Facebook Pixel Από μικρή ήταν πολύ γρήγορη
Life
| 2015-07-30 13:10:00

Από μικρή ήταν πολύ γρήγορη

Από μικρή ήταν πολύ γρήγορη

Γνωρίστε τη σπρίντερ Μαρία Μπελιμπασάκη.

Η Μαρία Μπελιμπασάκη είναι σπρίντερ. Τρέχει τα 200 μέτρα σε 23’’14. Αλλά η ταχύτητά της φαίνεται και σε μεγαλύτερες αποστάσεις. Βγάζει το μίλι στα 5’30’’. Από μικρή ήταν πολύ γρήγορη. Στο σχολείο κέρδιζε όλα τα παιδιά στο τρέξιμο. Όταν κέρδισε και το πρώτο της μετάλλιο στους σχολικούς αγώνες, αποφάσισε πως ήθελε να γίνει πρωταθλήτρια.

Ήταν μόλις 21 χρονών όταν πήρε μέρος στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου, κάνοντας το όνειρο της πραγματικότητα. Από τότε έβαλε στόχο να σπάει κάθε χρόνο το ατομικό της ρεκόρ και το έχει καταφέρει.

«Κάθε χρονιά καταφέρνω να σπάω το ατομικό μου ρεκόρ στα 200 μέτρα κι νιώθω πολύ περήφανη γι’ αυτό. Μου δίνει τη δύναμη να συνεχίζω δυνατά τους αγώνες μου και να μην τα παρατάω ποτέ, ό,τι στόχο κι αν βάζω.» - Μαρία Μπελιμπασάκη

Η ταχύτητα είναι το πιο βασικό χαρακτηριστικό στο αγώνισμα της. Για να μπορέσει να γίνει κάποιος σπρίντερ πρέπει να είναι γρήγορος από τη φύση του. Κάθε μέρα ξεπερνά τον εαυτό της στην προπόνηση κι αυτό την κάνει ακόμα καλύτερη.

«Η ταχύτητα για μένα είναι η ευκαιρία να δείξεις πάνω στο ταρτάν τη δύναμη που κρύβεις μέσα σου. Και αυτό είναι ένα πολύ δυνατό συναίσθημα», σημειώνει.

Όταν έρχεται η ώρα να δέσει τα παπούτσια της, επιλέγει την τεχνολογία Nike Zoom Air. «Θέλω οπωσδήποτε τα παπούτσια που φοράω στον αγώνα να είναι άνετα. Να γίνονται ένα με το πόδι μου. Να μου δίνουν την αίσθηση σταθερότητας για να νιώθω έτοιμη να καταρρίψω το επόμενο ατομικό μου ρεκόρ. Η τεχνολογία Zoom Air είναι ακριβώς αυτό που χρειάζομαι. Με τρεις λέξεις, σταθερότητα, άνεση και απίστευτη εφαρμογή.»

Για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο το 2016 έχει βάλει στόχο να ξεπεράσει το φράγμα των 23 δευτερολέπτων και δηλώνει έτοιμη να δώσει τον καλύτερο της εαυτό.

Η Μαρία Μπελιμπασάκη είναι μέλος της Ομάδας Ταχύτητας του Zoom, της ομάδας κορυφαίων αθλητών που ξέρουν τι θα πει ταχύτητα και σε προκαλούν να βγεις έξω και να τρέξεις το πιο γρήγορο μίλι σου αυτό το καλοκαίρι. Για να αποδείξεις πόσο γρήγορος είσαι, συντόνισε το Nike+ Running App σου στη δοκιμασία «Find Your Fast».

Μείνετε συντονισμένοι στη σελίδα https://www.facebook.com/NikeRunningGreece για να μάθετε όλες τις ενέργειες της Nike για το φετινό καλοκαίρι.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags