Facebook Pixel ΑΕΚ - Ολυμπιακός: Ψάχνει τον δικό του Αλμέιδα ο Ολυμπιακός - Τεράστιες διαφορές με Μαρτίνεζ - Μόνο ο... Μπέος θα τον έφερνε!
Ποδόσφαιρο
| 2023-04-26 17:49:00

Ψάχνει τον δικό του Αλμέιδα ο Ολυμπιακός - Τεράστιες διαφορές με Μαρτίνεζ - Μόνο ο... Μπέος θα τον έφερνε!

GOALάρες by Εvaggelistis
Ψάχνει τον δικό του Αλμέιδα ο Ολυμπιακός - Τεράστιες διαφορές με Μαρτίνεζ - Μόνο ο... Μπέος θα τον έφερνε!

Η σύγκριση των δύο Αργεντινών και η Μπόκα Τζούνιορς. Ο Ευάγγελος Μίχος γράφει για το νέο όνομα προπονητή που παρουσιάζεται ως υποψήφιος για τον πάγκο των Ερυθρολεύκων, αναλύει τα υπέρ και κατά της περίπτωσής του και... απαντάει σε όσους τον συγκρίνουν με τον κόουτς της Ένωσης.

ΑΕΚ - Ολυμπιακός: Ο Ματίας Αλμέϊδα με αυτά που έχει καταφέρει σε λιγότερα από ένα χρόνο στην ΑΕΚ, σε συνδυασμό με το σύγχρονο/ελκυστικό ποδόσφαιρο που παίζει, είναι πολύ πιθανό να κάνει... μόδα τους Αργεντινούς τεχνικούς στην Super League!

Αν μην τι άλλο πάντως αποτελεί ήδη... πηγή έμπνευσης/αναζήτησης για τους ανταγωνιστές της Ένωσης" να ψάξουν τον... δικό τους Αλμέϊδα!! Με πιο πρόσφατο παράδειγμα τον Ολυμπιακό, όπου υπάρχουν "φωνές" για κάτι τέτοιο. Ήδη μάλιστα κυκλοφόρησε το πρώτο σχετικό όνομα -μέσω δημοσιεύματος της εφημερίδας «Κόκκινος Πρωταθλητής» - με τον Ντιέγκο Μαρτίνεζ να εμφανίζεται ανάμεσα στις ισχυρές υποψηφιότητες για τον πάγκο του Ολυμπιακού!! Άκουσα μάλιστα ρεπόρτερ να υποστηρίζουν πως οι "ερυθρόλευκοι" έχουν... επηρεαστεί απο τον Αλμέϊδα!

Ποιος είναι όμως, ο 44χρονος Μαρτίνεζ, τι σχέση έχει με τον 49χρονο Αλμέϊδα και κατά πόσο μπορεί να συγκριθεί μαζί του; Είναι συμπατριώτες, ως ποδοσφαιριστές (διαφορετικού επιπέδου πάντως) έκαναν καριέρα παίζοντας αμυντικοί χαφ, προπονητικά έχουν επηρεαστεί από τον Μπιέλσα κι ανέβασαν/επανάφεραν ο ένας την Ριβερ Πλειτ και ο άλλος την Τίγκρε, στην πρώτη κατηγορία της Αργεντινής. Μέχρι εκεί όμως...

Ο 44χρονος ανερχόμενος Αργεντινός τεχνικός της Τίγκρε (έχει συμβόλαιο μαζί της) έγινε hot όνομα στην χώρα μόλις το τελευταίο χρόνο, επειδή μια την ανέβασε στην πρώτη κατηγορία και μια την έφτασε στο τελικό του πρωταθλήματος (τον περασμένο Μάϊο και τον έχασε από την Μπόκα)!

Ο Μαρτίνεζ δεν έχει ακόμη κάποιο σοβαρό βιογραφικό ως προπονητής: Ιτουζαϊνγκο/Κανουέλας/Φεροκαρίλ/Εστουντιάντες (του Μπουένος Άιρες και όχι την γνωστή της Λα Πλάτα)/Γοδόι Κρουζ και Τίγκρε (απο τον Γενάρη του 2021). Δεν έχει δηλαδή δουλέψει/καθίσει ποτέ σε πάγκο μεγάλης ομάδας, δεν έχει κάνει πρωταθλητισμό με πίεση πάρα μόνο στην δεύτερη κατηγορία, δεν έχει πάρει κάποιον τίτλο!

Αυτή την στιγμή επικοινωνιακά τα πιο δυνατά "χαρτιά" της υποψηφιότητας Μαρτίνεζ για τον Ολυμπιακό είναι πως τον ήθελε/ήταν βασικός υποψήφιος για να αναλάβει την Μπόκα Τζούνιορς τον περασμένο Νοέμβριο και οτι μπορεί να πλασαριστεί στην Ελλάδα σαν πρότζεκτ "τύπου/μοντέλο Αλμέιδα"! Τι, όχι;

Υπάρχουν όμως, σημαντικές διαφορές μεταξύ της μιας και της άλλης περίπτωσης και χωρίς να προκαταβάλεις πρόσωπα και καταστάσεις, είσαι υποχρεωμένος να κρατήσεις ...αποστάσεις

1. Ο 49χρονος Αλμέϊδα είναι μια μεγάλη ποδοσφαιρική προσωπικότητα, που αγωνίστηκε σε Ριβερ Πλειτ/Σεβίλη/Λάτζιο/Πάρμα/Ιντερ κάτι που δεν είναι ο Μαρτίνεζ που έπαιξε σε Μορόν/Αουρόρα/Μεντόζα/Αλ Μπόις/Τεμπερλέι/Πιερικό/Διαγόρα και Εστουντιάντες Β.Α.

2. Ο Αλμέϊδα με το που κρέμασε τα ποδοσφαιρικά του παπούτσια ξεκίνησε ως κόουτς της Ρίβερ Πλέιτ (πήρε το πρωτάθλημα/ την επανάφερε στην πρώτη κατηγορία"), μετά πήγε μια 2ετία στην Μπάνφιλντ με έργο που του έδωσε την δουλειά στην Τσίβας (κάτι σαν Ολυμπιακός του Μεξικού) και εκεί για μια 3ετία τα πήρε όλα! Για να ακολουθήσει μια ακόμη καινούργια εμπειρία, στις ΗΠΑ και τους Σαν Χοσέ, σε μια ουσιαστικά καινούργια ομάδα του ΜLS, όπου επίσης έμεινε μια 3ετία πριν κάνει την πρώτη του προπονητική απόπειρα στην Ευρώπη για λογαριασμό της ΑΕΚ. Ήταν όμως, πλέον έτοιμος, καταξιωμένος  και μπαρουτοκαπνισμένος σε καταστάσεις πίεσής και χωρίς να φοβάται τα νέα ξεκινήματα όχι απλά σε άλλες χώρες μα και σε άλλες ηπείρους!!!

3. Ο Μαρτίνεζ προπονητικά δεν έχει βγει ακόμη εκτός Αργεντινής. Και ως ποδοσφαιριστής στην Ευρώπη ήρθε και έπαιξε στα... τελειώματά του, από το 2007 ως το 2011, στην ελληνική  Β' Εθνική...

4.  Ο Αλμέϊδα έχει ένα πολυμελές, μόνιμο τιμ που και όπου πάει τον ακολουθούν ή τους... επιβάλει! Πάνε δηλαδή και οι 7 πακέτο! Όπως έκανε δηλαδή και στην ΑΕΚ, με τον αστικό μύθο να λέει πως ήταν αδιαπραγμάτευτος ακόμη και ενώπιον του Μελισσανίδη για τους 6 συνεργάτες που ήθελε να έχει. Ο Μαρτίνεζ στην Τίγκρε έχει δυο δικούς τους συνεργάτες...

5. Ο Αλμέιδα αντικειμενικά θεωρείται πλέον από τους κορυφαίους σύγχρονους Αργεντινούς προπονητές ενώ ο Μαρτίνεζ είναι ανερχόμενος...

Στο δια ταύτα: δεν ξέρω αν ο Ντιέγκο Μαρτίνεζ παίζει όντως σοβαρά ως υποψηφιότητα για έρθει στον Ολυμπιακό. Και ούτε μπορείς να προκαταβάλεις τι θα κάνει εφόσον έρθει κι αν βγει ως πρότζεκτ. Δεν μπορεί όμως, να ...συγκρίνεται με τον  Αλμέϊδα. Όχι μόνο τον σημερινό... που τον είδαμε/ξέρουμε αλλά ακόμη και του περασμένου Μάϊου όταν τον παρουσίασε ο Γιάννης Παπαδημητρίου στον Μελισσανίδη κι αυτός πείστηκε για την επιλογή του.

Κακά τα ψέματα, με το βιογραφικό που έχει ο νυν τεχνικός της Τίγκρε, αν ακουγόταν πως ο Μαρτίνεζ απασχολεί σουπερλιγκάτη ομάδα, το μυαλό όλων θα πήγαινε είτε στον Αχιλλέα Μπεο με τις ψαγμένες επιλογές νεαρών ξένων προπονητών που κάνει στον Βόλο ή στον Αστέρα Τρίπολης των Μπακοκαυμενάκηδων!!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: "Κατρακύλα" για Χάμες - "Βρώμικο πρωτάθλημα και στημένα παιχνίδια - Γι’ αυτό δεν πέτυχε στον Ολυμπιακό"!

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags