Facebook Pixel «Θα ήθελα να κερδίζαμε χωρίς πέναλτι, γιατί είναι αμφισβητούμενα»
| 2011-01-23 21:24:00

«Θα ήθελα να κερδίζαμε χωρίς πέναλτι, γιατί είναι αμφισβητούμενα»

«Θα ήθελα να κερδίζαμε χωρίς πέναλτι, γιατί είναι αμφισβητούμενα»

Ο Ερνέστο Βαλβέρδε ανέφερε πως δεν έχει άποψη για το πέναλτι με το οποίο κέρδισε ο Ολυμπιακός τον Αστέρα Τρίπολης, ωστόσο σημείωσε πως θα ήθελε να σκοράρουν με άλλον τρόπο, αφού τα πέναλτι πάντα είναι αμφισβητούμενα.

«Αυτό που συμβαίνει είναι πως ο Αστέρας, έχει καλή άμυνα, δέχεται λίγα γκολ, όχι μόνο από τον Ολυμπιακό αλλά απ' όλες τις ομάδες και είναι δύσκολο να τον κερδίσεις. Βέβαια δύσκολα βάζει και γκολ, είναι όμως πολύ καλή στην άμυνα. Σήμερα ήταν το γήπεδο γεμάτο νερό κάτι που μας δυσκόλεψε και ήταν πολύ εύκολο να γίνει κάποιο λάθος ειδικά στην άμυνα. Δείξαμε ιδιαίτερη προσοχή προκειμένου να μην συμβεί κάποιο λάθος», ανέφερε αρχικά για το παιχνίδι ο Βαλβέρδε.

 Για την φάση του πέναλτι, ο Ισπανός τεχνικός, τόνισε: «Δεν έχω προσωπική άποψη. Λίγα πράγματα μπορείς να δεις καθαρά από το σημείο που καθόμουν. Δημιουργήσαμε πολλές φάσεις και θα προτιμούσα να βάζαμε γκολ από τις άλλες φάσεις και όχι από το πέναλτι, γιατί συνήθως τα πέναλτι είναι αμφισβητούμενα. Το παιχνίδι από το πρώτο μέρος ήταν δικό μας, είχαμε στηθεί καλά, είχαμε καλό ρυθμό, μπαίναμε στην αντίπαλη περιοχή αλλά στο δεύτερο ημίχρονο ήταν καλύτερος ο Αστέρας. Ο Αστέρας μας δυσκόλεψε περισσότερο κυρίως μ' ένα σουτ, όμως οι πιο καθαρές ευκαιρίες ήταν δικές μας και στο δεύτερο μέρος. Όπως αυτές των Μανιάτη, Ζαϊρί και Φουστέρ».

 Για την δυσκολία του να πάρει το ματς ο Ολυμπιακός,ο 47χρονος τεχνικός, ξεκαθάρισε:«Και σε μένα θα μου άρεσε να κερδίζουμε με περισσότερα γκολ και φωνάζω αν δω ελεύθερο παίκτη να του δώσουν την μπάλα αλλά δεν μ ακούν. Όταν είσαι απέξω είναι εύκολο, όταν όμως ήμουν παίκτης ήταν πολύ δύσκολο. Δεν είναι τόσο εύκολο όσο φαίνεται απ' έξω που βλέπουμε ξεκάθαρα τις φάσεις. Στον αγωνιστικό χώρο υπάρχει πίεση. Το σημαντικό είναι πως κερδίζουμε, θα θέλαμε περισσότερα γκολ, αλλά αυτό που μετρά είναι η νίκη. Ακόμη κι αυτές οι νίκες έχουν πάντως την αξία τους γιατί το 1-0 για να το κρατήσεις μέχρι το 90' θέλει προσπάθεια».

 Για την απόκτηση του Τζεμπούρ, σχολίασε: «Τον είδαμε μόνο χθες, ξέρουμε πως θα μας βοηθήσει και πως είναι ένας παίκτης που θα μας ταιριάξει».

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags