Facebook Pixel Γαλλία - Μαρόκο 2-0: Κυνικοί οι Γάλλοι, πάνε στον τελικό με Μέσι
| 2022-12-14 22:56:00

Κυνική Γαλλία, «καθάρισε» και το Μαρόκο και τώρα τελικός έπος με Μέσι και Αργεντινή (ΒΙΝΤΕΟ)

Sportdog Team
Κυνική Γαλλία, «καθάρισε» και το Μαρόκο και τώρα τελικός έπος με Μέσι και Αργεντινή (ΒΙΝΤΕΟ)

Η Εθνική Γαλλίας... με γκολ που έβαλε από το 5΄ πήρε νωρίς το προβάδισμα και κατάφερε να πάρει μια σπουδαία πρόκριση και να παέι ξανά σε έναν τελικό!

Η Γαλλία κέρδισε με 2-0 το Μαρόκο, χάρη στα γκολ των Ερνάντεζ και Μουανί, στο πρώτο και στο δεύτερο μέρος αντίστοιχα και κάπως έτσι πήρε την πρόκριση για τον μεγάλο τελικό ενάντια στην Αργεντινή του Λιονέλ Μέσι.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο Κιλιάν Εμπαπέ ξεχώρισε με την ενέργεια που έβγαζε σε κάθε φάση, ενώ αυτό ήταν το πρώτο ματς στο οποίο οι Γάλλοι δεν δέχθηκαν γκολ (!), με το Μαρόκο να πληρώνει το γκολ που δέχθηκε μόλις στο 5΄. Εξάλλου, αυτή ήταν η πρώτη φορά που βρέθηκε πίσω στο σκορ και με εξαίρεση ένα δοκάρι στο 44΄ δεν μπόρεσε να το διαχειριστεί όλο αυτό. Πάντως, παρότι δεν θα πάει στον μεγάλο τελικό, μιλάμε αναμφίβολα για την μεγαλύτερη και πιο ιστορική επιτυχία του αφρικανικού ποδοσφαίρου.

Πλέον η Εθνική Γαλλίας θα παίξει την Κυριακή τον μεγάλο τελικό, ενώ το Μαρόκο θα δώσει τον μικρό τελικό για την άκρως τιμητική θέση ενάντια στην Κροατία του Λούκα Μόντριτς και της παρέας του.

Το ματς

Παρά την υπεροχή των Μαροκινών στην εξέδρα του γηπέδου, η Γαλλία ήταν αυτό που ξεκίνησε ιδανικά το ματς. Για την ακρίβεια μόλις στο 5΄ ο Ερναντέζ άνοιξε το σκορ με εντυπωσιακό τρόπο! Η φάση ξεκίνησε από την εντυπωσιακή κάθετη του Βαράν στον Γκριεζμάν, ο οποίος γύρισε τη μπάλα στον Εμπαπέ και εν τέλει αυτή κατέληξε μετά από κόντρες στον Ερνάντες, ο οποίος με τρομερό βολ πλανέ έβαλε το κρισιμότερο γκολ της καριέρας του, μιας και ο Μπονό έμοιαζε αδύνατον να αντιδράσει.

 

Αξίζει να σημειωθεί ότι το γκολ της Γαλλίας στα 4:40 ήταν το δεύτερο πιο γρήγορο σε ημιτελικό Παγκόσμιου Κυπέλλου, μετά από εκείνο του Βαβά το 1958 στο Βραζιλία-Γαλλία.

Στο 10΄ το Μαρόκο προσπάθησε να απειλήσει με τον Γιορίς να αποκρούει το σουτ του Ουνάχι. Το Μαρόκο προσπάθησε και στο 17΄ να απειλήσει, ωστόσο ο Ζιγέχ δεν τελείωσε καλά τη φάση, για να χάσουν στην αντεπίθεση δοκάρι οι Γάλλοι με τρομερό σουτ βολίδα του Ζιρού, που προήλθε από βαθιά μπαλιά του Κονατέ. 

Ο κόσμος του Μαρόκου προσπαθούσε να δώσει ώθηση στην ομάδα του, ωστόσο οι Κονατέ και Βαράν ήταν σε τ ρομερό βράδυ. Μάλιστα, η Γαλλία έχασε τεράστια ευκαιρία για να καθαρίσει το ματς στο 36. Σε εκείνο το σημείο ο Τσουαμενί έκλεψε τη μπάλα και την μοίρασε στον Εμπαπέ, ο οποίος ωστόσο έκανε κακό τελείωμα και η φάση κατέληξε με τον Ζιρού να στέλνει τη μπάλα λίγο δίπλα από το δεξί δοκάρι, σε μια φαινομενικά εύκολη εκτέλεση για τον ίδιο.

Η μεγαλύτερη φάση για το Μαρόκο ήρθε στο 44΄ όταν ο Ελ Γιαμίκ εκμεταλλεύτηκε το κακό διώξιμο του Ζιρού και έστειλε τη μπάλα στο δοκάρι μετά από τρομερό ψαλιδάκι. Έτσι το πρώτο μέρος ολοκληρώθηκε με μια τεράστια χαμένη ευκαιρία για την αφρικανική ομάδα που έπαιζε από το 22΄ χωρίς τον αρχηγό της και από το δεύτερο ημίχρονο χωρίς τον Ελ Μαζράουι, λόγω τραυματισμών.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο ρυθμός ήταν αρκετά κακός για αρκετή ώρα, μιας και οι Γάλλοι κλείστηκαν πίσω στα καρέ τους, επιλέγοντας να δώσουν χώρο στο Μαρόκο, το οποίο δεν είχε συνηθίσει να παίζει έτσι στο φετινό Μουντιάλ και το πλήρωσε. Μάλιστα, η Γαλλία καθάρισε το ματς στο 79΄, με τον Μουανί να κάνει το 2-0!

 

Ο νεαρός φορ είχε περάσει στο γήπεδο κυριολεκτικά λίγα δευτερόλεπτα πριν, για να εκμεταλλευτεί την κατάληξη της φάσης, μετά από μία τρομερή ατομική ενέργεια του Κιλιάν Εμπαπέ.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων

Μαρόκο (Ουαλίντ Ρεγκραγκί): Μπόνο – Χακίμι, Αγκέρ, Ελ Γιακίμ, Σαΐς, Μαζράουι - Ζιγιέκ, Ουνάχι, Άμραμπατ, Μπουφάλ - Εν Νεσιρί.
Γαλλία (Ντιντιέ Ντεσάν): Γιορίς - Κουντέ, Βαράν, Κονατέ, Τεό Ερναντέζ - Τσουαμενί, Φοφανά - Ντεμπελέ, Γκριζμάν, Εμπαπέ - Ζιρού.

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags