Facebook Pixel Ελλάδα - Γιβραλτάρ: Μεγάλη... επιστροφή στην Εθνική - Αυτός είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας - Φωνές Πογέτ σε Παυλίδη!
| 2023-09-11 00:14:00

Μεγάλη... επιστροφή στην Εθνική - Αυτός είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας - Φωνές Πογέτ σε Παυλίδη!

του Λάζαρου Γεωργίδη

Οι αλλαγές του κόουτς και το πιο κρίσιμο πρόβλημα. Πώς η Εθνική… καθάρισε με νέα πρόσωπα το αδύναμο Γιβραλτάρ, τα γκολ που ήρθαν αλλά όχι από αυτούς που περιμέναμε και η μάχη για την πρόκριση.

Η εντός έδρας νίκη επί του Γιβραλτάρ ήταν δεδομένη για την Εθνική Ελλάδας. Αυτό που ήθελε η ομάδα του Πογέτ ήταν να "καθαρίσει" τη νίκη από νωρίς, να κάνει μία ικανοποιητική εμφάνιση για να επανέλθει ψυχολογικά από τη "σφαλιάρα" στην Ολλανδία και να αναδείξει όσο το δυνατόν περισσότερους πρωταγωνιστές.

Σίγουρα ο Πογέτ χαμογελά για την παρουσία του Δημήτρη Πέλκα, ο οποίος επέστρεψε δυναμικά στην ενδεκάδα. Ο άσος της Μπασακσεχίρ έπαιξε βασικός λόγω των απουσιών και εκμεταλλεύτηκε πλήρως τη συγκυρία. Κατέγραψε ένα γκολ και μία ασίστ, ενώ θα μπορούσε να έχει βγάλει και δεύτερη αν οι συμπαίκτες του αξιοποιούσαν καλύτερα τις φάσεις που δημιούργησε. Συνολικά ήταν μέσα στις περισσότερες φάσεις για την Εθνική και μοιάζει να βρίσκει ξανά τον καλό του εαυτό μετά από καιρό.

Ο Μασούρας συνέχισε "καυτός" σκοράροντας δύο ακόμα γκολ, όσα και ο Μαυροπάνος. Ο πρώτος επιβεβαιώνει ότι είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας επιθετικός αυτή τη στιγμή, ενώ ο δεύτερος χρειαζόταν μία ψυχολογική ανάταση, μετά την κακή εμφάνισή του κόντρα στη Γαλλία (σ.σ. έκανε πέναλτι, αποβλήθηκε και δεν έπαιξε με την Ολλανδία). Θετική ήταν επίσης η παρουσία των Γιαννούλη, Μπουχαλάκη και Φούντα.



Στον αντίποδα, ο Παυλίδης έκανε ακόμα μία μέτρια εμφάνιση με την Εθνική, εξακολουθώντας να μην... θυμίζει τον "κανονιέρη" της Άλκμααρ όταν φορά τη γαλανόλευκη φανέλα. Είχε δύο μεγάλες ευκαιρίες, όμως δεν κατάφερε να σκοράρει και να "ξεμπουκώσει". Γενικά δεν φάνηκε ιδιαίτερα σε ένα ματς που η Εθνική πέτυχε 5 γκολ και είχε τουλάχιστον 5 κλασικές ευκαιρίες, στοιχείο που σίγουρα προβληματίζει, όταν μιλάμε για σέντερ φορ. Ο Γιακουμάκης, ο οποίος πέρασε αλλαγή στη θέση του, κατάφερε να βγάλει μία εξαιρετική ασίστ στον Μασούρα για το 5ο γκολ της Ελλάδας και είναι δεδομένο πως... απειλεί τη θέση του Παυλίδη στην ενδεκάδα ενόψει της ζόρικης συνέχειας.

Πρέπει επίσης να επισημάνουμε ότι η Ελλάδα έχει παίξει 5 ματς στα προκριματικά και έχει πετύχει 10 γκολ. Μεταξύ των παικτών που ο Πογέτ έχει χρησιμοποιήσει ως σέντερ φορ (Παυλίδης, Γιακουμάκης, Ιωαννίδης, Φούντας) δεν έχει σκοράρει κανείς! Διόλου τυχαίο που ο ομοσπονδιακός τεχνικός φώναζε συνεχώς στο δεύτερο ημίχρονο στον Παυλίδη (και αργότερα στον Γιακουμάκη), ζητώντας τους να κάνουν συνεχώς κινήσεις χωρίς την μπάλα ώστε να τροφοδοτηθούν και να σημειώσουν γκολ. Γνωρίζει πως η ομάδα πρέπει να εντάξει τους "φουνταριστούς" πιο αρμονικά στο παιχνίδι της, αφού δεν γίνεται να περιμένει γκολ... μόνο από όλους τους άλλους...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Για… γέλια και για κλάματα στην Φιλαδέλφεια - Προχειρότητα άνευ προηγούμενου στο ματς της Εθνικής! (Vid)

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags