Facebook Pixel Εθνική Ελλάδας: Άδικο για Μαυροπάνο, "έσβησαν" Κόλο Μουανί - Εθνική για μεγάλα πράγματα - Αυτό το ματς μας στέλνει Euro!
| 2023-06-20 00:05:00

Άδικο για Μαυροπάνο, "έσβησαν" Κόλο Μουανί - Εθνική για μεγάλα πράγματα - Αυτό το ματς μας στέλνει Euro!

του Παναγιώτη Νικολάου

Το μεγάλο κέρδος της Ελλάδας και πού πρέπει να… σημαδέψει. Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα στάθηκε αξιοπρεπέστατα απέναντι στους Γάλλους, είχε πολλά κέρδη και τώρα πρέπει να κοιτάξει μπροστά και στο «διπλό» που θα της φέρει την πρόκριση.

Εθνική Ελλάδας: Παρά την ήττα από τη Γαλλία, θα ήταν άδικο να πούμε ότι το πρόσημο για την Εθνική Ελλάδας στο Παρίσι είναι αρνητικό. Αντιθέτως, αξίζει ένα μεγάλο "μπράβο" στους διεθνείς, που με την εμφάνισή τους ζόρισαν και... εκνεύρισαν τους Γάλλους, για να λυγίσουν τελικά από ένα ατομικό λάθος.

Θα ήταν άδικο επίσης να πέσει το "ανάθεμα" στον Ντίνο Μαυροπάνο για το αρνητικό αποτέλεσμα στον Ντίνο Μαυροπάνο. Πράγματι, το δεύτερο ημίχρονο δεν πήγε καθόλου καλά για τον αμυντικό της Στουτγκάρδης, ο οποίος πρώτα έκανε ένα εντελώς αχρείαστο πέναλτι, έπειτα μπήκε στη μεγάλη περιοχή πριν την εκτέλεση προκαλώντας την επανάληψή της και στη συνέχεια αποβλήθηκε. Ήταν μία κακή στιγμή και πάμε παρακάτω, αφού ο Μαυροπάνος αποτελεί κεφάλαιο για το παρόν και το μέλλον της Εθνικής και έχει κερδίσει με το σπαθί του φανέλα βασικού. Το χειρότερο είναι ότι εξαιτίας της αποβολής του, τον χάνουμε για το εξίσου δύσκολο ματς που ακολουθεί στην έδρα της Ολλανδίας.

Μέχρι τη φάση του πέναλτι, η Ελλάδα είχε κάνει καταπληκτική δουλειά στην άμυνα δίνοντας... ρεσιτάλ στησίματος στο χορτάρι. Ο Βλαχοδήμος κατέβασε ρολά όταν χρειάστηκε, με αποκορύφωμα τη μεγάλη απόκρουση στο πλασέ του Κουντέ και φυσικά αυτή στο πέναλτι του Εμπαπέ. Χατζηδιάκος και Μαυροπάνος σχεδόν "έσβησαν" τον Κόλο Μουανί και ο Τσιμίκας τα πήγε εξαιρετικά με τον σπρίντερ Κομάν. Ο Μπάλντοκ, που είχε το πιο δύσκολο έργο απέναντι στον Εμπαπέ, κατάφερε να ανταπεξέλθει μία χαρά και να εκτεθεί σε ελάχιστες φάσεις. Σημαντική ήταν η βοήθεια που πήρε από τον συγκινητικό Σιώπη, ο οποίος έτρεξε πάρα πολύ και ήταν πάντα στο σημείο που έπρεπε για να ντουμπλάρει τον Εμπαπέ μαζί με τον Μπάλντοκ.



Ίσως να μπορούσαμε να απειλήσουμε την αντίπαλη εστία λίγο περισσότερο εάν δείχναμε παραπάνω... πίστη όταν περνούσαμε το κέντρο. Ακόμα κι όταν η Ελλάδα έκλεβε την μπάλα και τη μετέφερε στο αντίπαλο μισό, σπανίως το έκανε με ταχύτητα ώστε να χτυπήσει τη γαλλική άμυνα. Ο Γιακουμάκης δεν μπόρεσε να φανεί και περιορίστηκε σε έναν άχαρο ρόλο, μιάς και δεν πήρε ούτε μία μπαλιά στην πλάτη της άμυνας. Μάνταλος, Κουρμπέλης και Μπακασέτας παρουσίασαν θετική εικόνα και έτρεξαν πολύ απέναντι στους αθλητικούς Γάλλους μέσους, όμως κανείς τους δεν μπόρεσε να περάσει την μπάλα στην πλάτη της άμυνας με κάποια κάθετη ή μακρινή μπαλιά.

Η Εθνική γυρίζει από τη Γαλλία χωρίς βαθμό αλλά με το παράσημο της εξαιρετικής εμφάνισης κόντρα στους αστέρες των "Τρικολόρ", ως απόδειξη ότι αυτή η ομάδα κάνει διαρκώς βήματα προς τα εμπρός και είναι ικανή για μεγάλα πράγματα. Επόμενος σταθμός είναι η Ολλανδία, αλλά αν εξετάσουμε την οικονομία του ομίλου συνολικά, ίσως το ματς-κλειδί για την πρόκριση να είναι αυτό με την Ιρλανδία εκτός έδρας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ξεμακραίνει στη βαθμολογία η Γαλλία - Πάντα δεύτερη η Εθνική - Ματς... φωτιά με Ολλανδία τον Σεπτέμβριο

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags