Facebook Pixel Παναθηναϊκός - Χόρντουρ Μάγκνουσον: Κάθε φορά που λείπει ο Μάγκνουσον ο Παναθηναϊκός έχει το ίδιο πρόβλημα στην ανάπτυξη
Ποδόσφαιρο
| 2023-04-03 13:23:00

Κάθε φορά που λείπει ο Μάγκνουσον ο ΠΑΟ έχει το ίδιο πρόβλημα... αλλά όχι στην άμυνα - Δεν είναι τυχαίο!

Κάθε φορά που λείπει ο Μάγκνουσον ο ΠΑΟ έχει το ίδιο πρόβλημα... αλλά όχι στην άμυνα - Δεν είναι τυχαίο!

Τι συμβαίνει με τον Ισλανδό άσο και γιατί η απουσία του δημιουργεί προβλήματα στην ανάπτυξη του Τριφυλλιού.

Παναθηναϊκός - Χόρντουρ Μάγκνουσον: Ο Μάγκνουσον δεν αγωνίστηκε στο παιχνίδι με τον Βόλο στη Λεωφόρο, περισσότερο για προληπτικούς λόγους.

Ο Ισλανδός κεντρικός αμυντικός είχε κάποιες μικρές ενοχλήσεις στην τελευταία προπόνηση πριν το ματς, με τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς να επιλέγει να τον προφυλάξει. Θεωρώντας ότι με τον έναν ή με τον άλλο τρόπο το τρίποντο κόντρα στους Θεσσαλούς θα ερχόταν. Στην πράξη, όμως, το πράγμα κάθε άλλο παρά καλά πήγε για το Τριφύλλι.

Κάθε φορά που ο Μάγκνουσον λείπει από το αρχικό σχήμα, ο Παναθηναϊκός έχει το ίδιο πρόβλημα στην ανάπτυξη. Ο Χουάνκαρ από αριστερά κλείνεται, ο Σάρλια σε αυτό το κομμάτι δεν μπορεί να αντικαταστήσει τον συμπαίκτη του στο κέντρο της άμυνας και μοιραία, οι Πράσινοι εγκλωβίζονται σε μία ανούσια κατά βάση κατοχή, παράγοντας ταυτόχρονα λίγες καλές τελικές προς την αντίπαλη εστία.

Αντίθετα, όταν ο Ισλανδός στόπερ αγωνίζεται σε φάση επίθεσης/ανάπτυξης καλύπτει τη θέση του Χουάνκαρ, πιο κοντά στο αριστερό άκρο της άμυνας. Αυτόματα, αυτό δίνει τη δυνατότητα στον Ισπανό μπακ να παίζει πιο ψηλά, ουσιαστικά σε θέση ακραίου όταν η ομάδα επιτίθεται, με τον αριστερό εξτρέμ αντίστοιχα να πλησιάζει πιο κοντά στον βασικό φορ για περαιτέρω απειλή κοντά στην περιοχή. Κάθε φορά που θα έχει τον Μάγκνουσον βασικό, ο Παναθηναϊκός θα είναι εκ των προτέρων καλύτερος στο κομμάτι της ανάπτυξης. Όταν από την άλλη δεν τον έχει θα ζορίζεται, ειδικά με αντιπάλους που θα κλείνονται και θα τον περιμένουν κλεισμένοι πίσω, όπως ακριβώς δηλαδή έκανε κι ο Βόλος.

 

*** ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Το πρόβλημα του ΠΑΟ είναι ένα και ίδιο σε όλα τα ματς - "Εμπόδιο" ο Μπερνάρ, απογοήτευση ο Σπόραρ

 

 
 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags