Ο Παναγιώτης Βαρούχας ανέλυσε στην Αθλητική Κυριακή τις επίμαχες φάσεις της 10ης αγωνιστικής, στην οποία έγινε πολύ μεγάλη κουβέντα για τη διαιτησία.

Ο παλαίμαχος διαιτητής ξεκίνησε την ανάλυσή του από το ντέρμπι Ολυμπιακός, όπου συμφώνησε με όλες τις αποφάσεις, τονίζοντας ότι επρόκειτο για ένα εύκολο παιχνίδι για τον ρέφερι. Αρχικά ξεκαθάρισε πως δεν υπάρχει πέναλτι σε μία πτώση του Ζίβκοβιτς από μαρκάρισμα του Ρέτσου, για να μιλήσει στη συνέχεια για το πέναλτι που σφυρίχθηκε υπέρ του ΠΑΟΚ.

Ο Παναγιώτης Βαρούχας έκανε λόγο για "καταφενέστατη παράβαση, που δεν χρειαζόταν VAR", αφού υποστήριξε πως ο Πορόσο ανέτρεψε καθαρά τον Τόμας εντός μεγάλης περιοχής.

Λαμία - Παναθηναϊκός

Αναφορικά με την αποβολή του Αράο στη Λαμία, που προκάλεσε έντονες διαμαρτυρίες από τους ανθρώπους του Παναθηναϊκού, ο Παναγιώτης Βαρούχας διαφώνησε κάθετα με την απόφαση του διαιτητή Μανούχου. Όπως ανέλυσε, ο άσος του Παναθηναϊκού ναι μεν αρχικά σήκωσε ψηλά το πόδι του όμως στη συνέχεια το μάζεψε και δεν υπέπεσε σε καμία παράβαση, αφού δεν ακούμπησε τον αντίπαλό του. Ο καθηγητής διαιτησίας υπέθεσε πως πιθανώς ο Μανούχος ξεγελάστηκε επειδή ο Ακούνια έπιασε το πρόσωπό του μετά τη φάση, προσποιούμενος ότι ο Αράο τον χτύπησε στο κεφάλι. Τόνισε όμως ότι αυτό δεν δικαιολογεί την απόφαση, αφού σε τέτοια περίπτωση θα έπρεπε να δείξει απευθείας κόκκινη κάρτα και όχι δεύτερη κίτρινη. Εάν συνέβαινε αυτό, τότε ο VAR θα μπορούσε να παρέμβει και να διορθώσει τη λανθασμένη υπόδειξη, κάτι που δεν είχε δικαίωμα να κάνει βάσει κανονισμού, από τη στιγμή που η απόφαση αφορούσε κίτρινη κάρτα!

 

Κατά τα άλλα, ο Παναγιώτης Βαρούχας ξεκαθάρισε πως δεν υφίσταται πέναλτι σε δύο φάσεις που διαμαρτυρήθηκαν παίκτες του Παναθηναϊκού (Τζούρισιτς από μαρκάρισμα Παπαδόπουλου και Βαγιαννίδης από μαρκάρισμα Τσιλούλη). Το ίδιο ισχύει και για δύο πέναλτι που ζήτησε η Λαμία, το ένα για χέρι του Αράο μετά από σουτ του Νούνιες (τόνισε πως το χέρι είναι μαζεμένο) και το άλλο για πτώση του Παπαδόπουλου από μαρκάρισμα του Γεντβάι (έκανε λόγο για απλό "ακούμπημα").

Ο παλαίμαχος διαιτητής επεσήμανε την ορθότητα των αποφάσεων σχετικά με τα ακυρωθέντα γκολ Παλάσιος και Τσιλούλη για οφσάιντ. Τέλος, συμφώνησε με την υπόδειξη πέναλτι υπέρ του Παλάσιος στις καθυστερήσεις, τονίζοντας ότι σωστά ο Κοσέλεφ είδε κίτρινη και όχι κόκκινη κάρτα επειδή ο Παλάσιος είχε πορεία προς τα πλάγια και όχι προς την εστία.

 

Κηφισιά - ΑΕΚ

Ο Παναγιώτης Βαρούχας χαρακτήρισε προβληματική τη διαιτησία των Τσαγκαράκη και Φωτιά (VAR), δικαιώνοντας τις διαμαρτυρίες της ΑΕΚ για πέναλτι που δεν καταλογίστηκε υπέρ του Γκαρσία στο 89'. Είπε πως ο διαιτητής είχε καλή θέση, κι όμως δεν μπόρεσε να διακρίνει την καθαρή ανατροπή του Γκαρσία από τον Λαντρ, ενώ και ο VAR έκανε λάθος με το να μην παρέμβει.

 

Αναφορικά με το ακυρωθέν γκολ του Ελίασον για οφσάιντ, ο έμπειρος αναλυτής εξέφρασε την απορία για το γεγονός ότι διακρίνονται τρεις γραμμές στο ριπλέι αντί για δύο, τονίζοντας πως είναι η πρώτη φορά που βλέπει κάτι τέτοιο.

 

Επίσης, ξεκαθάρισε πως δεν έχουν δίκιο οι άνθρωποι της ΑΕΚ που διαμαρτύρονται για χέρι του Τετέι πριν το γκολ της Κηφισιάς, αφού επεσήμανε πως η μπάλα βρήκε στο χέρι του Πήλιου και όχι του παίκτη της Κηφισιάς, πριν φτάσει στον σκόρερ Βαφέα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Αδιάβαστος ξανά ο Μαρτίνεθ, δύο… μεγάλα δώρα σε ΠΑΟΚ - Αγνώριστος ο Πασχαλάκης, "έκρηξη" με Κίνι!