Facebook Pixel Απίστευτος Θρίαμβος: Η ΑΕΚ Κερδίζει 3-2 την Μπράιτον (ΒΙΝΤΕΟ)
| 2023-09-22 00:02:00

Ψυχάρα στο Μπράιτον! Τρέλανε τον κόσμο η ΑΕΚ με επική νίκη - Πρωτιά στον όμιλο (ΒΙΝΤΕΟ)

του Χρήστου Κωνσταντινίδη
Ψυχάρα στο Μπράιτον! Τρέλανε τον κόσμο η ΑΕΚ με επική νίκη - Πρωτιά στον όμιλο (ΒΙΝΤΕΟ)

Η Ένωση επικράτησε 3-2 της αγγλικής ομάδας στην πρεμιέρα των ομίλων του Europa League και σε συνδυασμό με την ισοπαλία στο Άγιαξ-Μαρσέιγ ηγείται της κούρσας στην κατάταξη

Αυτή η ομάδα δεν ξεγράφεται! Τί και αν τη θεωρούσαν ξοφλημένη λόγω της λάμψης της Μπράιτον και των σοβαρών απουσιών της; Η ΑΕΚ επικράτησε 3-2 της αγγλικής ομάδας σε ένα απίστευτο παιχνίδι που θα το θυμούνται για πάντα, τόσο οι Ενωσίτες, όσο και οι Άγγλοι. Η ομάδα του «Δικέφαλου» αετού προηγήθηκε δύο φορές (με Σιντιμπέ και Γκατσίνοβιτς) και ισοφαρίστηκε με επιπόλαια πέναλτι (που εκτέλεσε ο Ζοάο Πέδρο) για τα οποία χρειάστηκε παρέμβαση του VAR. Ο Πόνσε όμως στο τέλος έδωσε τη νίκη στην ελληνική ομάδα, η οποία σε συνδυασμό με την ισοπαλία (3-3) στο Άγιαξ-Μαρσέιγ ηγείται της κούρσας του ομίλου της.

Εκπλήξεις από Ντε Ζέρμπι – Έριξε Γκατσίνοβιτς-Γκαρσία ο Αλμέιδα

Με αρκετές εκπλήξεις παρέταξε τη Μπράιτον ο Ρομπέρτο Ντε Ζέρμπι ελέω των απουσιών του Ντανκ και του Φέργκιουσον. Ο Στιλ υπερασπίστηκε την εστία, ο Μίλνερ αγωνίστηκε στο δεξί άκρο της άμυνας με τον Εστουπινιάν στο απέναντι. Το κεντρικό αμυντικό δίδυμο ήταν θεωρητικώς οι δύο αναπληρωματικοί, ο Ζούλιο με τον Φαν Χέκε. Στη μεσαία γραμμή πήρε θέση η τριάδα Μαρτς, Γκίλμουρ, Μιτόμα. Γκρος και Φατί ήταν οι εξτρέμ και μοναδικός προωθημένος ο Ζοάο Πέδρο.      

Ο προπονητής της ΑΕΚ είχε να διαχειριστεί τις απουσίες του Βίντα και του Μουκουντί, μία εξέλιξη που άφησε τον Μήτογλου μοναδικό στόπερ στην αποστολή.  Ο Αργεντινός τεχνικός τοποθέτησε δίπλα στον Έλληνα αμυντικό τον Σιμάνσκι, ενώ στο δεξί άκρο της άμυνας τοποθέτησε τον Σιντιμπέ και στο αριστερό τον Χατζισαφί. Κόφτης ήταν ο Γιόνσον, ο Γκατσίνοβιτς, που επέστρεψε από τραυματισμό, έπαιξε στο αριστερό φτερό, ο Άμραμπατ στο δεξί, δεκάρι ο Πινέδα και επιθετικό δίδυμο ο Γκαρσία, που επίσης επανήλθε από πρόβλημα, με τον Αραούχο. Την εστία υπερασπίστηκε ο Στάνκοβιτς.

Κυρίαρχη

Παρά τις απουσίες και το εναλλακτικό στήσιμο από Αλμέιδα η ΑΕΚ δεν έδειξε καμία ένδειξη ομάδας λαβωμένης. Ίσα ίσα, η Ένωση κυριάρχησε! Η ομάδα του «Δικέφαλου» αετού ήταν πολύ σοβαρή στα μετόπισθεν, αλλά και δεν κλείστηκε στο καβούκι της. Βγήκε μπροστά και προσπάθησε να χτυπήσει τη Μπράιτον δείχνοντας, ότι δεν φοβάται τον μύθο που έχει χτίσει ως ομάδα. Το πρώτο χτύπημα ήρθε στο 11’.

Ο Πινέδα εκτέλεσε κόρνερ, βρήκε τον Σιντιμπέ μόνο στο ύψος του πέναλτι, ο οποίος με καλοζυγισμένη κεφαλιά κάρφωσε τη μπάλα στο αριστερό παραθυράκι του Στιλ. Το γκολ αύξησε τον ενθουσιασμό στο παιχνίδι των «κιτρινόμαυρων», χωρίς ωστόσο να χάνουν τη συγκέντρωσή τους στην άμυνα, με τους Σιμάνσκι και Μήτογλου να δίνουν μάχες και μπροστά Πινέδα και Αραούχο να αλωνίζουν δημιουργώντας επικίνδυνες καταστάσεις. Στο 13’ ο «Τσίνο» έβγαλε τετ α τετ τον Γκαρσία, αλλά εξουδετερώθηκε από τον Στιλ, ο οποίος τρία λεπτά αργότερα μπλόκαρε το εκτός περιοχής σουτ του Μεξικανού που αλλοιώθηκε σε αμυντικό των Άγγλων.

Στο 23’ ο Αραούχο έβγαλε ξανά σε θέση βολής τον Γκαρσία, το τελείωμά του όμως ήταν άστοχο. Η Μπράιτον μετά από αυτό το σημείο ανέβηκε και πίεσε περισσότερο! Στο 24’ ο Στάνκοβιτς απέκρουσε σουτ του Φατί, ενώ στο ίδιο χρονικό σημείο η κεφαλιά το Ίγκορ από κοντά έφυγε άουτ. Εν τέλει οι Άγγλοι ισοφάρισαν στο 30’ από εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Ζοάο Πέδρο, ο οποίος το κέρδισε από τον Χατζισαφί, μία απόφαση που δόθηκε μετά από On field review. Μάλιστα ο διαιτητής ήταν έτοιμος να κιτρινίσει τον παίκτη για θέατρο.

Η ΑΕΚ του «Δικέφαλου» αετού όμως δεν το έβαλε κάτω. Έτσι και αλλιώς μέχρι το 1-1 έδειχνε να είναι ανώτερη της Μπράιτον. Οι «κιτρινόμαυροι» πίεσαν και κατάφεραν να επανακτήσουν το προβάδισμα και μάλιστα πάλι από στατική φάση. Ο Χατζισαφί σέρβιρε και ο Γκατσίνοβιτς γλιστρώντας μέσα στην περιοχή έκανε την προβολή και έγραψε το 1-2.

Πέναλτι… vu και χτύπημα από Πόνσε

Στο δεύτερο μέρος σαν σε déjà vu, η ΑΕΚ ισοφαρίστηκε με τον ίδιο τρόπο! Πέναλτι από On field review, μόνο που αυτήν τη φορά τη στραβοκλωτσιά την έκανε ο Σιμάνσκι στον Ζοάο Πέδρο, ο οποίος και πάλι κορόιδεψε τον Στάνκοβιτς στην εκτέλεση και έκανε το 2-2. Στο 78’ όμως όταν ο Βραζιλιάνος επιθετικός βγήκε τετ α τετ απέναντί του, ο Αυστριακός τερματοφύλακας έκανε σωτήρια επέμβαση με τα πόδια.

Η Ένωση δεν συμβιβάστηκε με το αποτέλεσμα! Και με τις αλλαγές του Αλμέιδα διεκδίκησε άλλο ένα γκολ. Και όταν θέλεις κάτι πολύ, όλο το σύμπαν συνωμοτεί για να το καταφέρεις. Αυτό συνέβη στο 84’. Ο Άμραμπατ έκανε ένα γέμισμα πίσω από τη σέντρα για τον Πόνσε, ο οποίος έδωσε στον Ελίασον, εκείνος την ξαναγύρισε στην περιοχή στον Αργεντινό που με διπλή προσπάθεια νίκησε τον Στιλ για το 2-3.

Το παιχνίδι απέκτησε άγρια ομορφιά στο τελείωμα, το οποίο επεφύλασσε 13 λεπτά καθυστερήσεων εξαιτίας της (8λεπτης) διακοπής για τον τραυματισμό του Χατζισαφί. Εκεί πρωταγωνιστής αναδείχτηκε ο Στάνκοβιτς που έκανε φοβερές επεμβάσεις και κράτησε το 3-2 μέχρι τέλους, με την ΑΕΚ να πανηγυρίζει μία επική νίκη, την οποία άξιζε χίλια τοις εκατό.

 
 
 
 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags