Άρης - Ραζβάν Λουτσέσκου: Ο ΠΑΟΚ πραγματοποιώντας μία από τις χειρότερες φετινές του εμφανίσεις κόντρα στον Άρη, πέταξε τους πρώτους βαθμούς για φέτος εντός έδρας, ωστόσο παρέμεινε στην πορεία του για την κατάκτηση του αήττητου πρωταθλήματος.

Οι Θεσσαλονικείς δεν φόρτσαραν σε κανένα σημείο της αναμέτρησης, μάλιστα στο πρώτο μέρος για περίπου 30 λεπτά έχασαν την κατοχή μέσα στην Τούμπα, όμως την κατάλληλη στιγμή μίλησε ο αρχηγός και… σχεδόν καθάρισε. Ο Αντελίνο Βιεϊρίνια όπως και με τον Ολυμπιακό, με σουτάρα στο 39’ πέτυχε το γκολ της αγωνιστικής και μέχρι το 85’ ήταν και ο ήρωας της αναμέτρησης!

Ο Πορτογάλος και με τη σημερινή του εμφάνιση επιβεβαίωσε τον Γιώργο Σαββίδη, που από την αρχή της σεζόν επιμένει πως παρά την ηλικία του είναι ο πιο… πεινασμένος παίκτης στην Σούπερ Λιγκ, ενώ τις τελευταίες αγωνιστικές δικαιώνει απόλυτα και τον Ραζβάν Λουτσέσκου, ο οποίος επιμένει να τον χρησιμοποιεί ως αριστερό μπακ, παρότι υπήρξαν σκέψεις και αρκετά δημοσιεύματα, πως μετά την έλευση Γιαννούλη θα τον ανεβάσει πιο ψηλά και θα του δώσει πιο ελεύθερο ρόλο. Ο Ρουμάνος όμως γνωρίζει καλά τι μπορεί να πάρει από τον Βιεϊρίνια και για αυτό δεν τον… κουνάει από τη θέση του, ούτε στα ντέρμπι ούτε στα θεωρητικά πιο εύκολα παιχνίδια.

Ωστόσο, μπορεί ο Λουτσέσκου να παίρνει τα εύσημα για τον τρόπο που διαχειρίζεται τον Πορτογάλο, ωστόσο στο ντέρμπι με τον Άρη το κοουτσάρισμά του ήταν μάλλον κάτω από τη βάση. Προφανώς και έπαιξε ρόλο στη νωθρή εικόνα των ποδοσφαιριστών του το γεγονός πως έχουν σχεδόν… καθαρίσει το πρωτάθλημα, ωστόσο και στο ψυχολογικό κομμάτι θα μπορούσε να είχε επέμβει και να τους «ντοπάρει», όπως έκανε για παράδειγμα πριν τον Απόλλωνα και κυρίως θα μπορούσε να αντιδράσει βλέποντας τον αντίπαλό του στο πρώτο μισό του αγώνα να είναι καλύτερος μέσα στο γήπεδό του!

Ο ΠΑΟΚ ευτύχησε να βρει το 1-0 κόντρα στη ροή του αγώνα, ωστόσο από εκεί και πέρα και παρά την αντικατάσταση του Σάκχοφ με τον Ολιβέιρα, η εικόνα του ΠΑΟΚ δεν βελτιώθηκε και ο Ρουμάνος κόουτς σε αντίθεση με το ντέρμπι κόντρα στον Ολυμπιακό, δεν προσπάθησε να τελειώσει το παιχνίδι με ένα δεύτερο γκολ, αλλά κύριο μέλημά του ήταν να κρατήσει το μηδέν. Το παραδέχθηκε άλλωστε και ο ίδιος στις πρώτες του δηλώσεις μετά τη λήξη της αναμέτρησης, όμως αυτό είναι μεγάλο… φάουλ για μία ομάδα που έχει σχεδόν σηκώσει το φετινό πρωτάθλημα.

Επίσης, στα… μείον του Λουτσέσκου στο ντέρμπι με τον Άρη, χρεώνεται ξεκάθαρα και η αντίδραση της άμυνάς του στο γκολ της ισοφάρισης στο 85’. Ο ΠΑΟΚ παρότι είναι η καλύτερη ομάδα στα στημένα στην Σούπερ Λιγκ, στο 1-1 πιάστηκε στον ύπνο, καθώς αν έχει παρακολουθήσει κάποιος έστω και τα μισά φετινά παιχνίδια των Κίτρινων, δεν γίνεται να μη γνωρίζει πως η ομάδα του Σάββα Παντελίδη έχει δουλέψει και συνηθίζει να απειλεί με φάουλ του Ματίγια από τη συγκεκριμένη θέση. Δεν επιτρέπεται να πιάνεσαι αδιάβαστος…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Χαμός στην Τούμπα με Παντελίδη - Τι συνέβη μετά την ισοπαλία του Άρη - "Βράζουν" στον ΠΑΟΚ!