Facebook Pixel Ματίας Αλμέιδα - ΑΕΚ: "Συναγερμός" για Αλμέιδα - Στη λίστα τριών κορυφαίων ομάδων της Ευρώπης - 10 εκατ. ζητά ο Μελισσανίδης
Ποδόσφαιρο
| 2023-10-15 12:30:00

"Συναγερμός" για Αλμέιδα - Στη λίστα τριών κορυφαίων ομάδων της Ευρώπης - 10 εκατ. ζητά ο Μελισσανίδης

του Γιώργου Θεοδωράκη
"Συναγερμός" για Αλμέιδα - Στη λίστα τριών κορυφαίων ομάδων της Ευρώπης - 10 εκατ. ζητά ο Μελισσανίδης

Ποιοι σύλλογοι τον παρακολουθούν, ποιος ήδη απορρίφθηκε! Ο Αργεντινός την πρώτη σεζόν του στην Ένωση πήρε double και τη δεύτερη ήδη έχει πανηγυρίσει ένα τεράστιο διπλό στο Europa League. Λογικό είναι πλέον το όνομά του να κάνει γκελ σε Ιταλία, Ισπανίακ και όχι μόνο....

Στη δεύτερη αγωνιστική σεζόν του στην ΑΕΚ βρίσκεται ο Ματίας Αλμέιδα και ήδη υπάρχει ρεπορτάζ από την Κολομβία που θέλει τη Νασιονάλ, τη μεγάλη ομάδα της χώρας, να καλοβλέπει την περίπτωσή του ενόψει του προσεχή Δεκέμβρη.

Κάπου είναι κωμικό να αναλύσουμε αν μπορεί να αφήσει την Ένωση ο Αργεντινός προπονητής για να πάει στο πρωτάθλημα της Κολομβίας και να αναλάβει μια ομάδα χωρίς οικονομική ή επαγγελματική προοπτική: Ο Ματίας έκανε το βήμα στην Ευρώπη, μετά από τη θητεία του στη Λατινική Αμερική (Ρίβερ Πλέιτ, Μπάνφιλντ, Τσίβας) και το MLS (Σαν Χοσέ) και, μάλιστα, ήδη από την πρώτη σεζόν τα πήγε εξαιρετικά.

Δεν είναι μόνο ότι κατέκτησε το πρωτάθλημα και το Κύπελλο, αλλά και το γεγονός ότι ανέδειξε παίκτες όπως ο Πινέδα, ο Μουκουντί, o Βίντα, ο Γκατσίνοβιτς, ο Τσούμπερ, ο Άμραμπατ. Ο Λιβάι Γκαρσία που τον βρήκε στην Ένωση εξτρέμ με ταβάνι τα 7-8 εκατ. ευρώ και τον έκανε επιθετικό των 25 εκατ. ευρώ!

Είναι δυνατόν να αφήσει αυτά τα κατορθώματα, σε μια σεζόν μάλιστα που η ΑΕΚ συμμετέχει και στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ, και να αποχωρήσει για την Κολομβία; Με αφορμή αυτές τις σκέψεις πάντως ή, μάλλον, με βάση αυτές τις σκέψεις, βγήκαμε μια βόλτα στην πιάτσα των μάνατζερ για να δούμε τι ισχύει με την περίπτωση του Αργεντινού προπονητή.

"Από Ισπανία και Ιταλία τσεκάρουν την περίπτωσή του. Γιατί ήταν πετυχημένος στην Αμερική, ειδικά σε μια ομάδα όπως η Ρίβερ Πλέιτ, και έκανε ένα άκρως επιτυχημένο πέρασμα στην Ευρώπη με την ΑΕΚ. Είναι τυχαίο για παράδειγμα, τώρα, που η Σεβίλλη εξετάζει την περίπτωση του Γκαγιάρδο για τον πάγκο της;", ανέφερε πολύ έγκυρη πηγή στο sportdog για τον Ματίας Αλμέιδα.

Ποιες ομάδες από την Ιταλία και την Ισπανία είναι εκείνες που θα μπορούσαν να δείξουν ενδιαφέρον για τον Ματίας, που είναι στην καλύτερη προπονητική ηλικία (49 ετών), γεμάτος με εμπειρίες αλλά και με συμβόλαιο μέχρι το καλοκαίρι του 2028 με την ΑΕΚ;

"Σε τέτοιες περιπτώσεις δεν υπάρχει λόγος για να ψάχνεις μακριά. Στην Ιταλία είχε θητεία σε Λάτσιο, Ίντερ, Μπρέσια και Πάρμα. Η Λάτσιο θα μπορούσε να ήταν μια ομαδα με εκτόπισμα και προοπτική, που θα μπορούσε να τον ψήσει. Γιατί και ο Μαουρίτσιο Σάρι φαίνεται ότι δεν μπορεί να έχει καλή επαφή με τη διοίκηση, άρα δεν αποκλείεται το προσεχές καλοκαίρι να ψάξει για τεχνικό. Αλλά και οι οπαδοί της τον λατρεύουν. Στην Ισπανία η Σεβίλλη είναι ομάδα με την οποία συνδέθηκε ο Αλμέιδα, έχει καλό όνομα και δεν αποκλείεται το ερχόμενο καλοκαίρι να θελήσει να κάνει ολικό restart", ανέφερε στο sportdog η ίδια πηγή...

Κάτι τελευταίο: Η ρήτρα στο συμβόλαιο του Αλμέιδα βρίσκεται στα 10 εκατ. ευρώ, αλλά αυτό ίσως να μην έχει και τόσο μεγάλη σημασία αν βρεθεί μια ομάδα όπως η Σεβίλλη στην πόρτα της ΑΕΚ ή η Ατλέτικο Μαδρίτης όπως είχε αποκαλύψει στο Sportdog.gr ο Ευάγγελος Μίχος προ ημερών. Γιατί εκεί θα μετρήσει πολύ και η επιθυμία του Αλμέιδα!

Δεν φεύγει από την ΑΕΚ για τα λεφτά της Κολομβίας

Δημοσίευμα από την Κολομβία για τη Νασιονάλ και την επιθυμία της να αποκτήσει τον Ματίας Αλμέιδα τον προσεχή Δεκέμβρη, ώστε να κάθεται στον πάγκο της στο νέο πρωτάθλημα, ήρθε να αναστατώσει το ρεπορτάζ της Ένωσης.

Μπορεί η Νασιονάλ να δώσει κίνητρο, επαγγελματικό ή οικονομικό, στον Αργεντινό προπονητή; Έχει τη "δύναμη" να δελεάσει οικονομικά της ΑΕΚ για να τον παραχωρήσει και, σε κάθε περίπτωση, θα είχε λογική να αφήσει την πετυχημένη του παρουσία στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο ο Ματίας, για να βρεθεί σε μια ομάδα που δυνητικά θέλει να κάνει καλή πορεία στο Κόπα Λιμπερταδόρες;

Το sportdog επικοινώνησε με τον Γιάννη Ντούζγο, δημοσιογράφο εξειδικευμένο στο ρεπορτάζ τού ποδοσφαίρου στη Λατινική Αμερική, προκειμένου να μάθουμε περισσότερες και χρήσιμες πληροφορίες για το θέμα.

"Η πιο πλούσια ομάδα στην Κολομβία και με τον περισσότερο κόσμο"

"Είναι η πιο πλούσια ομάδα της Κολομβίας, είναι η πιο γνωστή και με τον περισσότερο κόσμο, μαζί με Μιλονάριος. Έχει καιρό να πρωταγωνιστήσει στο Κόπα Λιμπερταδόρες, την τελευταία 10ετία έχει εξαφανιστεί", ανέφερε αρχικά ο καλός συνάδελφος και στη συνέχεια πρόσθεσε αν έχει νόημα επαγγελματικά και οικονομικά να αποχωρήσει από την ΑΕΚ για ομάδα της Κολομβίας:"Είναι ξεκάρφωτο από την Ελλάδα να πάει στην Κολομβία, αφού έχει ήδη χτίσει όνομα και τον παρακολουθούν στην Ευρώπη. Επαγγελματικά δεν θα έχει νόημα να φύγει αλλά και οικονομικά ισχύει το ίδιο. Δεν είναι σε θέση στη Νασιονάλ να του προσφέρουν αυτά που του προσφέρει η ΑΕΚ. Ήταν στην Αμερική αλλά, τώρα, κάνει όνομα στην Ευρώπη - Γιατί να πάει σε πρωτάθλημα που δεν του προσφέρει τίποτα;".

Παρόλα αυτά φαίνεται ότι στη Λατινική Αμερική έχει πολύ καλό όνομα και παρακολουθούν την περίπτωσή του.

"Έχει πολύ καλό όνομα, γιατί τον ήξεραν και ως ποδοσφαιριστή αλλά και στο Μεξικό είχε κάνει καλή δουλειά ως προπονητής. Το γεγονός ότι στην πρώτη σεζόν πήρε νταμπλ, δείχνει πολλά".

Θα μπορούσε η Νασιονάλ να δελεάσει την ΑΕΚ, που έχει ρήτρα 10 εκατ. ευρώ στο συμβόλαιο του Αλμέιδα;

"Όχι, δεν έχει αυτή τη δυνατότητα και το θέμα είναι ότι και στους μισθούς παικτών δεν μπορεί να συγκριθεί με την προοπτική της Ευρώπης. Δεν πρόκειται να φύγει από την ΑΕΚ για αυτή την ομάδα"

 

*** ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: "Ένα... τρελοκομείο για ΑΕΚ - Τον διώχνουν γιατί τον έπιασαν με γυναίκες στο ξενοδοχείο - Αντι-Αραούχο"!

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags