Ήταν μια νίκη του ΠΑΟΚ που έχει οφέλη στην ψυχολογία των «ασπρόμαυρων», αφού όταν κερδίζεις έναν αντίπαλο με σκορ 5-0 αναμφίβολα η ψυχολογία ανεβαίνει αρκετά. Ο Δικέφαλος τη δεδομένη στιγμή χρειάζεται οτιδήποτε θα του ανεβάσει την ψυχολογία και το ηθικό και θα τον κάνει να πιστέψει στον εαυτό του.

Είμαστε στην τελευταία ημέρα της μεταγραφικής περιόδου και ο ΠΑΟΚ έχει καλύψει το κενό στη θέση του φορ με τον Κρμέντσικ, το κενό στη θέση του μεσοεπιθετικού καλύφθηκε από τους Ουάρντα και Καγκάβα. Η... τρύπα στα αριστερά της άμυνας μετά τον δανεισμό Γιαννούλη στη Νόριτς φαίνεται να καλύπτεται από την απόκτηση του Ράχμαν Μπάμπα, ενώ ο Μπράντονιτς ήρθε για να δώσει βάθος στον πάγκο και ως μια επένδυση για το μέλλον.

Ωστόσο, έως τώρα υπάρχει μια θέση που ο ΠΑΟΚ έχει ανάγκη να την καλύψει, αλλά πλέον ο χρόνος μετρά αντίστροφα. Φυσικά μιλάω για αυτή του αμυντικού μέσου ή αλλιώς του εξαριού. Ο Δικέφαλος χρειάζεται έναν γρήγορο κόφτη, που θα βοηθά στην ανασταλτική λειτουργία της ομάδας. Είναι σαφές πως οι «ασπρόμαυροι» χρειάζονται εξάρι με εντελώς διαφορετικά χαρακτηριστικά από τον Εσίτι που ορθά δόθηκε δανεικός, αφού δεν υπολογίζεται.



Επιλογές υπάρχουν τόσο στην εγχώρια αγορά, όσο και σε αυτή του εξωτερικού. Οι πιθανότητες για το αν οι άνθρωποι του ΠΑΟΚ θα κινηθούν για την απόκτηση παίκτη ή όχι είναι 60-40 και προς το παρόν υπερισχύει το όχι, αλλά με τον Δικέφαλο ποτέ δεν μπορείς να είσαι σίγουρος, ειδικά την τελευταία ημέρα μεταγραφών.

Στο καθαρά αγωνιστικό ο ΠΑΟΚ κόντρα στον Παναιτωλικό είχε δύο πρόσωπα. Στο πρώτο μέρος η εικόνα του είναι... άγευστη και άοσμη, ενώ στο δεύτερο ο Δικέφαλος είναι καταιγιστικός. Ρόλο σε αυτό παίζει και η αλλαγή του Γκαρσία που έβγαλε τον κάκιστο Ντούγκλας που φλέρταρε με την κόκκινη και πέρασε στο ματς τον Ελ Καντουρί, που όταν έχει κέφια είναι ένας... μαέστρος μέσα στο γήπεδο που δίνει τον ρυθμό στην ομάδα. 

Θέλω να σταθώ και λίγο στον Τόμας Μουργκ που έκανε ίσως το καλύτερο του παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ. Ο λόγος είναι πως κόντρα στον Παναιτωλικό αγωνίστηκε κατά διαστήματα στη φυσική του θέση, αυτή του δεξιού εξτρέμ. Ακόμα και στη φάση του γκολ που σκοράρει, αλλά και σε αυτή του Σβαμπ ξεκινά την προσπάθεια του από εκείνη τη θέση. Ο Αυστριακός δεν είναι δεκάρι, δεν ξέρει να παίζει αυτή τη θέση και φαίνεται ότι αυτό έχει στοιχίσει και στην απόδοση του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Τρομερό σκηνικό με Σεμέδο και ΠΑΟΚ - Άφωνος ο Πάμπλο Γκαρσία - Δεν το πίστευαν οι Θεσσαλονικείς!