Facebook Pixel Sportdog.gr | Αρχίζει να μιμείται τον ΠΑΟΚ η ΑΕΚ – Οι λύσεις ήρθαν από το Καραϊσκάκη
| 2018-02-18 20:05:00

Αρχίζει να μιμείται τον ΠΑΟΚ η ΑΕΚ – Οι λύσεις ήρθαν από το Καραϊσκάκη

του Χρήστου Κωνσταντινίδη
Αρχίζει να μιμείται τον ΠΑΟΚ η ΑΕΚ – Οι λύσεις ήρθαν από το Καραϊσκάκη

Έτσι αποκωδικοποιείται το στοπερίσιο χατ τρικ με Ξάνθη.

Όταν ένα ματς έχει τελειώσει από το 44' τότε λίγα πράγματα μπορείς να κρατήσεις από αυτό, ειδικά όταν η νικήτρια ομάδα έχει καθαρίσει με τέσσερα γκολ τον αντίπαλό της.

Μετά το ΑΕΚ-Ξάνθη οι Ενωσίτες θα σταθούν περισσότερο στο χατ τρικ του Βράνιες και τη γκολάρα του Μπακασέτα, ενώ οι οπαδοί των ομάδων που διεκδικούν τον τίτλο θα φωνάξουν για οφσάιντ στο πρώτο και το τρίτο τέρμα του Βόσνιου.

Είναι αλήθεια, ότι ο Διαμαντόπουλος τα έκανε μαντάρα. Καταγράφηκε και στο match report του sportdog.gr. Ο διαιτητής με τους βοηθούς του όμως έκαναν λάθη και εις βάρος της ΑΕΚ, η οποία διαμαρτυρήθηκε για πέναλτι σε δύο φάσεις.Το νόμισμα έχει πάντα δύο όψεις...

Προσωπικά, το πιο ενδιαφέρον στοιχείο από το συγκεκριμένο παιχνίδι είναι η συμμετοχή και των δύο στόπερ στην επικράτηση της Ένωσης και όχι μόνο το σκοράρισμα του Εξολοθρευτή, Βράνιες. Έτσι αποκωδικοποιείται αυτό το χατ τρικ, με το οποίο έγινε έσπασε στοιχειωμένο ρεκόρ στην Α'Εθνική.

Στο πρώτο γκολ ο Τσιγκρίνσκι παίρνει την κεφαλιά, πριν στείλει ο Βόσνιος τη μπάλα στα δίχτυα και αμφότεροι είχαν συχνά ανεβάσματα προς την περιοχή του Ζίφκοβιτς. Και όχι μόνο από στημένα, αφού τα δύο από τα τρία τέρματα του παρτενέρ του Ουκρανού προήλθαν από γεμίσματα και το ένα από κόρνερ.

Το γεγονός, ότι άρχισε να σκοράρει η πίσω γραμμή της ΑΕΚ, δεδομένα αποτελεί μεγάλη λύση για τον Χιμένεθ. Μην ξεχνάμε, ότι στο Καραϊσκάκη, πριν σημειωθεί η επική ανατροπή με το γκολ του Γιακουμάκη, για το οποίο ακόμα κλαίει ο Μποτία στα αποδυτήρια, ο Τσιγκρίνσκι είχε ισοφαρίσει για τους κιτρινόμαυρους.

Το γιατί είναι σημαντικό, να δίνονται λύσεις από την άμυνα, το έχει επισημάνει πάμπολλες φορές στα Blog του, στο sportdog.gr, ο Κωστής Ραπτόπουλος. Ο αγαπημένος, Θεσσαλονικιός σόουμαν πάντα υπογραμμίζει το ατού του ΠΑΟΚ να παίρνει γκολ από τα μπακ του. Εννέα γκολ έχει πάρει φέτος ο Δικέφαλος του Βορρά από την πίσω γραμμή του. Τέσσερα έχει σκοράρει ο Μάτος και Λέοβατς (που έχει φύγει), Βαρέλα, Μαλεζάς, Κρέσπο και Βιεϊρίνια, έχουν από ένα. Την ίδια ώρα η ΑΕΚ ανεβαίνει και έχει έξι γκολ από αμυντικούς (Βράνιες 4, Τσιγκρίνσκι 1, Λόπες, 1).

Ο Χιμένεθ είδε στο ματς με την Ξάνθη το πιο φορμαρισμένο στόπερ του, να βρίσκει τρεις φορές δίχτυα και να ξελασπώνει την ΑΕΚ, μία ημέρα που οι επιθετικοί της (Αραούχο και Λάζαρος κυρίως, καθότι ο Λιβάγια είναι τιμωρημένος) έπρεπε να πάρουν και μερικές ανάσες, πριν τη ρεβάνς με τη Ντιναμό.

Αν η ΑΕΚ καταφέρει να μιμείται τον ΠΑΟΚ και να παίρνει τα παιχνίδια με τέτοια ευκολία, τότε θα επιβεβαιωθούν οι φωνές που λένε, ότι αμφότεροι οι Δικέφαλοι θα πορευθούν νικηφόρα πριν συναντηθούν στη μεταξύ τους μάχη, στην Τούμπα. To επόμενο παιχνίδι με τον Ατρόμητο είναι περισσότερο κομβικό για τους κιτρινόμαυρους. Προέχει  η μάχη στο Κίεβο.

Η ΑΕΚ δεν απειλήθηκε ιδιαίτερα. Δύο προσπάθειες της Ξάνθης ανησυχήσαν τον Τσιντώτα. Κάποιες παρατηρήσεις μπορούν να γίνουν για κάποιες βεβιασμένες ενέργειες του Χουλτ, όσον αφορά τα αμυντικά του καθήκοντα. Ο Μοράν είναι ορατό, ότι χρειάζεται παιχνίδια για να προσαρμοστεί στο παιχνίδι της Ένωσης.

Ενθαρρυντικό είναι το φοραμάρισμα του Μπακασέτα που ήταν πολύ καλός σε ένα ακόμα ματς, όπως και η άνοδος του Γκάλο.

Εν κατακλείδι, είναι εξίσου σημαντικό να αναφερθεί η παρουσία της Κυπελλούχου Ελλάδας στο μπάσκετ. Οι παίκτες της Βασίλισσας αποθεώθηκαν από τους Ενωσίτες, από τους οποίους όμως χρειάζονται περισσότερο τη στήριξή τους στους εντός έδρας αγώνες, στους οποίους είναι κατά το πλείστον απόντες.

 

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags