Facebook Pixel Sportdog.gr | Το «θαύμα» της Άλκμααρ: Ξεπούλησε το καλοκαίρι και πρωταγωνιστεί με τον Παυλίδη ως MVP (ΒΙΝΤΕΟ)
| 2023-10-23 23:46:00

Το «θαύμα» της Άλκμααρ: Ξεπούλησε το καλοκαίρι και πρωταγωνιστεί με τον Παυλίδη ως MVP (ΒΙΝΤΕΟ)

Του Γιώργου Βροντάκη

Μια ομάδα που μοιάζει με Λερναία Ύδρα. Όποιος παίκτης και να φύγει, υπάρχει πάντα κάποιος που έρχεται από τις Ακαδημίες.

Η Άλκμααρ εντυπωσιάζει στο ολλανδικό πρωτάθλημα, αφού είναι για άλλη μια χρονιά άκρως ανταγωνιστική. Βρίσκεται στην 2η θέση, μόλις δυο βαθμούς μακριά από την πρωτοπόρο Αϊντχόφεν, όταν πέρσι τερμάτισε 4η για να πάρει το εισιτήριο για τα προκριματικά του Κόνφερενς Λιγκ, μία διοργάνωση την οποία λίγο έλειψε να κατακτήσει πέρσι φτάνοντας μέχρι τα ημιτελικά.

Αήττητη στην Ολλανδία με την καλύτερη άμυνα

Η AZ συνεχίζει να έχει μια θαυματουργή σεζόν, παρότι πούλησε τη μισή ομάδα το καλοκαίρι, αλλά ονειρεύεται ξανά. Παραμένει αήττητη στην Eredivisie (8-1-0) και είναι «ζωντανή» στον ευρωπαϊκό όμιλο της με Άστον Βίλα, Λέγκια Βαρσοβίας και Ζρίνσκι.

Η νίκη κόντρα στη Χέρενφεν με 3-0 με χατ τρικ του Βαγγέλη Παυλίδη επιβεβαίωσε την φόρμα της, έχοντας σκοράρει 25 γκολ σε 9 αγώνες και διαθέτει τη νκαλύτερη άμυνα στην Ολλανδία με μόλις τέσσερα γκολ.

Με πρωταγωνιστή τον Παυλίδη

Ο Έλληνας επιθετικός είναι αναμφισβήτητα ο σούπερ σταρ της Αλκμααρ και ένας από τους κορυφαίους παίκτες στην Eredivisie.  Με το τελευταίο του χατ τρικ, ο Παυλίδης έγινε ο πρώτος παίκτης που σκοράρει στους πρώτους εννέα αγώνες από την έναρξη της σεζόν.

Ο 24χρονος από τη Θεσσαλονίκη κυνηγάει το ρεκόρ του Γιόχαν Κρόιφ, ο οποίος σκόραρε σε 14 αγώνες ολλανδικού πρωταθλήματος. 

Το καλοκαίρι που ξεπούλησε

Μεγαλύτερη αξία στην εντυπωσιακή πορεία της Άλκμααρ είναι πως ξεπούλησε, δίνοντας με αρκετά εκατομμύρια ευρώ σημαντικούς παίκτες της. Συνολικά 15 ποδοσφαιριστές αποχώρησαν και άφησαν 60 εκατομμύρια ευρώ στα ταμεία του συλλόγου. Ο χαφ Ρέιντερς πήγε στη Μίλαν με 19 εκατ. ευρώ, ο μπακ Κέρκεζ συνεχίζει την καριέρα του στην Μπόρνμουθ με 18 εκατ, ευρώ και ο στόπερ Μπεουκέμα απέφερε 7 εκατ. ευρώ από την Μπολόνια.

Από τα λεφτά που εισέπραξε η Άλκμααρ, επένδυσε τα 12 στην αγορά αποκτώντας τους Ιμπραχίμ Σαντίκ, Αλεξάντρε Πενέτρα και Ντένσο Κάσιους. Πήρε ως δανεικό τον Ντάντας από την Μπενφίκα και ελεύθερο τον Μόλλερ Γουλφ από την Μπραν, ενώ ο γιος του Μαρκ Φαν Μπόμελ, ο Ρούμπε πήγε με ελεύθερη μεταγραφή.

Πρωταθλήτρια στο UEFA Youth League 

Πάντως, η ΑΖ έχει και ακαδημίες ανώτατου επιπέδου και πέρσι, έδειξαν ότι ήταν στη σωστή κατεύθυνση, αφού ήταν πρωταθλητές του UEFA Youth League  αποκλείοντας τους Σάμροκ Ρόβερς, Ερυθρός Αστέρας, Άιντραχτ Φρανκφούρτης, Μπαρτσελόνα, Ρεάλ Μαδρίτης, Σπόρτινγκ Λισαβόνας και Χάιντουκ Σπλιτ.

Από αυτή την ιστορική ομάδα, υπάρχουν αρκετά ονόματα που έχουν κάνει το άλμα στην πρώτη, όπως ο 19χρονος τερματοφύλακας Οβούσου - Οντούρο, ο  αμυντικός Γάουτερ Χους, ο μέσος Λιούις Σχάουτεν, ο 20χρονος επιθετικός Μέερντινκ και ο 19χρονος φορ, Έρνεστ Πόκου.

Ο δουλευταράς κόουτς Πασκάλ Γιάνσεν

Προπονητής της ομάδας από τον Δεκέμβριο του 2020 είναι ο Πασκάλ Γιάνσεν, ο οποίος ξεκίνησε το 2018 ως βοηθός στην Άλκμααρ και έπεσε στα βαθιά αναλαμβάνοντας ως πρώτος. Ο Γιάνσε είναι γενικά ένα ήρεμος χαρακτήρας και δουλευταράς, ξέροντας να φτιάχνει τη ψυχολογία των παικτών του.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags