Facebook Pixel Έρχεται πρόταση για Ρότα - Χατζηδιάκος για ΟΣΦΠ, ΑΕΚ και ΠΑΟ!
Ποδόσφαιρο
| 2024-03-20 23:56:00

Έρχεται πρόταση για Ρότα, φαβορί Έλληνας διεθνής για αντικαταστάτης του - Χατζηδιάκος για ΟΣΦΠ, ΑΕΚ και ΠΑΟ!

GOALάρες by Εvaggelistis

Γιατί Βλαχοδήμος και όχι Πασχαλάκης βασικός; Γιατί ο ανέτοιμος Πέλκας αριστερά και όχι ο Τζόλης ή Κωνσταντέλιας; Ο Ευάγγελος Μίχος γράφει για την Εθνική λίγες ώρες πριν τον… τελικό της 10ετίας!

Η Εθνική Ελλάδας έχει τον πρώτο της τελικό, κόντρα στο Καζακστάν, για να πάει μετά από 10 χρόνια ξανά (το καλοκαίρι), σε μια κορυφαία διοργάνωση, όπως είναι το Euro. Ο εκλέκτορας Πογέτ λίγο, πολύ είναι γνωστό τι 11άδα θα κατεβάσει και ζήτημα αν είναι δυο οι θέσεις που δεν έχουν κλείσει ακόμη... 

Κανονικά βέβαια σηκώνει κουβέντα αν στον "άσο" θα έπρεπε να ξεκινήσει ο χωρίς ρυθμό Βλαχοδήμος ή ο Πασχαλάκης. Όπως και στα αριστερά αν ο Πέλκας που μόλις πριν από λίγες ημέρες επέστρεψε από τραυματισμό και έπαιξε 18' με την Μπασάκ, θα έπρεπε να είναι το φαβορί έναντι Τζόλη και Κωνσταντέλια.

H στήλη πάντως θα ασχοληθεί με τους δεξιούς μπακ και τον... παρτενέρ του Μαυροπάνου στο γαλανόλευκο κέντρο άμυνας. Εκεί που υπάρχει... παρασκηνιακό ψωμί και ενόψει καλοκαιριού!!

MΠΑΛΝΤΟΚ/ΡΟΤΑ:  Είναι οι δυο βασικοί δεξιοί μπακ της Εθνικής, με τον άσο της Σέφιλντ να αποτελεί (για τους... γνώστες) "καψούρα" του Πογέτ. Όχι βέβαια πως ο άσος της ΑΕΚ δεν είναι ... γούστο του Ουρουγουανού. Για χάρη του άλλωστε για μια ακόμη φορά άφησε εκτός κλήσεων/αγνόησε τον Βαγιαννίδη. Παρότι ο δεξιός μπακ του Παναθηναϊκού έχει πλέον χρηματιστηριακή αξία 4.000.0000 ευρώ σχεδόν δηλαδή όσο είναι μαζί των Μπάλντοκ (2,5 εκατ.) και Ρότα (1,8) ενώ αναμένεται το καλοκαίρι να είναι από τους πλέον περιζήτητους Έλληνες από ομάδες του εξωτερικού. Ο 31χρονος Μπάλντοκ που πρόσφατα επέστρεψε από σοβαρό τραυματισμό και πρόλαβε να παίξει 1,5 ματς με την Σέφιλντ, μετράει συνολικά 13 συμμετοχές στην φετινή Πρέμιερ Λιγκ. Το καλοκαίρι μένει ελεύθερος, η ομάδα του λογικά θα υποβιβαστεί και δεν θα την ακολουθήσει αυτή την φορά στην Τσάμπιονσιπ ενώ ο ίδιος ψάχνει συμβόλαιο με μίνιμουμ ετήσιες αποδοχές 700.000 ευρώ! Αποτελεί κοινό μυστικό ότι ο Μπάλντοκ είναι στην καλοκαιρινή λίστα της ΑΕΚ (αποτέλεσε και στο πρόσφατο παρελθόν στόχο της), η οποία δεδομένα θα αποκτήσει δεξί μπακ για τη θέση του Σιντιμπέ. Στην... ιστορία μας όμως, κάπου εδώ έρχεται και κολλάει ο Λάζαρος Ρότα, παρότι έχει συμβόλαιο με τους κιτρινόμαυρους ως το 2026 (ανανέωσε/επέκτεινε τον Φεβρουάριο του 2023). Τι κυκλοφορεί ενόψει καλοκαιριού για τον 26χρονο μπακ; Πως κι αυτός περιμένει προτάσεις από ομάδες του εξωτερικού, ενδεχόμενο για το οποίο είναι ενήμερη και η ΑΕΚ. Μια προοπτική μάλιστα που φέρεται να... κολακεύει τον Ρότα!

ΧΑΤΖΗΔΙΑΚΟΣ/ΚΟΥΛΙΕΡΑΚΗΣ:  Ο ένας, ο Ροδίτης, είναι αναπληρωματικός στην Κάλιαρι, έχοντας αγωνιστεί μόλις 45' μέσα στο 2024 και άλλα 77' (μια συμμετοχή) τον Δεκέμβριο κι ενώ πέρασε τον Φεβρουάριο στα πιτς λόγω τραυματισμού. Ο άλλος, ο Κρητικός, είναι βασικός κι αναντικατάστατος για δεύτερη χρονιά στον ΠΑΟΚ, πλέον έχει ωριμάσει και βγάζει προσωπικότητα τέτοια που μπορεί να σφραγίσει και μεγάλα ματς όπως η πρόσφατη ρεβάνς με την Ντιναμό Ζάγκρεμπ στην Τούμπα. Ο 27χρονος Χατζηδιάκος έχει χρηματιστηριακή αξία 3.800.000 ευρώ και κόστισε τον περασμένο Σεπτέμβριο στην ιταλική ομάδα αγορά 2.000.000 ευρώ από την Άλκμααρ. Ο 20χρονος Κουλιεράκης έχει φτάσει στα 6.000.000, με την μετοχή του μόνιμα σε ανοδική τάση ενώ στη τρέχουσα σεζόν μετράει συνολικά 29 ματς με 4 γκολ και 1 ασίστ.

Τον Χατζηδιάκο το καλοκαίρι, ειδικά αν υποβιβαστεί η Κάλιαρι, θα τον διεκδικήσουν ξανά ΑΕΚ/Ολυμπιακός (υπό προϋποθέσεις θα μπορούσε και ο Παναθηναϊκός). Αντιθέτως το όνομα του Κουλιεράκη υπάρχει σε πάρα πολλά scouting departments κι από τα επτά, οκτώ κορυφαία ευρωπαϊκά πρωταθλήματα, έχει συνδεθεί ήδη με ομάδες όπως οι Μίλαν/Άιντραχτ/Γιουβέντους/Μπενφίκα/Αϊντχόφεν/Φενέρ/Λυών/Μπρέντφορντ/Βιγιαρεάλ ενώ ο Σαββίδης τον κοστολογεί με 15.000.000 ευρώ και σίγουρα δεν πρόκειται να τον πουλήσει με λιγότερα από 10.000.000 συν μπόνους. Παρεμπιπτόντως ο "Κούλιε" έχει συμβόλαιο ως το 2026 με τον "δικέφαλο" και καθαρές ετήσιες αποδοχές κοντά στις 420.000 ευρώ. Και το εύλογο ερώτημα είναι, όσον αφορά στην γαλανόλευκη, αν κανονικά θα έπρεπε να έχει δίλημμα ο Πογέτ για το ποιος θα είναι βασικός μεταξύ Χατζηδιάκου και Κουλιεράκη (είναι κι αριστεροπόδαρος), ως ο παρτενέρ του Μαυροπάνου....

Τελικά, όλα δείχνουν πως φαβορί πλέον είναι ο Χατζηδιάκος, καθώς ο αμυντικός του ΠΑΟΚ αποχώρησε από την προπόνηση της Εθνικής την Τετάρτη (20/3) με πρόβλημα στους κοιλιακούς και έτσι πιθανότατα θα χάσει το κρίσιμο ματς με το Καζακστάν στην OPAP Arena!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Μεγάλη ελληνική ομάδα για Ζαγαρίτη, φεύγει από Ιταλία - Ανανεώνει και πωλείται μέχρι και 8 εκατ. ο Βαγιαννίδης!

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags