Facebook Pixel ΑΕΚ - Ολυμπιακός: Θρίλερ στη Φιλαδέλφεια! Έσπασαν καρδιές - Η αγωνία για τον τίτλο συνεΧίζεται
Ποδόσφαιρο
| 2023-05-03 22:09:00

Θρίλερ στη Φιλαδέλφεια! Έσπασαν καρδιές - Η αγωνία για τον τίτλο συνεΧίζεται (ΒΙΝΤΕΟ)

του Χρήστου Κωνσταντινίδη
Θρίλερ στη Φιλαδέλφεια! Έσπασαν καρδιές - Η αγωνία για τον τίτλο συνεΧίζεται (ΒΙΝΤΕΟ)

Η ΑΕΚ δεν πήρε το δώρο του ΠΑΟΚ με το 1-1 στη Λεωφόρο, ο Ολυμπιακός κράτησε αντίσταση και με το 0-0 ο Παναθηναϊκός συνεχίζει να έχει το προβάδισμα για το πρωτάθλημα

Μπορεί οι οπαδοί της ΑΕΚ να πανηγύρισαν την ισοφάριση του ΠΑΟΚ στη Λεωφόρο, η ομάδα τους όμως δεν πήρε το… δώρο των Θεσσαλονικιών με την ισοπαλία εναντίον του Παναθηναϊκού. Ο Ολυμπιακός κράτησε τέτοια αντίσταση που μέχρι αύριο να έπαιζαν οι δύο ομάδες γκολ δεν θα έμπαινε με τίποτα, αφού χάθηκαν πολλές ευκαιρίες εκατέρωθεν. Έτσι το 0-0 ήρθε για να συνεχίσει την αγωνία στο πρωτάθλημα, το οποίο ομολογουμένως είναι το πιο ανταγωνιστικό των τελευταίων δεκαετιών.

Η ΑΕΚ έχει 77 βαθμούς όσους και ο Παναθηναϊκός που διατηρεί το προβάδισμα για την κατάκτηση του τίτλου! Ο Ολυμπιακός έχει 67.

Την επόμενη αγωνιστική, η Ένωση φιλοξενείται από τον Άρη, ενώ οι Πειραιώτες θα υποδεχτούν το «Τριφύλλι», κεκλεισμένων των θυρών εξαιτίας των επεισοδίων στο ντέρμπι του Καραϊσκάκη, με την ομάδα του «Δικέφαλου» αετού.

 

Εκπλήξεις από Αλμέιδα-Ανιγκό

Με αλλαγές παρέταξε ο Ματίας Αλμέιδα την 11άδα της ΑΕΚ στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό σε σχέση με το παιχνίδι της Λεωφόρου. Ο Αργεντινός τεχνικός τοποθέτησε δεξί μπακ τον Μοχαμαντί, ενώ ο Ρότα, ο οποίος υπέστη διάσειση με τον Παναθηναϊκό, τέθηκε εκτός αποστολής. Επίσης ο Πινέδα βρέθηκε στον πάγκο, παρότι το ρεπορτάζ ανέφερε, ότι θα ξεκινήσει ως δεξιός μπακ. Παράλληλα ο Σιμάνσκι επέστρεψε στο κέντρο, όπως και ο Άμραμπατ στα δεξιά.

Ο Αθανασιάδης τοποθετήθηκε στην εστία με την άμυνα να αποτελούν οι Μοχαμαντί, Βίντα, Μουκουντί, Χατζισαφί, από δεξιά προς τα αριστερά. Στη μεσαία γραμμή ρόλο κόφτη είχε ο Σιμάνσκι, με τον Γκατσίνοβιτς αριστερά, τον Άμραμπατ δεξιά και τον Γιόνσον στην κορυφή του ρόμβου. Στην επίθεση παρέμεινε το δίδυμο Γκαρσία-Τσούμπερ.

Με νέο σύστημα, χωρίς εξτρέμ και με νέα πρόσωπα στην άμυνα και στη μεσαία γραμμή, παρουσίασε ο Ζοσέ Ανιγκό στη Νέα Φιλαδέλφεια. Ο Τζολάκης υπερασπίστηκε την εστία και οι Ροντινέι, Σωκράτης, Μπα και Ρέαμπτσιουκ αποτέλεσαν την τετράδα της άμυνας από δεξιά προς τα αριστερά. Οι Εμβιλά, Σαμασέκου και Χουάνγκ ήταν στην τριάδα των χαφ, με τους Μπιέλ και Φορτούνη στα δύο άκρα και τον Μπακαμπού στην κορυφή της επίθεσης.

ΑΕΚ (Αλμέιδα): Αθανασιάδης, Μοχαμαντί, Βίντα, Μοχαμαντί (81’ Ελίασον), Χατζισαφί, Σιμάνσκι, Γκατσίνοβιτς (81’ Φερνάντες), Άμραμπατ (90’+3’ Ζίνι), Γιόνσον (61’ Πινέδα), Γκαρσία, Τσούμπερ (61’ Μάνταλος)

Ολυμπιακός (Ανιγκό): Τζολάκης, Ροντινέι, Σωκράτης, Μπα (46’ Ντόη), Ρέαμπτσιουκ, Σαμασέκου (76’ Κασάμι), Εμβιλά, Χουάνγκ (89’ Βρουσάι), Μπιέλ (64’ Μασούρας), Φορτούνης, Μπακαμπού (76’ Ελ Αραμπί)

Άντεξε στον «κιτρινόμαυρο» κλοιό ο Ολυμπιακός

Η ΑΕΚ προσπάθησε να επιβάλλει ασφυκτικό ρυθμό, πολιορκώντας από πολύ νωρίς την περιοχή του Ολυμπιακού. Οι «κιτρινόμαυροι» προσπάθησαν να περάσουν κάθετες μπαλιές είτε στον Τσούμπερ είτε στον Γκαρσία, από τα άκρα, πότε με τον Άμραμπατ και πότε με τον Γκατσίνοβιτς και τον Χατζισαφί που είχε αρκετά ανεβάσματα και στο 2’ έπιασε ένα μονοκόμμα σουτ ύστερα από σέντρα (του Μαροκινού συμπαίκτη του) η οποία κόντραρε σε αμυντικό και έφυγε κόρνερ. Οχτώ λεπτά αργότερα ένα μπέρδεμα στην «ερυθρόλευκη» άμυνα, ύστερα από κεφαλιά-πάσα του Γκατσίνοβιτς απομακρύνθηκε από τον Μπα, ενώ στο 20’ το σουτ του Τσούμπερ κόντραρε και έφυγε (ξανά) κόρνερ.

Οι φιλοξενούμενοι άντεξαν στην πίεση των γηπεδούχων και ήταν αυτοί που έβγαλαν την πρώτη ευκαιρία ουσιαστικά. Στο 20’ ο Μπιελ μοίρασε στον Μπακαμπού που έπιασε μακρινό σουτ, αλλά ο Αθανασιάδης ήταν σε ετοιμότητα και απομάκρυνε σε κόρνερ. Δύο λεπτά αργότερα σε μία επικίνδυνη αντεπίθεση Άμραμπατ, Λιβάι και Γκατσίνοβιτς σπατάλησαν πολύ χρόνο μέχρι να συνειδητοποιήσουν πως θα τελειώσουν τη φάση, στο ίδιο χρονικό σημείο όμως, ο Μαροκινός έβγαλε πάσα για τον επιθετικό από το Τρινιντάντ και Τομπάνγκο, αλλά το τέλειωμά του εξουδετερώθηκε από τον Τζολάκη, υπό την πίεση και του Παπασταθόπουλου.

Η καλύτερη στιγμή του πρώτου ημιχρόνου πάντως σημειώθηκε στο 39’, όταν ο Άμραμπατ έβγαλε τον Γκαρσία ενώπιος ενωπίω με τον Τζολάκη, ο 25χρονος όμως καθυστέρησε, ο Ροντινέι επέστρεψε, τον έκλεισε και έτσι χάθηκε, άλλη μια στιγμή για τους «κιτρινόμαυρους», οι οποίοι στις καθυστερήσεις παραλίγο να κάνουν ζημιά στους Πειραιώτες, όταν ο Χατζισαφί έβγαλε έσκαψε για τον Τσούμπερ, αλλά ο Σωκράτης ήταν εκεί και πάλι, για να γλιτώσει την ομάδα του από τα χειρότερα.

Ματς για γερά νεύρα

Στο δεύτερο μέρος η ΑΕΚ συνέχισε στον ίδιο εκρηκτικό ρυθμό και ανάγκασε την άμυνα του Ολυμπιακού σε απανωτά λάθη, πρώτα με Ντόη (που μπήκε αλλαγή) στο 47’ και μετά με Σαμασέκου στο 48’. Παρά την πίεση, οι Πειραιώτες ήταν αυτοί που βρέθηκαν κοντά στο γκολ, στο 57’! Ύστερα από γρήγορη αντεπίθεση, ο Σαμασέκου σούταρε στα όρια της περιοχής, η μπάλα κόντραρε λίγο στον Βίντα, ο Αθανασιάδης έπεσε και απέκρουσε, ο Μπιέλ όμως στην επαναφορά σημάδεψε την εξωτερική πλευρά των δικτύων. Ένα λεπτό αργότερα ο Γκατσίνοβιτς έπιασε ένα ψαλιδάκι, το οποίο πήγε πάνω στον Τζολάκη, σε ένα σημείο που η Φιλαδέλφεια πήρε φωτιά, λόγω της ισοφάρισης του ΠΑΟΚ στη Λεωφόρο.

Όπως ήταν φυσικό, το ματς έγινε περισσότερο σκληρό, με πολύ δυνατά μαρκαρίσματα, με τους δύο προπονητές να φρεσκάρουν με αλλαγές τα σχήματά τους, αλλά και τα σχέδια να πάνε περίπατο, αφού είδαμε περισσότερα φορτώματα παρά οργανωμένες ενέργειες εκατέρωθεν. Στο 74’ ύστερα από σέντρα του Λιβάι (φώναξε για φάουλ ο Παπασταθόπουλος), ο Άμραμπατ πήρε την κεφαλιά στο δεύτερο δοκάρι, η μπάλα πήγε στον Μάνταλο που έκανε ένα μπάσιμο από αριστερά, έφτασε πλάγια απέναντι από την εστία, σούταρε, η προσπάθειά του όμως κόντραρε στον Ρέαμπτσιουκ και έφυγε κόρνερ.

Μοιραίος ο Γκαρσία

Στο τελευταίο δεκάλεπτο το ματς έγινε πραγματικά θρίλερ! Στο 80’ ο Ολυμπιακός βρέθηκε πολύ κοντά στο γκολ, με τον Ελ Αραμπί να παίρνει κεφαλιά προς τα πίσω, ο Μασούρας όμως δεν πρόλαβε να μπει στη φάση και να εκτελέσει. Τρία λεπτά αργότερα, η επικίνδυνη παράλληλη μπαλιά του Πινέδα απομακρύνθηκε σωτήρια από τον Ροντινέι, ενώ στο 85’ η σέντρα του Μάνταλου από αριστερά αποδείχτηκε εύκολη λεία για τον Τζολάκη που βγήκε και μάζεψε προ του Γκαρσία.

Στο 87’, ο Φερνάντες σέντραρε από αριστερά, ο Πινέδα πήρε την κεφαλιά στο δεύτερο δοκάρι, η μπάλα στρώθηκε στον Γκαρσία, που έπιασε δυνατό σουτ, με τον Τζολάκη εξουδετερωμένο, ο Ροντινέι όμως έδιωξε σωτήρια πάνω στη γραμμή! Ένα λεπτό αργότερα ο Ολυμπιακός βγήκε στην κόντρα, ο Μασούρας μοίρασε στον Κασάμι, αλλά ο Άμραμπατ έκοψε τον Κοσοβάρο που ήταν σε θέση τετ α τετ.

Στα 9 λεπτά καθυστερήσεων έσπασαν καρδιές! Η μπάλα πήγε πάνω κάτω, με την ΑΕΚ να γεμίζει προς την περιοχή του Ολυμπιακού, ο οποίος έδειχνε να αντέχει το σφυροκόπημα. Στο 96’ ο Ζίνι δέχτηκε μπαλιά από πίσω, κουβάλησε τη μπάλα υπό την επιτήρηση του Ρέαμπτσιουκ, βρήκε πεδίο βολής απέναντι από τον Τζολάκη αλλά σούταρε πάνω του. Αυτή ήταν η τελευταία καλή στιγμή του παιχνιδιού, το οποίο θα μείνει στην ιστορία για τη μαχητικότητα και το πάθος που επέδειξαν οι δύο ομάδες.

 

Τα σφυρίγματα

Στο 26' οι γηπεδούχοι φώναξαν για κάρτα σε τράβηγμα του Χουάνγκ στον Τσούμπερ.

Στο 54' ο Μπριζάρ δεν έδειξε κάρτα σε φάουλ του Μπακαμπού από πίσω στον Άμραμπατ.

Στο 69’ Ακυρώθηκε γκολ του Μπακαμπού ορθώς ως οφσάιντ.

Κίτρινες: Τζολάκης (55’), Μπακαμπού (71’), Ροντινέι (73’), Χουάνγκ (89’)

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags