Facebook Pixel Ελλάδα – Γιβραλτάρ: Άνετο βράδυ για Εθνική κόντρα σε Γιβραλτάρ με σούπερ Μαυροπάνο, Μασούρα - Τώρα αρχίζουν τα... δύσκολα (vid)
| 2023-09-10 23:40:00

Άνετο βράδυ για Εθνική κόντρα σε Γιβραλτάρ με σούπερ Μαυροπάνο, Μασούρα - Τώρα αρχίζουν τα... δύσκολα (vid)

Sportdog Team

Χωρίς να έχει κανένα πρόβλημα η Εθνική μας ομάδα επέστρεψε στις νίκες κόντρα στο Γιβραλτάρ, στην OPAP Arena, παρά τις πολλές αλλαγές του Πογιέτ και προετοιμάζεται πλέον για τις αναμετρήσεις του Οκτωβρίου με Ιρλανδία και Ολλανδία.

Ελλάδα – Γιβραλτάρ: Επιστροφή στις νίκες για την Εθνική μας ομάδα, που μετά τις ήττες από Γαλλία και Ολλανδία κατάφερε και πήρε το τρίποντο επικρατώντας με 5-0, με τους Πέλκα, και Μασούρα, Μαυροπάνο,από δύο φορές, να βρίσκουν δίχτυα. Οι διεθνείς μας μάλιστα έχασαν αρκετές ευκαιρίες να σημειώσουν κι άλλα γκολ, ενώ το εντυπωσιακό τέρμα του Φούντα δεν θα μετρήσει σαν οφσάιντ. Πλέον η Γαλανόλευκη ετοιμάζεται για  τον πρώτο της… τελικό κόντρα στην Ιρλανδία, εκτός έδρας, στις 13 Οκτωβρίου, ενώ τρεις μέρες μετά θα αντιμετωπίσει τους Ολλανδούς, στη Νέα Φιλαδέλφεια, παιχνίδια που θα κρίνουν κατά πολύ την πρόκριση στο Euro 2024.

Το ματς:

Ο αγώνας στην OPAP Arena θα ξεκινήσει με την Εθνική μας να έχει πέντε αλλαγές στην βασική ενδεκάδα σε σχέση με το παιχνίδι κόντρα στην Ολλανδία και να δείχνει από νωρίς πως θέλει να πιέσει τους αντιπάλους της με στόχο να βρει ένα γρήγορο γκολ. Την ίδια στιγμή οι φιλοξενούμενοι είχαν ως στόχο να αμυνθούν χαμηλά και να ρίξουν το τέμπο του αγώνα, θέλοντας να βρουν κενούς χώρους στην αντεπίθεση. Η πρώτη καλή στιγμή θα έρθει στο 7’ όταν μετά από εκτέλεση κόρνερ ο Μαυροπάνος θα πάρει την κεφαλιά, αλλά η μπάλα θα κοντράρει και θα περάσει εκτός. Ότι όμως δεν έγινε εκεί, θα γίνει δύο λεπτά μετά. Πιο συγκεκριμένα στο 9’ μετά από ωραία σέντρα του Μπουχαλάκη, ο Γιαννούλης θα κάνει την παράλληλη μπαλιά, με τον Φούντα αρχικά να μην προλαβαίνει την μπάλα, αλλά τον Πέλκα από κοντά να κάνει το 1-0. Δύο λεπτά μετά η Εθνική θα φτάσει κοντά και σε δεύτερο γκολ, όταν μετά από εκτέλεση κόρνερ ο Χατζηδιάκος θα πιάσει το απευθείας σουτ, στο δεύτερο δοκάρι, όμως η προσπάθειά του θα περάσει ελάχιστα μακριά από το κάθετο δοκάρι του Κόλινγκ.

