Μάριος Σιαμπάνης: Ποινική δίωξη σε δύο άτομα ασκήθηκε για την υπόθεση του χρηματισμού του τερματοφύλακα του Άρη, ενώ δεν προέκυψε εμπλοκή του ΠΑΟΚ.

Τα δύο άτομα κατηγορούνται για προσφορά παροχής δώρου για αλλοίωση αποτελέσματος από κοινού. Κατά τη διάρκεια της έρευνας δεν προέκυψε εμπλοκή του Δικεφάλου του Βορρά στην υπόθεση του χρηματισμού του Μάριου Σιαμπάνη.

Η διενέργεια προκαταρτικής εξέτασης παραγγέλθηκε από τον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης έπειτα από δημοσιεύματα του Τύπου σχετικά με την υπόθεση, σε συνέχεια της καταγγελίας που πραγματοποίησε ο αντιπρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Κώστας Καραπαπάς.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Ελληνικής Αστυνομίας, «αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Βίας σε Αθλητικούς χώρους σχημάτισαν δικογραφία, στο πλαίσιο μεθοδικής και επιστάμενης έρευνας που διενήργησαν, σε βάρος δύο (2) ημεδαπών ηλικίας 46 και 41 ετών για περίπτωση απόπειρας δωροδοκίας επαγγελματία αθλητή.

Η σχετική δικογραφία σχηματίσθηκε στο πλαίσιο Προκαταρκτικής Εξέτασης που παραγγέλθηκε από τον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης και αφορά σε παράβαση της Νομοθεσίας περί «Ερασιτεχνικού και Επαγγελματικού αθλητισμού κ.α. διατάξεων - Προσφοράς σε αθλητή δώρων με σκοπό τον επηρεασμό του αποτελέσματος αγώνα ομαδικού αθλήματος, ο οποίος περιλαμβάνεται σε στοιχηματικές διοργανώσεις του εσωτερικού.

Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα και έπειτα από καταγγελία που πραγματοποιήθηκε από ποδοσφαιριστή ομάδας της Θεσσαλονίκης, στις 10-12-2020 στην περιοχή των Πεύκων, ο 46χρονος με τον 41χρονο προσέφεραν στον αθλητή χρηματικό ποσό, που εκείνος αρνήθηκε, προκειμένου να έχει μειωμένη απόδοση κατά τη διάρκεια ποδοσφαιρικής αναμέτρησης, η οποία ήταν διαθέσιμη προς στοιχηματισμό από οποιοδήποτε εγγεγραμμένο μέλος του συνόλου των αδειοδοτούμενων στοιχηματικών σελίδων που δραστηριοποιούνται στην ελληνική επικράτεια.

Η σχετική δικογραφία υποβλήθηκε στις αρμόδιες δικαστικές αρχές».