Εθνική Ελλάδας: H Εθνική ομάδα ποδοσφαίρου κλείνει σήμερα τον κύκλο των αγώνων της προκριματικής φάσης του Euro 2024. O απολογισμός έχει αρνητικό πρόσημο με δεδομένο ότι δεν κατάφερε να προκριθεί απευθείας από τη διαδικασία των ομίλων. Η αλήθεια είναι ότι αν το κατάφερνε η Ελλάδα θα είχε φτάσει σε μία τεράστια επιτυχία, γιατί θα είχε αφήσει εκτός την Ολλανδία.

Δεν τελείωσαν όμως όλα καθώς έχουμε την ευκαιρία μέσω του Nations League. Η Εθνική θα κληθεί να αντιμετωπίσει το Καζακστάν στην Αθήνα και αν προκριθεί, σε έδρα που θα προκύψει μετά από κλήρωση, την Αρμενία.

Πάμε λοιπόν πρώτα στον σημερινό αγώνα με τη Γαλλία. Ο Ντιντιέ Ντεσάν προπονητής των Γάλλων, ομάδα που είναι αήττητη στην προκριματική φάση και η φιναλίστ του Παγκοσμίου Κυπέλλου του Κατάρ, δήλωσε ότι δεν θα έρθουν στην Αθήνα για τουρισμό. Το ότι οι Γάλλοι δεν αστειεύονται φαίνεται και από το 14-0 που νίκησαν το Γιβραλτάρ.

Αρα ο σημερινός αγώνας για την Εθνική μπορεί να μην έχει βαθμολογικό ενδιαφέρον, αλλά έχουν πολλά άλλα να κερδίσουν οι διεθνείς αν κάνουν μία αξιοπρεπή εμφάνιση. Γιατί αυτό είναι το ζητούμενο στα σημερινά 90 λεπτά του αγώνα της OPAP Arena. Μία αξιοπρεπής εμφάνιση κόντρα στην ομάδα των πολλών αστεριών, της Γαλλίας. Ομάδα στην οποία η Ελλάδα, ακόμη και με 10 ποδοσφαιριστές της έβαλε δύσκολα στον αγώνα του Παρισιού.

Λίγα πράγματα εξιτάρουν τους ποδοσφαιριστές. Στην τελευταία θέση της βαθμίδας είναι τα εγχώρια ντέρμπι. Ακολουθούν οι αγώνες της Ευρώπης και τέλος οι μεγάλες διοργανώσεις σε επίπεδο Εθνικών ομάδων. Αυτές οι διοργανώσεις είναι η πασαρέλα που δίνει υπεραξία στους ποδοσφαιριστές και τους ανοίγει νέους επαγγελματικούς δρόμους.

Αυτός είναι και ο λόγος που πιστεύω ότι οι διεθνείς που έκαναν βήματα προόδου θα κάνουν τα αδύνατα δυνατά προκειμένου να είναι παρόντες στη Γερμανία το καλοκαίρι.

Η δική τους βούληση και προσπάθεια είναι απλώς το ένα κομμάτι για την προσδοκώμενη επιτυχία. Θα πρέπει να υπάρχουν και οι κατάλληλες συνθήκες που θα εμπνεύσουν τους διεθνείς και δεν θα τους ξενερώσουν. Όπως για παράδειγμα ο φιλικός αγώνας με τη Νέα Ζηλανδία που έγινε σε ακατάλληλο αγωνιστικό χώρο και χωρίς κόσμο.

Πηγή: metrosport.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Οριστική απόφαση Αλαφούζου για Ιωαννίδη - Πωλείται με περισσότερα από Δουβίκα - "Πρόβλημα" ο Κομποτης!