Στο 18’ ο Πέλκας θα πάρει την μπάλα μετά από κατέβασμα του Παυλίδη, θα κάνει δύο ντρίμπλες και θα σουτάρει μέσα από την περιοχή, χωρίς όμως να βρει στόχο. Τελικά το δεύτερο γκολ θα έρθει στο 23’ καθώς μετά από εκτέλεση κόρνερ του Πέλκα και λάθος υπολογισμό του τερματοφύλακα των φιλοξενούμενων, ο Μαυροπάνος με κεφαλιά στο δεύτερο δοκάρι, θα κάνει το 2-0. Η Εθνική μας θα συνεχίσει να πιέζει και στο 25’ ο Μπακασέτας θα σουτάρει από μακριά, αλλά τον Κόλινγκ να αποκρούει. Στο 33’ οι διεθνείς μας θα χάσουν τεράστια ευκαιρία για το 3-0 με τον Παυλίδη να κάνει το δυνατό σουτ, τον Κόλινγκ να αποκρούει ασταθώς, τον Πέλκα να πατάει στον Ρότα, όμως την προσπάθειά του να αποκρούει εντυπωσιακά ο τερματοφύλακας του Γιβραλτάρ. Τελικά το 3-0 θα έρθει στο 37’ όταν ο Παυλίδης θα αστοχήσει από κοντά, όμως στη συνέχεια ο Φούντας με εντυπωσιακό γυριστό θα βρει δίχτυα, όμως το γκολ δεν θα μετρήσει μιας και ο επιθετικός της Άλκμααρ θα είναι ελάχιστα οφσάιντ στην αρχή της φάσης.

Στο 51’ η Γαλανόλευκη θα φτάσει μια… ανάσα από το τρίτο της γκολ, με τον Πέλκα να εκτελεί απευθείας κόρνερ, όμως η μπάλα θα σταματήσει στη συμβολή των δοκών του Κόλινγκ. Οι διεθνείς μας θα συνεχίσουν να είναι οι απόλυτοι κυρίαρχοι στον αγωνιστικό χώρο της OPAP Arena δείχνοντας ότι θέλουν σημειώσουν κι άλλα τέρματα. Αυτό τελικά θα έρθει στο 70’ με τον Μασούρα να καταλαβαίνει το λάθος της άμυνας των φιλοξενούμενων, να μπαίνει από δεξιά στην περιοχή και με δυνατό σουτ να κάνει το 3-0. Οχτώ λεπτά μετά ο Μπακασέτας θα προσπαθήσει να βρει δίχτυα, με ένα σουτ έξω από τη μεγάλη περιοχή, όμως ο Κόλινγκ με διπλή προσπάθεια θα μπλοκάρει. Το γκολ που συνέχιζε να ψάχνει η Εθνική θα έρθει στο 82' με τον Μαυροπάνο, μετά από σέντρα του Μπακασέτα, με κεφαλιά θα κάνει το 4-0. Το επιθετικό... κρεσέντο της Ελλάδας θα ολοκληρωθεί στο 90+1' όταν μετά από πολύ ωραία κάθετη του Γιακουμάκη ο Μασούρας θα κάνει με πλασέ το 5-0, που θα είναι και το τελικό αποτέλεσμα.

Σκόρερ: 9’ Πέλκας, 23’, 82' Μαυροπάνος, 70’, 90+1' Μασούρας

Ελλάδα: Βλαχοδήμος, Ρότα (84' Αλεξανδρόπουλος), Μαυροπάνος, Χατζηδιάκος, Γιαννούλης, Μπουχαλάκης (68’ Παπανικολάου), Πέλκας (83' Χατζηγιοβάνης), Μπακασέτας, Φούντας (68’ Ιωαννίδης), Μασούρας, Παυλίδης (68’ Γιακουμάκης).

Γιβραλτάρ: Κόλινγκ, Χάρτμαν (85' Μπάτρ), Μπρίτο, Ρ. Τσιπόλινα, Μουελί (90' Σάντος), Τζόλι, Πόσο (90' Κασιάρο), Σάρτζαντ, Ρόναν, Ντα Μπαρ, Γουόκερ

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags