Facebook Pixel Ολυμπιακός: "Έκλεισε" ο αντι-Σεμέδο, σκάει μεταγραφή... 20 εκατ. - Πρόβλημα με Ελ Αραμπί, ανατροπή με... φευγάτο!
| 2021-08-20 00:12:00

"Έκλεισε" ο αντι-Σεμέδο, σκάει μεταγραφή... 20 εκατ. - Πρόβλημα με Ελ Αραμπί, ανατροπή με... φευγάτο

του Βαγγέλη Καράμαλη
"Έκλεισε" ο αντι-Σεμέδο, σκάει μεταγραφή... 20 εκατ. - Πρόβλημα με Ελ Αραμπί, ανατροπή με... φευγάτο

Οι "απαντήσεις" σε Μαρινάκη και οι εντυπώσεις για Ονιεκούρου. Ο Ολυμπιακός "κλείδωσε" το Europa League με καλή εμφάνιση και θετικά μηνύματα για τη συνέχεια. Ποιοι ξεχώρισαν κόντρα στη Σλόβαν και ποιο το μεγάλο πρόβλημα. Ηγετικός και εντυπωσιακός ο Βαλμπουενά.

Ο Ολυμπιακός όχι μόνο θα συνεχίσει στην Ευρώπη και τον χειμώνα, αλλά εξασφάλισε από το πρώτο κιόλας παιχνίδι με τη Σλόβαν Μπρατισλάβας (3-0) την πρόκρισή του στους ομίλους του Europa League, που ήταν και ο μίνιμουμ στόχος του καλοκαιριού. Οι Πειραιώτες παρά το μετριότατο ξεκίνημά του, βελτιώθηκαν μετά το 20λεπτο και δεν… θύμισαν την ομάδα που «μαρτύρησε» απέναντι σε κάποια Λουντογκόρετς πριν μερικές ημέρες. Ίσως ήθελαν να δώσουν απαντήσεις και στον Βαγγέλη Μαρινάκη, που μετά τον αποκλεισμό είχε επισκεφτεί το Ρέντη για να τους «κράξει».

Η ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς παρουσιάστηκε συγκεντρωμένη, πίεσε και έτρεξε πάρα πολύ, έβγαλε θέληση και χαρακτήρα στο γήπεδο απέναντι σε μία εμφανώς κατώτερη ομάδα και το τελικό 3-0 αποτυπώνει την εικόνα του αγώνα. Το σκορ είναι δίκαιο, καθώς θα μπορούσαν να είχαν βρει κι άλλα γκολ, όμως για να γινόταν αυτό, θα έπρεπε να υπήρχε στο χορτάρι ο κανονικός Γιουσέφ Ελ Αραμπί. Ο Μαροκινός είναι φανερό πως προσπαθεί, τα δίνει όλα, όμως δεν έχει δυνάμεις και είναι σε κακή κατάσταση. Χάνει γκολ που δεν θα έχανε ούτε τραυματίας, δεν μπορεί να ακολουθήσει στις αντεπιθέσεις και παρότι έχει σωστές θέσεις μέσα στην περιοχή, δεν βρίσκει γκολ. Ποιος όμως μπορεί να τον… κατηγορήσει; Ταλαιπωρήθηκε από τον κορωνοϊό και είναι πολύ πιθανό σε έναν μήνα να έχει άλλο πρόσωπο.

Από εκεί και πέρα, o MVP της βραδιάς ήταν ο Παπίς Σισέ που έδωσε… απαντήσεις. Ήταν εκπληκτικός στην άμυνα, βρισκόταν παντού και βοηθούσε με την ταχύτητά του τον καλό Παπασταθόπουλο, ενώ προσπαθούσε να βοηθήσει και επιθετικά στις στημένες φάσεις. Απέδειξε πως έχει τρομερό ταλέντο και ότι εάν καταφέρει ο Μαρτίνς να τον βάλει σε καλούπια, θα είναι με διαφορά η καλύτερη λύση για τον… αντί-Σεμέδο. Αν βέβαια ο Πορτογάλος δεν μπορέσει να τον φέρει στα δικά του μέτρα, τότε καλό θα ήταν να τον πουλήσει ο Ολυμπιακός, καθώς με εμφανίσεις σαν τη σημερινή, μπορεί εύκολα να φέρει 8-10 εκατομμύρια ευρώ. Φυσικά, επίσης μεγάλη μεταγραφή και με τα διπλά χρήματα, μπορεί να πάρει και ο Μεντί Καμαρά. Πέτυχε άλλη μία γκολάρα σε ευρωπαϊκό παιχνίδι και παρότι κινείται σε… χαμηλή ταχύτητα, η ποιότητά του κάνει τη διαφορά στο γήπεδο. Θα είναι εντυπωσιακό αν οι «Ερυθρόλευκοι» τον κρατήσουν και φέτος στο ρόστερ, ειδικά αφού υπάρχουν αρκετοί παίκτες στα χαφ.

Όσον αφορά τους νέους, ο Τόμας Βατσλίκ έδειξε σταθερός και ικανός να βοηθήσει και στην ανάπτυξη από τα μετόπισθεν, όμως δεν μπορεί να κριθεί αφού δεν δέχθηκε πίεση, ενώ καλό παιχνίδι έκανε ο Λαλά. Ήταν σωστός στα αμυντικά του καθήκοντα και προσπάθησε να βοηθήσει και δημιουργικά. Είναι φανερό πως χρειάζεται παιχνίδι και εμπιστοσύνη και δεν είναι τόσο απίθανο από… τελειωμένος, να γίνει βασικότατος. Βέβαια, η Σλόβαν δεν ήταν κάποιος πολύ δυνατός αντίπαλος, όμως ο Λαλά έκανε έστω τα βασικά!

ΥΓ. Ο Χένρι Ονιερούρου έπαιζε λίγο, όμως έδειξε πως έχει ταχύτητα και ότι ξέρει μπάλα για να κάνει και μία δύο κινήσεις παραπάνω και κάποιες ντρίμπλες. Εξτρέμ πραγματικό!

ΥΓ2. Όταν ο Ματιέ Βαλμπουενά είναι καλά, ακόμα και στα… 40 του είναι όλη η ομάδα. Πώς μπορεί να γράφτηκε ότι βρίσκεται σε κίνδυνο η θέση του στην ομάδα;

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Βρήκε και… 10αρι ο Ολυμπιακός - "Ανακατωσούρας, δημιουργεί μόνιμα κίνδυνο - Μισοτσογλάνικο στιλ"!

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags