Facebook Pixel Ιωάννης Παπαπέτρου: Επιστρέφει στον Ολυμπιακό;
Μπάσκετ
| 2023-03-24 20:32:00

Ανατροπή με Παπαπέτρου - Σκάει μεταγραφή μετά τον Ολυμπιακό - Επαφή απευθείας με τον πρόεδρο!

του Νίκου Στεργίου
Ανατροπή με Παπαπέτρου - Σκάει μεταγραφή μετά τον Ολυμπιακό - Επαφή απευθείας με τον πρόεδρο!

Γιατί ο Έλληνας άσος είναι πολύ πιθανό πλέον να φύγει από την Παρτιζάν; Το συμβόλαιό του με τους Σέρβους, η παρουσία της ομάδας στη Euroleague και τα σενάρια που έχουν φουντώσει πλέον για τη μεγάλη επιστροφή. Δεν αργούν οι εξελίξεις...

Ιωάννης Παπαπέτρου: Μετά από 9 χρόνια συνεχόμενης παρουσίας στην Ελλάδα, αρχικά με τον Ολυμπιακό και κατόπιν με τον Παναθηναϊκό, ο Παπαπέτρου το προηγούμενο καλοκαίρι έκανε το βήμα στο εξωτερικό, υπογράφοντας στην Παρτιζάν του σπουδαίου Ζοτς.

Ο διεθνής σμολ φόργουορντ φέτος στην Euroleague παίζει περίπου 21 λεπτά ανά αγώνα, μετρώντας 4,9 πόντους, 2,5 ριμπάουντ και 1 ασίστ κατά μέσο όρο, εκτελώντας με 39,5% από το δίποντο και με 32,1% από το δίποντο. Το πρόβλημα με τον Ιωάννη δεν είναι τόσο ο χρόνος συμμετοχής του, αλλά το γεγονός ότι χρησιμοποιείται από τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς κυρίως ως αμυντικό "εργαλείο", παίρνοντας ελάχιστες επιθέσεις στο άλλο μισό του παρκέ.

Το περασμένο καλοκαίρι ο Παπαπέτρου είχε υπογράψει διετές συμβόλαιο συνολικού ύψους 1,7 εκατ. ευρώ με την Παρτιζάν, το οποίο συμπεριελάμβανε και μπόνους επίτευξης στόχων. Η συμφωνία του θεωρητικά είναι κλειστή, ωστόσο η Παρτιζάν δεν έχει εγγυημένο συμβόλαιο στην Euroleague. Επομένως αν του χρόνου δεν συμμετάσχουν οι Σέρβοι στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση, τότε είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο ο Ιωάννης να μην συνεχίσει στους Ασπρόμαυρους του Βελιγραδίου.

Σε ένα τέτοιο σενάριο, λοιπόν (Αν και είναι πολύμ πιθανό η πόρτα να ανοίξει ακόμα και αν παραμείνει η ομάδα του Ζέλικο Ομπράντοβιτς στη διοργάνωση), ο 28χρονος άσος θα αναζητήσει τον επόμενο σταθμό της καριέρας του. Και εδώ προκύπτει το εξής ερώτημα; Ο Παναθηναϊκός θα μπορούσε ν' αποτελέσει επιλογή στο μυαλό του, με δεδομένο ότι κι οι Πράσινοι έχουν μεγάλη ανάγκη από Έλληνες παίκτες πρώτης γραμμής; Η απάντηση, να ξεκαθαρίσουμε, κρίνεται απολύτως θεωρητική αυτή τη στιγμή. Όμως, ναι, δεν θα έπρεπε να αποκλειστεί το ενδεχόμενο να βλέπαμε τον Παπαπέτρου ξανά στα πράσινα!

Η αποχώρηση του διεθνούς σμολ φόργουορντ πέρσι έγινε μέσα σε καλό κλίμα, με τις σχέσεις των ανθρώπων του συλλόγου με τον παίκτη να είναι πολύ καλές. Πέρα από αυτό και προσωπικά οι σχέσεις του ίδιου του Δημήτρη Γιαννακόπουλου με τον Ιωάννη Παπαπέτρου κρίνονται εξαιρετικά στενές, κάτι που ίσως παίξει ρόλο αν η υπόθεση έρθει κάποια στιγμή στο προσκήνιο μετά το τέλος της σεζόν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Βουίζει ο τόπος για τον νέο προπονητή του ΠΑΟ - Φήμες για συζητήσεις με τεράστιο όνομα - Δεν είναι ο Λάσο!

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags