Facebook Pixel ΑΕΚ: Έριξε... ντόρτια και βλέπει Τούμπα!
Ποδόσφαιρο
| 2024-02-04 19:25:00

Έριξε... ντόρτια και βλέπει Τούμπα! Πόνσε, Λιβάι και... Τσουκάνοβιτς καθάρισαν τον Αστέρα (ΒΙΝΤΕΟ)

του Χρήστου Κωνσταντινίδη
Έριξε... ντόρτια και βλέπει Τούμπα! Πόνσε, Λιβάι και... Τσουκάνοβιτς καθάρισαν τον Αστέρα (ΒΙΝΤΕΟ)

Η Ένωση επικράτησε με 4-2 της ομάδας της Τρίπολης για την 21η αγωνιστική της Super League. Δύο αυτογκόλ στο παιχνίδι, στο οποίο χάθηκαν πάμπολλες ευκαιρίες.

Το τρία στα τρία έκανε η ΑΕΚ, η οποία επικράτησε 4-2 του Αστέρα Τρίπολης για την 21η αγωνιστική. Η Ένωση προηγήθηκε στο 26’ με αυτογκόλ του Τσουκάνοβιτς, ένα λεπτό αργότερα σημείωσε το 2-0 και στο 43’ ο ίδιος παίκτης των Αρκάδων υπέπεσε στο ίδιο σφάλμα για το 3-0. Οι φιλοξενούμενοι μείωσαν με πέναλτι του Μπαρτόλο στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου. Ο Λιβάι Γκαρσία πέτυχε στο 76' το 4-1, και το τελικό σκορ διαμόρφωσε ο Μιριτέλο στο 90', αν και θα μπορούσε να ήταν μεγαλύτερο βάσει ευκαιριών που χάθηκαν.

Η ομάδα του "Δικέφαλου" αετού πέρασε με 48 βαθμούς έστω και προσωρινά στην πρώτη θέση και περιμένει τι θα κάνει στο Περιστέρι ο ΠΑΟΚ, τον οποίο αντιμετωπίζει την επόμενη αγωνιστική, στην Τούμπα, σε μία μάχη… κορυφής. Ο Αστέρας έμεινε στους 29 βαθμούς, αλλά κατέβηκε στην 7η θέση, καθότι η Λαμία πραγματοποίησε σπουδαία νίκη στα Γιάννινα με 4-1.

Φυσικά η προσοχή ήταν στραμμένη στον νεοαποκτηθέντα Ρόμπερτ Λιούμπισιτς, ο οποίος ήταν η χειμερινή μεταγραφή της ΑΕΚ. Ο Κροάτης πήρε μερικά λεπτά συμμετοχής στο τέλος.

Πρόβλημα με Βίντα

Ένα πρόβλημα προέκυψε για τον Ματίας Αλμέιδα για το ματς με τον Αστέρα Τρίπολης. Ο Ντομαγκόι Βίντα χτύπησε στην προπόνηση του Σαββάτου και την Κυριακή πόναγε, οπότε έμεινε εκτός αποστολής στο παιχνίδι της 21ης αγωνιστικής της Super League. Έτσι ο Αργεντινός τεχνικός τοποθέτησε δίπλα στον Κάλενς τον Μήτογλου . Από εκεί και πέρα στην εστία παρέμεινε ο Στάνκοβιτς, στο δεξί άκρο της άμυνας συνέχισε ο Ραντόνια, ο οποίος ήταν η αποκάλυψη της αναμέτρησης με τον ΟΦΗ και στο αριστερό ο Πήλιος. Στη μεσαία γραμμή ρόλο αντί-Σιμάνσκι έλαβε ο Πινέδα, αφού ο Γιόνσον είναι τιμωρημένος και ο Γαλανόπουλος δεν έχει ρυθμό. Ο Ελίασον τοποθετήθηκε στην αριστερή πτέρυγα λόγω της τιμωρίας του Γκατσίνοβιτς και της απουσίας του Πισάρο, ο Άμραμπατ στη δεξιά, δεκάρι έπαιξε ο Μάνταλος και επιθετικό δίδυμο ο Τσούμπερ με τον Πόνσε.

Από πλευράς Αστέρα, ο Μίλαν Ράσταβατς αντιμετώπισε και αυτός κάποια προβλήματα αφού δεν υπολόγιζε στον τραυματία Μουνάφο και τον τερματοφύλακα Παπαδόπουλο. Έτσι ο Γραμματικάκης υπερασπίστηκε την εστία, με τον Λύρατζη στο δεξί άκρο της άμυνας, τον Χουχούμη στο αριστερό και τους Καστάνο-Τζουκάνοβιτς στα στόπερ. Γκος και Γιαμπλόνσκι πήραν θέση στη μεσαία γραμμή, με τον Μπαρτόλο σε θέση δεκαριού και τους Κρέσπι-Καλτσά στην αριστερή και δεξιά πτέρυγα αντίστοιχα. Στην επίθεση αγωνίστηκε ο Μιριτέλο.

ΑΕΚ (Ματίας Αλμέιδα): Στάνκοβιτς, Ραντόνια, Μήτογλου, Κάλενς, Πήλιος, Πινέδα (78’ Γαλανόπουλος), Ελίασον, Άμραμπατ (66’ Φερνάντες), Μάνταλος (78’ Λιούμπισιτς), Τσούμπερ (73’ Αραούχο), Πόνσε ( Γκαρσία)

Αστέρας Τρίπολης ( ): Γραμματικάκης, Καστάνο, Τζουκάνοβιτς, Χουχούμης, Λύρατζης (50’ Άλβαρες), Γκος (65’ Βαλιέντε), Γιαμπλόνσκι (79’ Αλάγκμπε), Μπαρτόλο (46’ Ζουγκλής), Κρέσπι, Καλτσάς (65’ Σίτο), Μιριτέλο

Δύο από αυτογκόλ Τσουκάνοβιτς, ένα ο Πόνσε και μείωση με πέναλτι

Η ΑΕΚ πήρε εξ αρχής τα ηνία της αναμέτρησης και περιόρισε τον Αστέρα έξω από την περιοχή της. Αρχικά είδαμε την Ένωση να βρίσκει συχνά πεδίο βολής εκτός περιοχής με πολλούς παίκτες να επιχειρούν σουτ (Μάνταλος, Ελίασον, Άμραμπατ, Ραντόνια, Τσούμπερ). Σε ένα από αυτά, στο 5’ ο Ελίασον ανάγκασε τον Γραμματικάκη να απομακρύνει με υπερένταση σε κόρνερ. Έξι λεπτά αργότερα ο Χουχούμης απάντησε με φαλτσαριστό σουτ εκτός περιοχής που έφυγε για λίγα εκατοστά πάνω από τη συμβολή των δοκών του Στάνκοβιτς. Από εκεί και ύστερα άρχισε το «κιτρινόμαυρο» σφυροκόπημα που προαναφέραμε και έβαλε τους γηπεδούχους μπροστά στο σκορ.

Το 1-0 όμως ήρθε από στατική φάση! Ο Μάνταλος εκτέλεσε κόρνερ στο 26’ ο Πόνσε πήρε την κεφαλιά, η μπάλα χτύπησε στο κεφάλι του Τσουκάνοβιτς και καρφώθηκε στα δίχτυα. Ένα λεπτό αργότερα ο Ελίασον έκανε παλικαρίσια προσπάθεια, σέρβιρε από δεξιά με το αριστερό πόδι, ο Αργεντινός έπιασε (ξανά) γυριστή κεφαλιά και σημείωσε το 2-0. Στο 43’ η Ένωση έκανε τρία τα τέρματά της και πάλι με αυτογκόλ του Τσουκάνοβιτς που έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του πάνω στην προσπάθεια να κόψει επικίνδυνη μπαλιά του Ελίασον. Οι Αρκάδες όμως κέρδισαν πέναλτι και μείωσαν με τον Μπαρτόλο στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου σε 3-1.

Σκόραρε και ο Γκαρσία

Στο δεύτερο μέρος, η ΑΕΚ έδωσε χώρο στον Αστέρα, ο οποίος βγήκε μπροστά και προσπάθησε να γίνει επικίνδυνος με Χουχούμη και Μιριτέλο! Η Ένωση όμως έχοντας φρεσκαριστεί με τις αλλαγές της, έγινε περισσότερο απειλητική. Ο Γκαρσία έχασε δύο τρομερές ευκαιρίες στο 73’ και στο 74’, στο 76’ όμως ήταν περισσότερο εύστοχος. Ο Μάνταλος του έβγαλε καταπληκτική μπαλιά και εκείνος έγραψε το 4-1.

Η αναμέτρηση όμως είχε άλλο ένα γκολ. Αυτό όμως το πέτυχε ο Αστέρας. Το τελικό 4-2 διαμόρφωσε ο Μιριτέλο, ο οποίος σκόραρε στο 90’.

Τα σφυρίγματα

Ο Αλέξανδρος Κατσικογιάννης του συνδέσμου Ηπείρου ορίστηκε να διευθύνει την αναμέτρηση με βοηθούς τον Κωσταρά από την Αιτωλοακαρνανία και τον Στάικο από τη Λάρισα. Στο VAR βρέθηκε ο Ευαγγέλου του συνδέσμου Αθηνών, με AVAR τον Νικολακάκη από το Λασίθι. Τέταρτος διαιτητής ορίστηκε ο Ευστάθιος Γκορτσίλας του συνδέσμου Μακεδονίας.

Στο 45+1' ο Αστέρας διαμαρτυρήθηκε για πέναλτι για χέρι του Μήτογλου μετά από κεφαλιά του Καστάνιο. Ο Κατσικογιάννης ήλεγξε τη φάση στην οθόνη και έδωσε την παράβαση.

 
 
 
 
 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags