Στα τέλη του περασμένου Νοέμβρη, υπήρξε διάψευση από τον Υπουργό Αθλητισμού της Σαουδικής Αραβίας, ότι η Ελλάδα δέχτηκε πρόταση από τον διάδοχο του θρόνου της χώρας, για συνδιοργάνωση του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2030 μαζί με την Αίγυπτο. Τα πρώτα σενάρια είχαν κυκλοφορήσει μετά την επίσκεψη του Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν στην Αθήνα, τον περασμένο Ιούλιο και το ρεπορτάζ ανέφερε, ότι ο Άραβας ηγέτης είχε προτείνει τη συνδιοργάνωση στον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Απ'ότι φαίνεται, η δήλωση του Σαουδάραβα υπουργού, που μεταφέρθηκε σαν διάψευση, άνοιξε την όρεξη σε τουρκόφιλους εντός της ελληνικής επικράτειας. Όπως αναφέρεται στην εκπομπή «Monitor», ο δήμαρχος Ιάσμου, Οντέρ Μουμίν, πρότεινε τη συνδιοργάνωση του Μουντιάλ του 2030, από Ελλάδα, Τουρκία και Βουλγαρία. Μάλιστα σε σχετική ανάρτηση στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης αναφέρεται, ότι θα αποσταλεί εμπεριστατωμένη και τεκμηριωμένη πρόταση, προς τους αρμόδιους Υπουργούς και Ποδοσφαιρικές Ομοσπονδίες των φίλων και γειτόνων κρατών.

Ο κ. Μουμίν είναι γνωστός για τη φιλοτουρκική και ανθελληνική του στάση και μάλιστα είχε μηνύσει το 2020 τρεις Έλληνες δημοσιογράφους από κορυφαία Μέσα, επειδή κατήγγειλαν ότι στρέφεται εναντίον των εθνικών μας συμφερόντων.

Δείτε την εκπομπή: