Facebook Pixel Ραζβάν Λουτσέσκου: ''Μας δίνει αυτοπεποίθηση η 1η θέση''
Ποδόσφαιρο
| 2024-03-03 22:54:00

Ξεκάθαρος Λουτσέσκου: ''Μας δίνει αυτοπεποίθηση η 1η θέση - Έτσι θα ανέβει ο Σαμάτα''

Sportdog Team
Ξεκάθαρος Λουτσέσκου: ''Μας δίνει αυτοπεποίθηση η 1η θέση - Έτσι θα ανέβει ο Σαμάτα''

Ο Ρουμάνος προπονητής του ΠΑΟΚ τόνισε πως πρέπει να βρεθεί τρόπος να ανεβάσει την απόδοσή του ο Αλί Σαμάτα.

Ο ΠΑΟΚ κέρδισε στη Λαμία και βρίσκεται στην κορυφή της βαθμολογίας, με τον Ραζβάν Λουτσέσκου να ξεκαθαρίζει πως το πρόγραμμα θα παίξει κομβικό ρόλο ενώ αναφέρθηκε και στον Αλί Σαμάτα.

Αναλυτικά όσα δήλωσε στη συνέντευξη Τύπου:

«Τελειώσαμε το παιχνίδι με σκορ 0-2, αντιμετωπίζοντας μία ομάδα που έδωσε περισσότερα για να μας ανακόψει. Δεν μπορείς σε κάθε παιχνίδι να κερδίζεις με πολλά γκολ. Δεν είναι εύκολο. Δημιουργήσαμε πολλές ευκαιρίες. Ο Τσιλούλης μπλοκαρίστηκε αποτελεσματικά από τον Κουλιεράκη. Δεν μπορούμε να σκοράρουμε πέντε ή έξι γκολ. Ο αντίπαλός μας ήταν πολύ συμπαγής, με πολλά άτομα στην άμυνα.

Είχαμε την υπομονή, την κυκλοφορία των κινήσεων. Κάναμε στατικές φάσεις. Νομίζω ότι ανταποκριθήκαμε καλά στο μεγαλύτερο διάστημα. Ήταν ένα καλό παιχνίδι από την πλευρά μας. Αν θέλετε, αυτό που μας έλειψε, ήταν ένα πιο γρήγορο γκολ. Το παιχνίδι ολοκληρώθηκε με τον καλύτερο τρόπο».

Για τα πλέι οφ: «Εάν γυρίσω τον χρόνο πίσω στο καλοκαίρι, όταν κανείς δεν μας έδινε ελπίδες, η πορεία μας δείχνει ότι αυτό σημαίνει ότι είμαστε ικανοποιημένοι από την δουλειά που κάναμε όλο αυτό το διάστημα. Έχει γίνει μία καλή δουλειά και υπάρχει ικανοποίηση. Δεν θέλω να σκέφτομαι τους άλλους. Θέλω να είμαι συγκεντρωμένος στο παιχνίδι μας. Πρέπει να ξέρουμε πώς θα πάρουμε το μέγιστο από την ομάδα μας. Ναι, με την πρώτη θέση, θα έχουμε περισσότερη αυτοπεποίθηση. Ναι, έχουμε μπροστά μας την Ευρώπη, που αποτελεί μία πρόκληση για όλους μας. 

Καμία ομάδα δεν είχε τέσσερα συνεχόμενα παιχνίδια, ντέρμπι, όπως είχαμε εμείς πριν από μερικές εβδομάδες. Δεν είναι εύκολο. Παρότι κατακρίθηκα από κάποια μέσα εντούτοις τα καταφέραμε. Πρέπει να είμαστε ενωμένοι. Από παιχνίδι σε παιχνίδι. Να έχουμε στο μυαλό μας, τι γίνεται γύρω μας. Είναι ένα ψυχολογικό πλεονέκτημα για εμάς. Σε κάθε παιχνίδι, να εκμεταλλευόμαστε τις στιγμές». 

Για την ενδεκάδα που χρησιμοποίησε και εάν στέλνει μήνυμα σε όλη την ομάδα, εν όψει του αγώνα της Κροατίας: «Πρέπει να καταλάβω τι μας περιμένει στο Ζάγκρεμπ. Έχω μία ιδέα αυτή την στιγμή. Μέσα στο παιχνίδι μπορεί να σκέφθηκα κάποιους παίκτες που δεν είχαν χρόνο συμμετοχής. Ωστόσο είναι σημαντική η ανταπόκριση των παικτών. Πρέπει να κρατήσουμε την ισορροπία μας. Η ομάδα έχει αφομοιώσει την δουλειά. Πρέπει να είμαστε σε υψηλό πνευματικό επίπεδο για όλα τα παιχνίδια. 

Όσο για το πρόγραμμα, περιμένω να το δω. Ίσως όλες οι ομάδες να μην είναι σε υψηλό βαθμό. Όλοι πρέπει να είναι προετοιμασμένοι κατάλληλα. Δεν έχουν όλοι οι παίκτες την ίδια ποιότητα. Αυτό μας δίνει την δυνατότητα, να εναλλάσσουμε τα πράγματα. Ακόμη κι αν έρθουν τέσσερα ντέρμπι, δεν πρέπει να επηρεαστούμε».

Για τον Σαμάτα και εάν μπορεί να διαχειριστεί την απώλεια του πολύ εύκολου γκολ: «Οι αντιδράσεις του, μας δείχνουν ότι έχει πολλή πίεση στους ώμους του. Έχει την πίεση του στράικερ που θέλει να σκοράρει. Στην δική μας δουλειά, είναι πολύ σημαντικός. Μπορεί να κρατήσει την μπάλα, να υποστηρίξει την ομάδα και τους άλλους παίκτες. Είμαστε μία ομάδα που σκοράρουμε με όλους τους παίκτες, έχοντας ξεπεράσει τα 100. Κάνει μία πολύ μεγάλη δουλειά. Παλεύει. Πρέπει να του μιλήσουμε.

Πρέπει να τον πείσω ότι πρέπει να αποδεχθεί αυτή την κατάσταση. Να προσπαθήσει περισσότερο. Μπορεί να συνδυαστεί με τους συμπαίκτες του. Είναι ένας παίκτης που μας βοηθάει πάρα πολύ. Μας βοηθάει και ο Μπράντον. Δεν έχουμε να κάνουμε κάτι άλλο, από το να τον πείσουμε ότι μας ενδιαφέρει η συλλογική δουλειά. Πιο σημαντική είναι η δουλειά που γίνεται γύρω».

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags