Facebook Pixel Ολυμπιακός - Σλόβαν Μπρατισλάβας: Γι’ αυτό εκνευρίστηκε ο Μαρτίνς, έκαναν "αγγαρεία" - Επιθετικός ο Ονιεκούρου - "Φωνάζει" για μεταγραφή
| 2021-08-27 00:13:00

Γι’ αυτό εκνευρίστηκε ο Μαρτίνς, έκαναν "αγγαρεία" -Επιθετικός ο Ονιεκούρου- "Φωνάζει" για μεταγραφή

του Βαγγέλη Καράμαλη
Γι’ αυτό εκνευρίστηκε ο Μαρτίνς, έκαναν "αγγαρεία" -Επιθετικός ο Ονιεκούρου- "Φωνάζει" για μεταγραφή

Το... ξενέρωμα παικτών και φιλάθλων, θέλει ακόμα χρόνο ο Ρόνι Λόπες. Ποιοι ξεχώρισαν και ποιοι υστέρησαν στο παιχνίδι με τη Σλόβαν, γιατί έβαλε τις φωνές ο Πορτογάλος κόουτς και τι λείπει από τον Ολυμπιακό. Μήπως χρειάζεται ακόμα μία μεταγραφή για την ενδεκάδα του;

Ολυμπιακός - Σλόβαν Μπρατισλάβας: Στους ομίλους του Europa League θα συνεχίσει ο Ολυμπιακός, ο οποίος μετά το 3-0 στο Γ. Καραϊσκάκης, ήρθε ισόπαλος 2-2 εκτός έδρας με τη Σλόβαν Μπρατισλάβας και «κλείδωσε» την πρόκρισή του. Οι Πειραιώτες κατά διαστήματα έπαιξαν καλά, κυρίως στο πρώτο παιχνίδι, ωστόσο το γεγονός πως δεν κέρδισαν με παίκτη παραπάνω και ότι… έσβησαν τις μηχανές στην επανάληψη, προφανώς και προβληματίζει. Όχι μόνο τους φιλάθλους του που «γκρινιάζουν» για το θέαμα που είδαν το βράδυ της Πέμπτης, αλλά και τον ίδιο τον Πέδρο Μαρτίνς.

Ο Πορτογάλος προπονητής, παρότι ξέρει πως η ομάδα του δεν μπορεί να παίξει σε… φουλ ρυθμούς σε αυτό το διάστημα, ήταν πολύ εκνευρισμένος στο τελευταίο 20λεπτο και φώναζε συνεχώς από τον πάγκο. Ήθελε τη νίκη, τόσο για βαθμολογικούς λόγους όσο και για ψυχολογικούς, ενώ αντιλαμβανόμενος πως υπάρχουν… μουρμούρες μετά τον αποκλεισμό από τη Λουντογκόρετς, ήθελε άλλη μία καλή εμφάνιση μετά την τριάρα στο Φάληρο. Και όχι μόνο δεν είδε την καλή εμφάνιση, αλλά είδε παίκτες «ξενερωμένους», να κάνουν… αγγαρεία και να γυρίζουν την μπάλα πίσω και γύρω-γύρω περιμένοντας το σφύριγμα της λήξης. Ο Ολυμπιακός είχε πολύ αργό τέμπο, ωστόσο προφανέστατα υπάρχουν πολλές δικαιολογίες. Είναι 26 Αυγούστου, η πρόκριση είχε κλειδώσει και μετά το 0-1 δεν υπήρχε και ουσιαστικό κίνητρο. Ωστόσο, θα έπρεπε και όφειλαν να πάρουν το διπλό.

Όσον αφορά το καθαρά αγωνιστικό κομμάτι, για τους Ερυθρόλευκους κορυφαίος της αναμέτρησης ήταν ο Εμβιλά που βρισκόταν παντού, πάρα πολύ καλός ήταν ο Βαλμπουενά, ενώ τρομερή διάθεση έδειξε ο Ελ Αραμπί. Ο Μαροκινός γύριζε συνεχώς και σε όλες τις επιθέσεις στη μεσαία γραμμή για να «σπάσει» την μπάλα και είχε τις δυνάμεις να τρέξει ξανά στην κορυφή. Μάλιστα, πέτυχε κι ένα πολύ ωραίο γκολ με κεφαλιά και σίγουρα «έφτιαξε» ψυχολογία, μετά τις συνεχόμενες χαμένες ευκαιρίες του στα τελευταία παιχνίδια. Σταθερός ήταν ο Παπασταθόπουλος, ενώ ο Σισέ κινήθηκε σε ρηχά νερά, χάνοντας και τον αντίπαλό του σε μία – δύο φάσεις.

Όσον αφορά τον Χένρι Ονιερούρου, πάνω στον οποίο έπεσαν όλα τα βλέμματα, ήταν από αυτούς που ξεχώρισαν. Έδειξε ότι ακόμα θέλει χρόνο, όχι τόσο από φυσική κατάσταση αλλά για να μπορέσει να ταιριάξει με τους συμπαίκτες, όμως ήταν μέσα στις φάσεις και δεν σταμάτησε να τρέχει σε επίθεση και άμυνα. Το ενδιαφέρον στοιχείο (αλλά λόγω της κόκκινης της Σλόβαν δεν μπορούμε να το πάρουμε ως δεδομένο) που μπορούμε να κρατήσουμε, είναι το γεγονός πως έπαιξε περισσότερο ως δεύτερος επιθετικός παρά ως εξτρέμ, αλλά και το εντυπωσιακό τελείωμα στο γκολ που πέτυχε.

Αντίθετα, ο Ρόνι Λόπες που πέρασε ως αλλαγή έδειξε… μπλοκαρισμένος και ότι ακόμα θέλει χρόνο για να μπορέσει να βοηθήσει. Πήρε την μπάλα και έδειξε ότι έχει ποιότητα σε όσα λεπτά αγωνίστηκε, όμως δεν κατάφερε να τελειώσει σωστά καμία προσπάθεια και γενικά έδειξε να βρίσκεται λίγο… πίσω, αν και θεωρητικά έχει κάνει προετοιμασία.

Τέλος, σε μέτρια επίπεδα κινήθηκε και ο Αγκιμπού Καμαρά που είχε διάθεση, έτρεξε πολύ, αλλά μοιάζει δύσκολο να μπορέσει να βοηθήσει αυτή τη στιγμή στον Ολυμπιακό. Θέλει χρόνο, εμπειρία και σίγουρα περισσότερη φαντασία στο παιχνίδι του για να «δώσει» κάτι παραπάνω ως επιτελικός. Όσον αφορά τα δύο μπακ, οι Ρέαμπτσιουκ και Λαλά έδειξαν να είναι κάπως βελτιωμένοι, όμως το γεγονός πως δεν ξεχώρισαν σε αυτό το παιχνίδι (απέναντι σε μία ομάδα που έπαιζε με 10 και έδινε χώρους) επιθετικά και δέχθηκαν τουλάχιστον από μία σοβαρή φάση ο καθένας τους στην πλευρά του, πρέπει να προβληματίσει τόσο τον Μαρτίνς όσο και την διοίκηση. Μάλλον χρειάζεται μία ακόμα μεταγραφή στα άκρα της άμυνας, εκτός από τον νεαρό και άπειρο Καρμπόβνικ.

 

*** ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Αυτή είναι η "μαύρη λίστα" Μαρτίνς - Κορυφαία ονόματα - Νέα... καμπάνα σε 11αδατο μετά τον Σεμέδο

 

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags