Facebook Pixel Ολυμπιακός - ΠΑΟΚ: Απαντήσεις μετά το "κράξιμο", εκτός τελικού ο… - Όχι μαζί Φορτούνης-Βαλπουένα - Ξεχώρισε ο ΠΑΟΚτσής
| 2021-05-12 22:49:00

Απαντήσεις μετά το "κράξιμο", εκτός τελικού ο… - Όχι μαζί Φορτούνης-Βαλμπουένα- Ξεχώρισε ο ΠΑΟΚτσής

του Βαγγέλη Καράμαλη
Απαντήσεις μετά το "κράξιμο", εκτός τελικού ο… - Όχι μαζί Φορτούνης-Βαλμπουένα- Ξεχώρισε ο ΠΑΟΚτσής

Οι πρώτες σκέψεις Μαρτίνς για το μεγάλο παιχνίδι, ποιος απογοήτευσε. Οι Πειραιώτες είχαν τον Μασούρα που ξεχώρισε κόντρα στον ΠΑΟΚ, αλλά και τον Μπρούμα που προβλημάτισε. Το μεγάλο ερωτηματικό με τα στόπερ και ο μικρός του Δικεφάλου που είχε... θράσος.
 

Ολυμπιακός - ΠΑΟΚ: Παρότι αδιάφορο βαθμολογικά το παιχνίδι κόντρα στον ΠΑΟΚ, ο Ολυμπιακός ήθελε τη νίκη για να μην χαλάσει τίποτα τη μεγάλη φιέστα για το 46ο πρωτάθλημα και την πήρε, έστω και με το… φτωχό 1-0. Οι Πειραιώτες κατέβηκαν με βασική ενδεκάδα και αντιμετώπισαν σοβαρά το ντέρμπι, κάνοντας όμως και δοκιμές ενόψει του μεγάλου τελικού του Κυπέλλου σε 10 ημέρες.

 Σε καμία περίπτωση η 11αδα του Πέδρο Μαρτίνς δεν συγκρίνεται με το εκτενές ροτέισον του Πάμπλο Γκαρσία στον αντίπαλο πάγκο, όμως ο Πορτογάλος κόουτς δοκίμασε συστήματα και παίκτες και έβγαλε κάποια συμπεράσματα ενόψει του επόμενου μεγάλου παιχνιδιού με τους «ασπρόμαυρους». Άλλωστε, δεν θα γινόταν οι Πειραιώτες να κατέβουν ξανά με πειραματική ενδεκάδα, καθώς έπρεπε οι βασικού του παίκτες να βρουν ρυθμό, αφού δεν έπαιζαν στα τελευταία ματς. Κι αυτό φάνηκε στο ντέρμπι της φιέστας, όπου στο πρώτο μισάωρο απλά… παρακολουθούσαν τα «δεύτερα» του ΠΑΟΚ. Όσο περνούσε όμως ο χρόνος και ανέβαζαν στροφές, πάτησαν καλύτερα στο γήπεδο και κυριάρχησαν, με αποτέλεσμα το 1-0 να μοιάζει και φτωχό στο φινάλε.

Όσον αφορά λοιπόν τους παίκτες που ξεχώρισαν, από τους κορυφαίους στο γήπεδο ήταν ο Όλεγκ Ρέαμπτσιουκ που έχει… ακούσει πάρα πολλά κι έδωσε μάλιστα και απαντήσεις με τις καλές του σέντρες, ενώ εξαιρετικός ήταν και ο Μασούρας. Όχι μόνο πέτυχε ένα πολύ ωραίο γκολ, αλλά βοήθησε πολύ με τα τρεξίματά του τόσο αμυντικά όσο και ανασταλτικά. Σίγουρα με τη σημερινή του εμφάνιση βάζει υποψηφιότητα για να «καπαρώσει» τη μία θέση βασικού στα εξτρέμ στον τελικό, κάτι που δεν ισχύει όμως για τον Μπρούμα. Ο Πορτογάλος είχε ανάλογη διάθεση, ταλαιπώρησε την αντίπαλη άμυνα, όμως για ακόμα μία φορά έδειξε πως… δεν το έχει γκολ. Και αυτό ίσως του στερήσει μία θέση στον τελικό, ειδικά από τη στιγμή που για να παίξει θα πρέπει να αφήσει εκτός κάποιον από τους Φορτούνη και Βαλμπουενά.

Αμφότεροι στο ματς-φιέστας έμειναν στον πάγκο, όμως μοιάζει απίθανο να μην ξεκινήσει ένας εκ των δύο στον τελικό. Μαζί πάντως, μοιάζει επίσης απίθανο να παίξουν. Ο Βαλμπουενά άλλωστε φαίνεται πως δεν είναι σε καλή κατάσταση και δεν έχει αντοχές για 90λεπτο, ενώ ο Φορτούνης το τελευταίο διάστημα δείχνει… πεσμένος. Κόντρα στον ΠΑΟΚ μπήκε φορτσάτος κι έβγαλε διάθεση, όμως έπεσε κι αυτός γρήγορα.

Βέβαια, αυτό το ζήτημα προβληματίζει λιγότερο τον Μαρτίνς σε σχέση με τους στόπερ. Ο Πορτογάλος δούλευε τους τελευταίους μήνες το σύστημα με τους τρεις στόπερ κι έχοντας εκτός τον Μπα, εξαιρετικά αμφίβολο τον Παπασταθόπουλο και τραυματία τον Χολέμπας, τα… νούμερα δεν βγαίνουν. Δύσκολα λοιπόν θα βρει τρεις κεντρικούς αμυντικούς για το πιο δύσκολο παιχνίδι της χρονιάς και μάλλον θα επιστρέψει στο 4-3-3.

Όσον αφορά τον ΠΑΟΚ, είναι σίγουρο πως ο Πάμπλο Γκαρσία κράτησε κλειστά χαρτιά και ετοιμάζει εκπλήξεις για το παιχνίδι της 22ης Μαΐου. Αυτό πάντως που συζητούσαν όλοι στο Φάληρο, είναι η ποιότητα και το… ποδοσφαιρικό θράσος του νεαρού Κωνσταντέλια. Ο μικρός, για τον οποίο ακούγονται τρομερά πράγματα για την κλάση του, έδειξε σε ένα δύσκολο παιχνίδι πως έχει όλο το μέλλον μπροστά του, ακόμα και σε αυτά τα λίγα λεπτά που αγωνίστηκε.

ΥΓ. Απίθανος τύπος ο Βαλμπουενά. Το χάρηκε με την ψυχή του στην φιέστα κι έδωσε σόου. Ήπιε και λίγο παραπάνω, αλλά ήταν ο… κορυφαίος της βραδιάς!


*** ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Έρχεται νέα μεγάλη "κόντρα" Μαρινάκη-Σαββίδη - Πολύ χρήμα να τους αγοράσει - "Σφήνα" σε ΠΑΟΚ!

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags