Facebook Pixel ΠΑΟΚ - ΑΕΚ: Είχαν ξεγραμμένη την ΑΕΚ και ο Αραούχο τους πλήρωσε με… αλήτικη γκολάρα (ΒΙΝΤΕΟ)
| 2023-04-02 23:09:00

Είχαν ξεγραμμένη την ΑΕΚ και ο Αραούχο τους πλήρωσε με… αλήτικη γκολάρα (ΒΙΝΤΕΟ)

του Χρήστου Κωνσταντινίδη

«Τσίνο» από τα παλιά! Σκέτη απόλαυση το τέρμα στην Τούμπα - Ακόμα αναζητούμε τί είδε ο Κουλμπάκοφ.

Πριν το παιχνίδι στην Τούμπα είχα αμφιβολίες αν η ΑΕΚ μπορούσε να φύγει νικήτρια από το ματς με τον ΠΑΟΚ. Όχι ότι δεν έχει την ομάδα για να πάρει διπλό εκεί μέσα. Αλλά υπήρχαν κάποιοι λόγοι που προκαλούσαν φοβίες.

Κυρίως ψυχολογικοί.

  • Η ΑΕΚ φέτος δεν είχε κερδίσει κανένα εκτός έδρας ντέρμπι.
  • Στο τελευταίο ματς στην Τούμπα η ΑΕΚ ήταν κυρίαρχη, αλλά κατάφερε να χάσει από έναν ΠΑΟΚ που δεν ήταν καλύτερος, αλλά ήταν ουσιαστικότερος.
  • Επίσης η Ένωση φάνηκε σφόδρα επηρεασμένη από την ήττα με τον Ολυμπιακό στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό στην πρεμιέρα των πλέι οφ. Εγκλωβίστηκε δημιουργικά και εκτελεστικά και δεν κατάφερε να σκοράρει για πρώτη φορά μέσα στην Αγιά Σοφιά.

Οι «κιτρινόμαυροι» όμως κόντρα στον ΠΑΟΚ έδιωξαν μακριά όποιες αμφιβολίες υπήρχαν και κατάφεραν να φύγουν νικητές, σημειώνοντας ένα σημαντικότατο διπλό για την πορεία των πλέι οφ, σε μία αγωνιστική που ο Παναθηναϊκός στραβοπάτησε μέσα στην έδρα του απέναντι στον Βόλο.

Στα δικά μου μάτια, η Ένωση ήταν η καλύτερη ομάδα μέσα στο γήπεδο. Είχε αυτοπεποίθηση, ήταν διαβασμένη, είχε σχέδιο, ήξερε τί να κάνει μέσα στις τέσσερις γραμμές και πραγματοποίησε τις περισσότερες και κλασσικότερες ευκαιρίες. Στο πρώτο μέρος διακρίθηκαν Πινέδα, Άμραμπατ, Γκατσίνοβιτς, Σιμάνσκι, Σιντιμπέ. Ο ΠΑΟΚ δεν φάνηκε καθόλου. Χώρια ότι έπρεπε να ήταν πίσω στο σκορ από νωρίς. Ακόμα αναζητούμε τί είδε ο Κουλμπάκοφ στη φάση με το γκολ του Άμραμπατ στο 7’.

Λίγο στο δεύτερο φάνηκαν ενεργοί οι Θεσσαλονικείς, αλλά και πάλι χωρίς να έχουν ευκαιρία που βγάζει μάτι. Το δοκάρι του Ολιβέιρα στο 65’ ήταν καθαρά από λάθος εκτίμηση του Αθανασιάδη, ενώ ένα τετ α τετ του Τόμας ανακόπηκε με τάκλιν του Βίντα για σεμινάριο. Αλλά και ο Τζαβέλλας ήταν το κάτι άλλο στην άμυνα. Έπαιξε σπουδαίο ρόλο σε αυτήν την αναμέτρηση, δείχνοντας πως είναι φτιαγμένος για αυτά τα ματς.

Στο 80’ απλά αποκαταστάθηκε η δικαιοσύνη με ένα γκολ του Αραούχο από τα παλιά. Αλήτικο. Με πανέξυπνη σέντρα Μάνταλου που μετρούσε λίγα λεπτά στο παιχνίδι και μονοκόμματη εκτέλεση από τον Τσίνο. Είχε μόνο μία επιλογή. Να τελειώσει τη φάση με τη μία και το πραγματοποίησε χωρίς χρονοτριβές και δισταγμούς.

 Ήταν ένα τέρμα από αυτά που θυμόμαστε ότι πετύχαινε ο Αργεντινός με την κλάση και την ποιότητά του. Δεν  έβαλε τόσα και τόσα άλλες αγωνιστικές. Δόξα τω Θεώ, το πέτυχε στο κρισιμότερο ματς, σε ένα σημείο των πλέι οφ, που αν χανόταν έστω και ένας βαθμός, τότε θα λέγαμε αντίο πρωτάθλημα.

Την είχαν ξεγραμμένοι την ΑΕΚ με δύο άσχημα αποτελέσματα. Και όμως, τη 2η αγωνιστική των πλέι οφ, είδαμε Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό να "κολλούν" απέναντι σε Βόλο και Άρη αντίστοιχα. Και πάλι όμως δεν σημαίνει τίποτα. Άλλωστε όπως δήλωσε και ο Αλμέιδα, «αυτό το πρωτάθλημα θα κριθεί στο τελευταίο δευτερόλεπτο του τελευταίου παιχνιδιού».

Δεν θέλω να κάνω εκτιμήσεις για το ποιος θα το σηκώσει. Ας συγχρονιστούμε με την άποψη του «Πελλάδο» και ας είμαστε προσγειωμένοι. Όλα τα ματς είναι ντέρμπι και πρέπει η ΑΕΚ να τα κερδίσει, αλλά και να τα χαρεί ο κόσμος. Όπως αυτό το τεράστιο διπλό στην Τούμπα, του οποίου τα οφέλη είναι πολλαπλά. Κυρίως ψυχολογικά.

Αν θέλεις να πάρεις πρωτάθλημα, δεν γίνεται να μην έχεις κατακτήσει ένα διπλό σαν και το σημερινό. Η ΑΕΚ το κατάφερε και πλέον δείχνει, ότι μπορεί να το πάει μέχρι τέλους.

Στα πλέι οφ το τροπάριο αλλάζει! Δεν θα μοιράζομαι τις σημειώσεις μου για τον κάθε παίκτη ξεχωριστά. Η μέρα της κρίσεως θα γίνει στο τέλος.

Στην Τούμπα όλοι τους ήταν εξαιρετικοί, αξίζουν θερμών συγχαρητηρίων, αλλά δεν υπάρχει χρόνος για να εορταστούν τα επινίκια, αφού σειρά έχει το ματς στον Βόλο την Τετάρτη.

ΥΓ: Το μεσημέρι της Κυριακής σας μεταφέραμε μία είδηση που αφορούσε έναν σοκαριστικό τραυματισμό σε αγώνα των Κ17 της ΑΕΚ και του Ολυμπιακού. Παίκτης των «ερυθρόλευκων» υπέστη εξάρθρημα επιγονατίδας και χάρη σε άμεση επέμβαση του γιατρού Ανδρέα Αναμορλίδη και του φυσιοθεραπευτή Διονύση Έγκαρχού, του έγινε ανάταξη μέσα στο γήπεδο και ο παίκτης γλίτωσε από πολύ μεγαλύτερη ταλαιπωρία.

Αναφέρομαι στο περιστατικό, γιατί υπάρχει μία προϊστορία που πρέπει να φωτιστεί, για να νουθετηθούν όσοι χάνουν την ανθρωπιά τους.

Στον πρώτο γύρο στου Ρέντη χτύπησε κάποια στιγμή παίκτης της ΑΕΚ, σηκώθηκε ο γιατρός του αγώνα για τις πρώτες βοήθειες και κάποιος από τον πάγκο του Ολυμπιακού πήγε στον γιατρό και του είπε «δεν χρειάζεται κάτσε κάτω». Στο περιστατικό ήταν αυτόπτης μάρτυρας ο Αθλητικός Διευθυντής των Ακαδημιών, Ηλίας Κυριακίδης.

Στις 11 Μαρτίου 2023, πριν έναν μήνα δηλαδή, η Κ19 της ΑΕΚ υποδέχτηκε τον Ολυμπιακό στο Γαλάτσι. Σε αυτό το ματς όσες φορές μπήκε ο γιατρός της Ένωσης στο γήπεδο ήταν για παίκτες του Ολυμπιακού. Τότε ο Κυριακίδης που ήταν ξανά παρών γύρισε προς τον «ερυθρόλευκο» πάγκο και τους είπε «αυτό είναι το σωστό, αυτό είναι το υγιές».

Στο περιστατικό της Κυριακής με το που έγινε η σύγκρουση των ποδοσφαιριστών γόνατο με γόνατο, το ιατρικό τιμ της ΑΕΚ κατευθείαν μπήκαν μέσα για να βοηθήσουν τον ποδοσφαιριστή της αντίπαλης ομάδας. Αν δεν το έκαναν εκεί, επί τόπου, τότε θα χρειαζόταν ολόκληρη διαδικασία για να φτιαχτεί το πόδι, ακόμα και επέμβαση σε χειρουργείο. Χώρια ότι ο ποδοσφαιριστής θα πέθαινε από τον πόνο. Μάρτυρας στο συμβάν ήταν και ο προπονητής της Κ17 του Ολυμπιακού, Δημήτρης Μαυρογενίδης που ήταν πάνω από τον ποδοσφαιριστή, όπως όλος ο Ολυμπιακός και είδε τη διαδικασία, ότι "σκίστηκαν" δηλαδή οι άνθρωποι της ΑΕΚ για παίκτη του Ολυμπιακού. 

ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΟ ΗΤΑΝ ΤΟ ΣΩΣΤΟ ΚΑΙ ΤΟ ΥΓΙΕΣ...

Γιατί το σημειώνουμε σε αυτό το blog αυτό; Γιατί σε επίπεδο Ακαδημιών, δεν γίνεται να μεταφέρεται η τοξικότητα της Super League στα παιδιά. Δεν είναι αδυναμία να έχεις και λίγη ανθρωπιά μέσα σου και να βλέπεις τους ανθρώπους ως ανθρώπους και όχι να τους κατηγοροποιείς σε κόκκινους, πράσινους και κίτρινους.

Οι γιατροί της ΑΕΚ εκτέλεσαν άψογα το καθήκον τους ως επιστήμονες και ως άνθρωποι. Θαρρώ αξίζουν συγχαρητηρίων και αναγνώρισης. Γιατί με την πράξη τους αναδεικνύουν το μεγαλείο της ΑΕΚ.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Η εξήγηση Βαρούχα για το ακυρωθέν γκολ της ΑΕΚ - "Φάουλ υπέρ ΠΑΟΚ στο 0-1 του Αραούχο" (ΒΙΝΤΕΟ)

 

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags