Ο Λιονέλ Μέσι συνεχίζει να «γράφει Ιστορία» στο Μουντιάλ του 2026, οδηγώντας την κάτοχο του τροπαίου, εθνική ομάδα της Αργεντινής, στα ημιτελικά της διοργάνωσης, όπου θ' αντιμετωπίσει (15/7, 22:00) την εθνική Αγγλίας.

Ο «pulga» κατέκτησε ακόμη μία... κορυφή στο παγκόσμιο στερέωμα, καθώς με την εκτέλεση κόρνερ που οδήγησε στο γκολ του ΜακΑλιστερ, στον προημιτελικό με την Ελβετία (3-1 στην παράταση, κ.α. 1-1), έγινε ο κορυφαίος assister στα χρονικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου!

Ο «ψύλλος» έφθασε στις 10 ασίστ, ξεπερώντας στον σχετικό πίνακα τον Φριτς Βάλτερ, ο οποίος είχε 61 συμμετοχές με τη Δυτική Γερμανία μεταξύ 1940 και 1958. Ο παίκτης της Καϊζερσλάουτερν είχε «μοιράσει» εννέα ασίστ στο Παγκόσμιο Κύπελλο.

Το... εξωπραγματικό στην περίπτωση του Μέσι, είναι ότι αυτές τις 10 ασίστ τις έχει δώσει σε 10 διαφορετικούς παίκτες!