Ο Ολυμπιακός γράφει ιστορία στην τρέχουσα αγωνιστική περίοδο. Το οκτώ στα οκτώ στην περιφέρεια χωρίς να έχει παραβιαστεί η εστία του, είναι σπουδαίο επίτευγμα. Διότι όπως έχει παρατηρηθεί ουκ ολίγες φορές στην ποδοσφαιρική ιστορία του τόπου μας, η επαρχία δίνει τίτλο.

Έχουμε και λέμε: εκτός έδρας η ομάδα του Ερνέστο Βαλβέρδε νίκησε κατά σειρά φέτος τον Πανσερραϊκό, την Ξάνθη, τον Εργοτέλη, την Καβάλα, τη Λάρισα, την Κέρκυρα, τον Αστέρα Τρίπολης και τον Ολυμπιακό Βόλου.

Η περιήγηση στην ελληνική περιφέρεια ολοκληρώθηκε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο για τους «Πειραιώτες». Τα υπόλοιπα εκτός έδρας παιχνίδια έως το «φινάλε» είναι με τον Αρη και τον ΠΑΟΚ στη Θεσσαλονίκη, καθώς και με τον Ατρόμητο και τον Πανιώνιο στη Νέα Σμύρνη.
 
Σημαντικό μερίδιο στην επιτυχία για το οκτώ στα οκτώ στην επαρχία, ανήκει σε όλους όσοι συνεισφέρουν στην αμυντική λειτουργία. Με αφορμή όσα είδαμε στον τελευταίο σταθμό, στο Βόλο, θέλουμε να σταθούμε στο παιχνίδι του Αβραάμ Παπαδόπουλου, του Μέλμπεργκ και του Μοδέστο.

Πρόκειται για τρεις παίκτες οι οποίοι αποτελούν εγγύηση για τα μετόπισθεν του Ολυμπιακού. Στη Μαγνησία είχαν σωστές τοποθετήσεις και αντιδράσεις με αντίπαλο μία ομάδα η οποία είναι πολύ επικίνδυνη στην κόντρα επίθεση. Μετά το τέλος, δικαίως ο Ερνέστο Βαλβέρδε ανέδειξε τις αρετές των αμυντικών του στο Βόλο. 

Ο Αβραάμ Παπαδόπουλος σε μία ακόμη αναμέτρηση έδειξε πως διανύει, ίσως, την καλύτερη περίοδο στην καριέρα του. Και πάλι έβγαινε πρώτος στη μπάλα και «καθάριζε» τις φάσεις πριν δημιουργηθούν κίνδυνοι για την εστία των «ερυθρόλευκων». Εξίσου αποτελεσματικός ήταν και ο Ολοφ Μέλμπεργκ που με το δυναμισμό του δεν επέτρεπε στους επιθετικούς του Βόλου να γίνουν απειλητικοί. Για τον Μοδέστο, ενδεχομένως να γινόμαστε κουραστικοί, όμως η «βρώμικη» δουλειά του στην καρδιά του γηπέδου ήταν ξανά υπερπολύτιμη

ΥΓ:Ο Ούρκο Πάρντο έχει μεγάλες δυνατότητες. Στα τελευταία παιχνίδια, όμως, δείχνει πιεσμένος, δίχως να υπάρχει ιδιαίτερος λόγος.

Πηγή: Novasports.gr