Facebook Pixel ΑΕΚ - Γιώργος Τζαβέλλας: "Πιο δυνατός από Τσιγκρίνσκι ο Τζαβέλλας - Εκεί θα βοηθήσει - Θα γίνει Ολυμπιακός η ΑΕΚ με τέτοια χαφ"
| 2021-06-29 19:52:00

"Πιο δυνατός από Τσιγκρίνσκι ο Τζαβέλλας - Εκεί θα βοηθήσει-Θα γίνει Ολυμπιακός η ΑΕΚ με τέτοια χαφ"

του Χρήστου Κωνσταντινίδη
"Πιο δυνατός από Τσιγκρίνσκι ο Τζαβέλλας - Εκεί θα βοηθήσει-Θα γίνει Ολυμπιακός η ΑΕΚ με τέτοια χαφ"

"Με Μπάγεβιτς κανείς δεν έκανε ιστορία", η απάντηση για τα αποδυτήρια. Ο παλαίμαχος αμυντικός της ΑΕΚ, Γιώργος Πεππές, μιλά στο Sportdog για τη μεταγραφή του διεθνή Έλληνα στόπερ, τους συμπαραστάτες που χρειάζεται και τις προοπτικές που ανοίγονται με την Αγιά Σοφιά.

Ο Γιώργος Τζαβέλλας έρχεται στην ΑΕΚ για να δώσει με την ωριμότητά του στοιχεία που θα την βοηθήσουν σημαντικά στο παιχνίδι της! Θα χρειαστεί όμως και επιπλέον ενίσχυση στο κέντρο της άμυνας και όχι μόνο. Αυτήν την άποψη εξέφρασε στο Sportdog ο Γιώργος Πεππές, ο οποίος υπηρέτησε την Ένωση ως αμυντικός για έξι συνεχόμενες χρονιές, από το 1986 μέχρι το 1992 και πανηγύρισε το πρωτάθλημα του '89 και το πρώτο από τα τρία σερί της δεκαετίας του '90.
 

Ο βετεράνος άσος μίλησε με τα καλύτερα λόγια για τον Γιώργο Τζαβέλλα, ενώ στάθηκε στη δύναμη που θα δώσει στην ομάδα του Δικέφαλου αετού η επιστροφή στη Νέα Φιλαδέλφεια.


Πιο δυνατός από Τσιγκρίνσκι


«Είναι ένας παίκτης που τιμά το εθνόσημο και τις ομάδες που έχει παίξει. Είχε πολύ καλή απόδοση», ήταν το πρώτο σχόλιο του παλαίμαχου οπισθοφύλακα, ο οποίος διατηρεί τα γήπεδα Football Club 55 στο Μαρούσι.


Κληθείς να σχολιάσει τα ζητήματα χαρακτήρα του 33χρονου διεθνή στόπερ έφερε στη μνήμη του του τον Ντούσαν Μπάγεβιτς. «Τα αποδυτήρια είναι θέμα προπονητή. Επειδή είχα προπονητή τον Μπάγεβιτς και ξέρω, κανείς δεν μπορούσε να του κάνει ιστορία στα αποδυτήρια. Ήταν ένας άνθρωπος που έβαζε τάξη. Είχε προσωπικότητα» απαντά.


Πόσο μπορεί να βοηθήσει την ΑΕΚ;

«Παρότι δεν είναι 25 χρονών και δεν μπορεί να αποδώσει σε βάθος πενταετίας, είναι ένας παίκτης που με την ωριμότητά του μπορεί να δώσει στοιχεία στην Ένωση. Είναι έμπειρος. Διαβάζει το παιχνίδι. Βγαίνει πρώτος στη μπάλα. Είναι δυνατός και γυμνασμένος. Είναι σταθερός σε απόδοση. Σε σχέση με τον Τσιγκρίνσκι θα είναι πιο δυνατός, από βιολογική άποψη», σημειώνει.


Όσοι έχουν παρακολουθήσει τον Γιώργο Τζαβέλλα τα τελευταία πέντε χρόνια που αγωνιζόταν στην Τουρκία με τη φανέλα της Αλάνιασπορ έχουν να πούνε, ότι υπήρξε πολύ συγκεντρωμένος και επαγγελματίας. Από φυσικής κατάστασης δε είναι πιο... στεγνός από ποτέ. «Στην ηλικία του ένας παίκτης τί πρέπει να κάνει; Πρέπει να γυμνάζεται σωστά, να κοιμάται, να κάνει εξωγηπεδική ζωή καλή. Είναι στοιχεία που τον κάνουν να είναι ξεκούραστος», παρατηρεί ο Γιώργος Πεππές και συμπληρώνει: «Είναι καλή μεταγραφή. Σαφώς θα θέλει και συμπαραστάτες. Θα χρειαστεί άλλος ένας στόπερ».


Θέλει Φορτούνη, Βαλμπουενά, Καμαρά


Πως χτίζεται μία ομάδα κατά τον άσο του παρελθόντος;

«Σε κάθε γραμμή χρειάζονται δύο παίκτες με προσωπικότητα. Πρέπει να βρει η ΑΕΚ παίκτες έτοιμους. Θεωρώ, ότι θέλει ενίσχυση σε όλες τις γραμμές. Δεν μιλάμε για απλές προσθήκες, αλλά για παίκτες με προσωπικότητα.


Η Ένωση θέλει 7 κολώνες για να αρχίζει σιγά σιγά να χτίζει. Ο Ολυμπιακός στην παρούσα φάση δεν χτυπιέται. Αν αρχίσει όμως να οικοδομεί η ομάδα, με το που μπει στο νέο γήπεδο θα μπορέσει να φτιάξει ομάδα που θα πρωταγωνιστεί σε Ελλάδα και Ευρώπη.


Για παράδειγμα, αν πάρεις Φορτούνη, Βαλμπουενά, Καμαρά και τους βάλεις κίτρινες φανέλες, θα γίνει ή όχι Ολυμπιακός στα χαφ η ΑΕΚ; Χρειάζονται παίκτες που να σηκώνουν τη φανέλα και να την αντέχουν, όχι πειράματα. Και μιλάμε για παίκτες που δεν θα σου φέρουν το πρωτάθλημα, αλλά θα φέρουν τη διαφορά στους 5 βαθμούς από την κορυφή όχι στους 25», επισημαίνει.


Ήταν σαν παίζαμε με δύο παίκτες παραπάνω


Ο Γιώργος Πεππές, ο οποίος βίωσε τα πέτρινα χρόνια της δεκαετίας του 80' και το τέλος τους με την κατάκτηση του πρωταθλήματος το '89, γνωρίζει πολύ καλά την ιστορική έδρα της ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια και πως «έφτιαχνε» αγωνιστικά την ομάδα, κάτι που περιμένουν όλοι οι Ενωσίτες με την επιστροφή σε εκείνη την περιοχή.


«Είναι πολύ μεγάλη υπόθεση η επιστροφή στη Φιλαδέλφεια. Έμπαινες μέσα και οι 30.000 κόσμου σου έδιναν ρυθμό. Ήταν σαν να έπαιζες με δύο παίκτες παραπάνω εκεί μέσα. Ήταν μεγάλη έδρα. Έρχονταν οι ομάδες και αν έφευγαν έχοντας δεχτεί μόνο τρία γκολ ένιωθαν ευχαριστημένες», καταλήγει ο Γιώργος Πεππές.



*** ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: "Σφήνα" Ολυμπιακού, τι... έπαιξε με ΑΕΚ- "Κόντρα" με Γιαννούλη- Τον πρόλαβε ο Ρέαμπτσιουκ τον Γενάρη
 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags