ΠΑΟΚ - Ολυμπιακός: Στο Καραϊσκάκη δεν ήταν τόσο κακός για να χάσει με 3-0. Ο Δικέφαλος μπήκε με καθαρό πλάνο την πίεση ψηλά για να αποσυντονίσει και να αγχώσει τον Ολυμπιακό στην πρώτη πάσα. Είχε και φάση με τον Κρμέντσικ, αλλά η μπάλα δεν μπήκε στα δίχτυα.

Όταν το παιχνίδι ισορρόπησε όλα ήταν πιθανά, αλλά ο ΠΑΟΚ πλήρωσε τα λάθη του. Όχι μόνο τα όσα έκανε στο παιχνίδι, αλλά και τα καλοκαιρινά του...  



Ο ΠΑΟΚ ηττήθηκε διότι δεν είχε αυτά που είχε ο Ολυμπιακός, αποτελεσματικότητα κόφτη και τερματοφύλακα που εμπνέει σιγουριά. Αυτόν τον δύσμοιρο τον αμυντικό μέσο τον μελετάμε δύο χρόνια τώρα, αλλά ακόμα δεν έχει εμφανιστεί στο ρόστερ. Όχι παιδιά για μένα ο Ντούγκλας Αουγκούστο δεν είναι κόφτης.

Από την άλλη Πασχαλάκης και Ζίβκοβιτς δεν εμπνέουν σιγουριά. Ότι λείπει από τον ένα το έχει ο άλλος αναφορικά με τα ποδοσφαιρικά τους στοιχεία. Ωστόσο, ο ΠΑΟΚ δεν χρειάζεται δύο... μισά, αλλά έναν ολόκληρο τερματοφύλακα που θα προσφέρει ηρεμία στην αμυντική του γραμμή, αλλά και δεν θα κάνει το εύκολο λάθος. Αυτός βέβαια δύσκολα να αποκτηθεί τώρα τον Γενάρη, οπότε το θέμα του πορτιέρο στην Τούμπα θα ανοίξει στη μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου.

Όσον αφορά την αποτελεσματικότητα... Δεν είναι μυστικό πως ο ΠΑΟΚ φέτος έχει θέμα στο γκολ. Η έλευση του Κρμέντσικ κάπως βελτίωσε τα πράγματα, αλλά ο Δικέφαλος συνεχίζει να σπαταλά ευκαιρίες μπροστά από τις αντίπαλες εστίες. Από την άλλη  ο Ολυμπιακός δεν έχει αυτό το πρόβλημα.

Βέβαια, στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό με ενόχλησε πως ο Δικέφαλος μετά το πρώτο γκολ που δέχτηκε έμοιασε να... παρέδωσε πνεύμα. Για την ακρίβεια μετά το ακυρωθέν γκολ του Τζόλη. Ο ΠΑΟΚ έμοιαζε να μην πιστεύει πως μπορεί να το γυρίσει. Σαν να έσβησε η φλόγα μέσα του...

Πλέον οι άνθρωποι που τρέχουν τον σχεδιασμό του ποδοσφαιρικού τμήματος έχουν υποχρέωση να ξεκινήσουν από αύριο να στήνουν την ομάδα της νέας σεζόν χωρίς να επαναλάβουν τα λάθη του καλοκαιριού. Ο ΠΑΟΚ πρέπει να στήσει μια ομάδα που θα αποκτήσει ποιοτικούς παίκτες με λογικά χρήματα σε συγκεκριμένες θέσεις και θα μπορέσει να διεκδικήσει το πρωτάθλημα την επόμενη χρονιά, γιατί αυτό της φετινής δυστυχώς... χάθηκε!

*** ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τρομερές εξελίξεις στον ΠΑΟΚ - Μετά τις αφίξεις σκάει αποχώρηση-βόμβα - Αυτός τελειώνει… τώρα!