταμάτησαν τελευταία στιγμή!

Χαμός στα αποδυτήρια. Γιατί "έβραζαν"; Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ.

Παναθηναϊκός: Σε μια ποδοσφαιρική ομάδα, γνωστό αυτό χρόνια, οι ποδοσφαιριστές δεν μπορεί να φύγουν. Όλοι μαζί,  μεσούσης της σεζόν (πόσο μάλλον στο ξεκίνημα). Γι' αυτό -δίκαιο ή άδικο- πάντα, ο ένας την πληρώνει και συνηθέστερα, αυτός ο ένας είναι ο προπονητής.

Ο Νίκος Νταμπίζας χθες, συναντήθηκε ως γνωστόν με τους ποδοσφαιριστές του "τριφυλλιού". Και παρότι δεν χρησιμοποιήθηκαν ούτε ο τόνος ούτε τα λόγια που διέρρευσαν στα media, η ουσία είναι πως αφενός τους χρέωσε για τις μέχρι στιγμής εμφανίσεις στο πρωτάθλημα, αφετέρου απαίτησε ανάληψη ευθυνών. Πολύ αόριστο όταν απευθύνεσαι σε ποδοσφαιρικά αποδυτήρια, ακόμη πιο αόριστο όταν ο παραλήπτης είναι ποδοσφαιριστές, αγγίζει τα όρια του επικίνδυνου όταν ο αποστολέας δεν αναλαμβάνει καμία απολύτως ευθύνη. Ειδικά όταν το timing είναι τόσο ευαίσθητο όσο το τρέχον, με τον Παναθηναϊκό και τους παίκτες του να περιμένουν την Κυριακή το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό.

Οι παίκτες των "πράσινων", η αλήθεια είναι πως ενοχλήθηκαν. Όχι από το ύφος (που είπαμε δεν ήταν αυτό που μεταφέρθηκε...) ή το περιεχόμενο του παλαίμαχου στόπερ. Αλλά από το γεγονός πως έστω και αλλαγμένα, ή "φουσκωμένα", τα όσα ειπώθηκαν στη συνάντηση τους, διέρρευσαν. Ήθελαν μάλιστα να βγάλουν και ανακοίνωση με την οποία αφενός θα αναλάμβαναν την ευθύνη, θα στηλίτευαν τη διαρροή (κάποιοι μάλιστα ήθελαν να είναι ακόμη περισσότερο επιθετικοί, με χρήση λέξεων όπως παραπληροφόρηση και fake news) και θα δημοσιοποιούσαν τη στήριξή τους στον Γιώργο Δώνη. 

Εν τέλει, κατόπιν και σχετικών συστάσεων (και όχι μόνο από τον Νίκο Νταμπίζα ο οποίος ήταν έξαλλος από τη διαρροή και κυρίως για το ύφος που αυτή μεταφέρθηκε...) επιλέχθηκε να μη ριχτεί και άλλο λάδι στη φωτιά, άπαντες να περιμέναν τη βραδινή συνάντηση Αλαφούζου - Νταμπίζα - Δώνη (για την οποία πάντως είχαν ενημερωθεί ουσιαστικά από πρώτο χέρι πως δεν θα προκαλούσε αποχώρηση του προπονητή) και έτσι η χθεσινή αναμπουμπούλα στα αποδυτήρια πέρασε χωρίς περισσότερη αναταραχή.

Τώρα τι θα γίνει ως την Κυριακή, τι θα γίνει σήμερα, τι θα γίνει τότε ή την ερχόμενη Δευτέρα, κανείς δεν μπορεί να το ξέρει, σίγουρα όμως όλοι μπορούν να το προεξοφλήσουν σε περίπτωση νέας κακής εμφάνισης και ανάλογου αποτελέσματος. Ο Γιώργος Δώνης είναι προφανές πως είτε μένει με το ζόρι, ή έστω την ελπίδα πως θα μπορέσει έστω και στο παρά ένα να αντιστρέψει το κλίμα σε  ματς ορόσημο, είτε τα όσα έλεγε περί παραίτησης δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα (είναι και η αποζημίωση μέσα στο παιχνίδι...).

Ο τεχνικός διευθυντής μοιάζει να κυνηγάει την ουρά του στα αποδυτήρια. Την περασμένη εβδομάδα φέρνει ψυχολόγο, έρχεται η "τεσσάρα" από τον Αρη, χθες βάζει "χέρι" (έστω και σαφώς πιο light απ' ότι μεταφέρθηκε, το επαναλαμβάνουμε) στους ποδοσφαιριστές, χωρίς ούτε την παραμικρή αναγνώριση της ευθύνης (κάτι που φυσικά είναι κοινό για Δώνη και Νταμπίζα), στηρίζει τον προπονητή γιατί δεν έχει άλλη επιλογή και προφανώς και ο ίδιος παίζει ρέστα μέσω του προπονητή και της στήριξης (έστω και με αυτόν τον περίεργο πλέον τρόπο) του πλάνου.

Το γεγονός πως βρισκόμαστε μόλις στην 3η αγωνιστική, στα μέσα Σεπτεμβρίου και στον Παναθηναϊκό γίνονται όλα αυτά, πραγματικά προκαλεί απορία ως προς το σκεπτικό της χθεσινής απόφασης για παραμονή του κόουτς, έστω ως το κυριακάτικο ντέρμπι. Αυτό ακριβώς όμως μοιάζει να είναι και η κορύφωση του δράματος για το δίδυμο που έστησε, έτρεξε και διαχειρίζεται τον φετινό Παναθηναϊκό, οπότε μοιραία, αμφότεροι έπρεπε να είναι παρόντες. Είτε για να ανυψωθούν, είτε για να καταβαραθρωθούν. Προφανώς πλέον, μαζί…

Γιατί είπαμε, όσο και αν η επικοινωνιακή προσπάθεια (άλλοθι, υπερασπιστική γραμμή, αντανακλαστικός μηχανισμός) να "στοχοποιηθούν" οι παίκτες έχει προς στιγμήν την αποδοχή των ίδιων των παικτών, εν τούτοις, Δευτέρα πρωί, δεν γίνεται να φύγουν οι ποδοσφαιριστές αν έχει συνεχιστεί το σερί των αρνητικών εμφανίσεων. Και σίγουρα δεν είναι οι μόνοι που δεν έχουν συνειδητοποιήσει τη σοβαρότητα της κατάστασης…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Απίθανος Δώνης! Τους "καθαρίζει" όλους πριν τον Ολυμπιακό - Τρελό ρίσκο - "Πανηγυρίζει" ο Μαρτίνς!

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags