Facebook Pixel Ούτε Λιβάι ούτε Πόνσε - Πιτσιρικάς της ΑΕΚ "κέρδισε" τους scouts και... φέρνει εκατομμύρια - Ανακάλυψη Αλμέιδα!
Ποδόσφαιρο
| 2024-01-29 22:43:00

Ούτε Λιβάι ούτε Πόνσε - Πιτσιρικάς της ΑΕΚ "κέρδισε" τους scouts και... φέρνει εκατομμύρια - Ανακάλυψη Αλμέιδα!

του Γιώργου Θεοδωράκη
Ούτε Λιβάι ούτε Πόνσε - Πιτσιρικάς της ΑΕΚ "κέρδισε" τους scouts και... φέρνει εκατομμύρια - Ανακάλυψη Αλμέιδα!

Οι τελευταίες του εμφανίσεις εντυπωσιάζουν! Ποιο είναι το ταλέντο της Ένωσης που κάνει τα πρώτα του βήματα εκτός Ελλάδας, πώς "διαφημίζει" το όνομά του και γιατί μπορεί προσεχώς να κάνει άλμα στην καριέρα του...

"Τρίβουν τα χέρια" τους στην ΑΕΚ με τον Ζίνι και τα όσα κάνει στα γήπεδα της Ακτής Ελεφαντοστού, όπου λαμβάνει μέρος στο Κύπελλο Εθνών Αφρικής με την Ανγκόλα. Ο νεαρός εξτρέμ βοήθησε αποφασιστικά την ομάδα του να εξασφαλίσει την πρόκριση από τη φάση των ομίλων, σκοράροντας μάλιστα το δεύτερο γκολ στη νίκη με 2-0 επί της Μπουρκίνα Φάσο, που "σφράγισε" το εισιτήριο για τους 16.

Ο Ζίνι δεν έχει βρει θέση στην ενδεκάδα, αλλά δεν είναι μικρό κατόρθωμα για ένα ταλαντούχο παιδί 21 ετών που πέρασε ως αλλαγή στα τρία ματς των ομίλων (στο 88' με Αλγερία, στο 61' με Μαυριτανία και στο 77' με Μπουρκίνα Φάσο, πετυχαίνοντας παράλληλα το παρθενικό του γκολ σε μεγάλο τουρνουά. Εν συνεχεία, αγωνίστηκε ένα 20λεπτο (μπήκε στο 70') στο ματς των 16 με τη Ναμίμπια (3-0) και πλέον ετοιμάζεται ίσως για το μεγαλύτερο παιχνίδι της καριέρας του έως τώρα, αφού η Ανγκόλα κοντράρεται με τη γεμάτη αστέρια Νιγηρία (2/2, 19:00) για τα προημιτελικά.


Η απόδοση του Ζίνι έχει τραβήξει τα βλέμματα των scouts, που παραδοσιακά συρρέουν κατά εκατοντάδες σε κάθε Κύπελλο Εθνών Αφρικών, αναζητώντας νέα ταλέντα. Στην Ανγκόλα μάλιστα είναι εντυπωσιασμένοι από την πρόοδο του νεαρού επιθετικού, κάνοντας λόγο για θεαματική βελτίωση του παίκτη με τη δουλειά που "ρίχνει" υπό τις οδηγίες του Ματίας Αλμέιδα (ο Αργεντίνος τεχνικός ήταν αυτός που τον... ανακάλυψε και πήρε την απόφαση να τον ανεβάσει στην πρώτη ομάδα). Στο πρόσωπό του βλέπουν ίσως τον επόμενο ηγέτη της εθνικής ομάδας, αν συνεχίσει να παρουσιάζει τέτοια πρόοδο.

Η ΑΕΚ ποντάρει πολλά στον 21χρονο Ανγκολέζο, ο οποίος έχει όλα τα φόντα να προσφέρει σε αγωνιστικό επίπεδο, αλλά και να φέρει σημαντικά έσοδα στα ταμεία της ομάδας στο μέλλον. Δεν αποκλείεται οι προσφορές να αρχίσουν να "σκάνε" ήδη από το προσεχές καλοκαίρι. Συνήθως σε τέτοιες περιπτώσεις ακόμα και μία μεγάλη εμφάνιση ή ένα γκολ αρκεί για να βάλει τον παίκτη στα μπλοκάκια ευρωπαϊκών συλλόγων. Από εκεί και πέρα, πρέπει ο ίδιος να πείσει με την παρουσία ότι αξίζει την οικονομική επένδυση. Να βρει δηλαδή τη σταθερότητα που αναζητά και στην ΑΕΚ, ώστε να καθιερωθεί στους Κιτρινόμαυρους, βαδίζοντας στα... χνάρια του Λιβάι Γκαρσία.

Πέραν των πιθανών εσόδων, αποτελεί παράσημο για την ΑΕΚ η ανάδειξη παικτών. Δυναμώνει το κύρος του συλλόγου στην αγορά, ανοίγοντας πολλές πόρτες. Όσο καλύτερη δουλειά κάνει η ομάδα στη βελτίωση παικτών, τόσο πιο ακριβά θα πουλά και αντίστοιχα τόσο περισσότερα ταλέντα θα δέχονται να ενταχθούν στο δυναμικό της. Δεν είναι τυχαίο που οι Κιτρινόμαυροι τα τελευταία χρόνια επενδύουν σταθερά σε νεαρούς παίκτες, προορίζοντάς τους αρχικά για τη β' ομάδα. Το πλάνο είναι να αναδειχθούν όσο το δυνατόν... περισσότεροι Ζίνι!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: "Χωράνε μαζί στην 11άδα Πόνσε και Λιβάι; - Τι ισχύει με το σενάριο για ΑΕΚ και Χουάνγκ"

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags