Facebook Pixel Ή να κερδίσει ο Ολυμπιακός ή να χάσει η Ντόρτμουντ
Ποδόσφαιρο
| 2011-10-19 08:29:00

Ή να κερδίσει ο Ολυμπιακός ή να χάσει η Ντόρτμουντ

Ή να κερδίσει ο Ολυμπιακός ή να χάσει η Ντόρτμουντ

Ο Παντελής Διαμαντόπουλος γράφει για τον αγώνα δίχως αύριο του Ολυμπιακού με την Ντόρτμουντ και αναλύει το αγωνιστικό κομμάτι του κρίσιμου αγώνα με τους Γερμανούς.
 

Δεν υπάρχει πιο εύκολο πράγμα, από το να γράψεις ένα σχόλιο πριν από το παιχνίδι του Ολυμπιακού με την Ντόρτμουντ!

Ούτε μαθηματικά χρειάζονται, ούτε… ποιήματα, ούτε αναλύσεις. Τα πράγματα είναι τόσο απλά, που τα καταλαβαίνει ακόμη και ένα παιδάκι που πάει νηπιαγωγείο.

Η ομάδα του Πειραιά, για να έχει ελπίδες στο Τσάμπιονς Λίγκ, πρέπει να κερδίσει. Για να θεωρεί ότι είναι «ζωντανή» έστω για την τρίτη θέση που θα οδηγήσει στο Γιουρόπα Λίγκ, πρέπει να μην χάσει. Όλα τα άλλα, είναι περιττά… Αν οι γερμανοί, καταφέρουν να φύγουν νικητές από το Καραϊσκάκη, κάτι που έκανε η Μαρσέιγ, τότε η κατάσταση θα είναι πλέον… χλωμή και οι επόμενες τρεις αγωνιστικές, ίσως καταντήσουν από περιττές, μέχρι μαρτυρικές. Εκτός πια κι αν «έρθουν όλα τούμπα», όμως πως θα γίνει αυτό, όταν θα ‘χεις μηδέν στην βαθμολογία και θα πρέπει να πας σε Βεστφαλία, Μασσαλία και να υποδεχθείς την Άρσεναλ στο σπίτι σου;

Γι’ αυτό και σας γράφω, ότι τζάμπα κόπος είναι, το να καθίσει κάποιος και να μπει στην διαδικασία των υπολογισμών. Ακούγεται και φαίνεται σκληρό, όμως… ιδού η Ρόδος, ιδού και το πήδημα! Ο Ερνέστο Βαλβέρδε με τους ποδοσφαιριστές του, θα πρέπει να μας δείξουν, κάτι τελείς διαφορετικό, από αυτό που έχουν παρουσιάσει ως τώρα. Και για να εξηγηθώ:

*Δεν πρέπει να είναι τόσο… χλιαροί, όπως με την Μαρσέιγ. Ναι, υπήρχε η δικαιολογία της έλλειψης παιχνιδιών, τώρα όμως δεν θα πείσει κανέναν η ίδια ατάκα.

*Πρέπει επιτέλους να αμυνθούν πιο σωστά και να μη φάνε γκολ. Όταν σου ‘χει βρει δίχτυα όμως, η Ξάνθη, ο Εργοτέλης και η ΑΕΚ, πως θα το αποφύγεις από την ανεβασμένη τελευταία πρωταθλήτρια Γερμανίας; Ίδωμεν…

*Και πάνω απ’ όλα, αυτός ο Ολυμπιακός που παρακολουθήσαμε στο ΟΑΚΑ, θα πρέπει να μπει σε ένα ντουλάπι και να μην εμφανιστεί τουλάχιστον το βράδυ της Τετάρτης.

Στο καθαρά αγωνιστικό, η θέση του Φουστέρ, θα πρέπει να καλυφθεί από τον Ιμπαγάσα και δίπλα στον Ορμπάιθ, να πάει ο Μακούν. Συμπαθάτε με, που δεν τα γράφω με σιγουριά, αλλά όσοι πάνε να το παίξουν έξυπνοι με τις ενδεκάδες του Βαλβέρδε, τρώνε τα μούτρα τους. Πιο εύκολα πιάνεις το Τζόκερ, παρά την αρχική σύνθεση στις αναμετρήσεις των «ερυθρόλευκων». Το αν ο Αβραάμ Παπαδόπουλος προτιμηθεί από τον Μανιάτη για το δεξί άκρο της άμυνας κι αυτό, θα περιμένω να το δω.

Γιατί η Ντόρτμουντ δεν θα έχει τον… Λαγό απέναντι στον διεθνή στόπερ. Και μπορεί να τον πείραζαν οι συμπαίκτες του, φωνάζοντάς τον «Μαϊκόν» και «Καφού», αλλά καμιά φορά, αυτά τα… πειράματα έχουν κακό τέλος και «σκάνε» στα χέρια του προπονητή. Ελπίζω τέλος στο πλάι, να προτιμηθεί πιο φρέσκος ποδοσφαιριστής από τον Αμπντούν. Παίκτης που θα καταφέρει να απασχολήσει τον αντίπαλο ακραίο μπακ και όχι να τον κάνει να αισθανθεί υπέροχα και να βγαίνει μπροστά. Αναφέρομαι στη μια πλευρά, για την στην άλλη νομίζω, ότι ο Μιραλάς έχει καπαρώσει την θέση.

Οι Γερμανοί, δεν θα καθίσουν με σταυρωμένα τα χέρια. Το να επηρεαστούν από το «καυτό» Καραϊσκάκη, είναι μια κουβέντα. Γιατί και οι Γάλλοι επηρεάστηκαν, αλλά δεν υπήρχε ομάδα να τους πιέσει. Τώρα ο Ολυμπιακός είναι καλύτερος από τον εαυτό του, κόντρα στους Γάλλους, όμως θα πρέπει να βρει χώρους, να «σπάσει» το πρέσινγκ των αντιπάλων του και να μεταφέρει έξυπνα την μπάλα. Α, μην το ξεχάσω. Κάθε κακή επιστροφή των «ερυθρόλευκων» θα είναι και φάση για την γερμανική ομάδα. Αυτό κρατήστε το…

Περιθώρια δεν υπάρχουν, για να συνεχίσει να κατοικεί η ελπίδα στον Πειραιά όσον αφορά στην κορυφαία διοργάνωση της ηπείρου μας, το ματς πρέπει να λήξει έστω και… μισό μηδέν!

Πηγή: Sport24.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags