Facebook Pixel Ο ΠΑΟΚ δεν είναι πια ο "φτωχός συγγενής" - Όταν ο Λουτσέσκου μιλούσε για τ
| 2024-02-02 22:48:00

Ο ΠΑΟΚ δεν είναι πια ο "φτωχός συγγενής" - Όταν ο Λουτσέσκου μιλούσε για την ΑΕΚ που αδικήθηκε ήταν καλός;

Εύα Σαράντη

Η φιλοσοφία του Ρουμάνου και το τεταμένο κλίμα στον ΠΑΟ! Η Εύα Σαράντη γράφει για το εξώδικο του Παναθηναϊκού που δεν μπορεί να καταλάβει γιατί μιλάει και όσα λέει ο Ραζβάν, θυμάται πως κανείς δεν στάθηκε στις δηλώσεις του υπέρ της Ένωσης πέρυσι και σχολιάζει τη στήριξη της ΠΑΕ

Εάν θέλεις να φαίνεσαι έξυπνος, μη μιλάς όταν δεν έχεις να πεις τίποτα. Κάτι που δεν εφάρμοσε ο Παναθηναϊκός σε ένα μομέντουμ που «ψάχνεται» αγωνιστικά μετά την αποπομπή του Ιβάν Γιοβάνοβιτς και επί της ουσίας το αναμενόμενο στην περίπτωσή του ήταν να αναζητά πρωτίστως ψήγματα ηρεμίας, συσπείρωσης ενόψει συνέχειας μακριά από κάθε ενδεχόμενη πηγή εντάσεων. Πόσω μάλλον κατόπιν των δύο διαδοχικών αρνητικών αποτελεσμάτων με Ατρόμητο και ΠΑΟΚ που στο ένα ναι μεν εξασφάλισε την παρουσία του στους «4» του Κυπέλλου Ελλάδος, ωστόσο, δεν παύει να συνιστά ακόμη μία κακή «παρένθεση» πάνω στο ήδη τεταμένο κλίμα που υπάρχει υπό την έννοια πως δεν έχει βρει τα πατήματά του και πρέπει να γεννήσει σταθερές. Αν φαντάζει εφικτό να τις βρει μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα με δεδομένου του πρόσφατου ερχομού του Φατίχ Τερίμ είναι δική του υπόθεση.

Αντ΄αυτού επιλέγει μία άκρως λανθασμένη επικοινωνιακή τακτική και στρέφεται σε εξωαγωνιστικούς παράγοντες που σε τελική ανάλυση δεν μπορούν να του προσφέρουν το κάτι παραπάνω παρά μόνο αποπροσανατολισμό. Συνεπώς, αντί να απλώνει ασπίδα προστασίας στον Φατίχ Τερίμ και το αγωνιστικό του τμήμα, ανασύρει στη μνήμη του προσωπικές τοποθετήσεις του Ράζβαν Λουτσέσκου αποστέλλοντας και εξώδικο, έχοντας στο μυαλό του πως μπορεί να κατευθύνει με τους δικούς του κανόνες το παιχνίδι εκτός γηπέδου. «Στον ΠΑΟΚ όμως τη δουλειά τους» επισημαίνεται έντονα από πλευράς Μ. Ασίας. Γιατί στη λάσπη απαντάς με ποδόσφαιρο και έργα. Όπως ακριβώς έκανε ο ΠΑΟΚ, γνωστοποιώντας μετά από όλη αυτή τη λαίλαπα των διαρροών τις ανανεώσεις συμβολαίων των Τάισον και Τόμας Μουργκ, με τις υπογραφές να πέφτουν προσεχώς και για την επέκταση της συνεργασίας με τον Ράζβαν Λουτσέσκου.

Ενός προπονητή που θα λέει πάντα αυτό που βλέπει ασχέτως αν η δική του γνώμη ενοχλεί το αυτί του οποιουδήποτε και ενός ανθρώπου που  «πεθαίνει» για το γκρουπ ποδοσφαιριστών του, τρέφεται από τη δουλειά του και όπως φαντάζει λογικό υπερασπίζεται, σέβεται και έχει το δικαίωμα να «φωνάζει» για τη δουλειά του. Εκ του αποτελέσματος, δεν ωφελείται σε κανένα κομμάτι δεδομένου πως σε όσες τοποθετήσεις και να προβεί, το ίδιο έργο σε επανάληψη αντικρύζει. Αλλά και σε τι να ωφεληθεί όταν δεν σφυρίζονται τα οφθαλμοφανή; Λένε πως κουραστικός είναι κάποιος που μιλάει όταν τον θες ν΄ακούει. Και ο ΠΑΟΚ στο πρόσωπο του Ράζβαν Λουτσέσκου βλέπει έναν άνθρωπο που έχει βιώσει στο πετσί του την κατάσταση στο ελληνικό ποδόσφαιρο, έχοντας να διαχειριστεί μία ομάδα που διεκδικεί, συμμετέχει, έχει φωνή και αυτό ακριβώς ενοχλεί. Μήπως ο καθένας έχει το δικαίωμα να επικοινωνεί τη γνώμη του, αρκεί να συμφωνεί με τη δική μας;



Εκ του ασφαλούς τιτιβίσματα αναπαράγουν πως συνιστά μία τακτική του δεδομένων των ανέσεών του στη Θεσσαλονίκη, ορμώμενα από το συμβόλαιο που του παρέχει ο ΠΑΟΚ. Είναι πάλι εκείνα τα τιτιβίσματα που περνούν στα... ψιλά (ποιος είναι ο λόγος άραγε) τα λεγόμενά του στις περιπτώσεις που πήρε θέση σε επίμαχες φάσεις ή και αγώνες που αφορούν τον αντίπαλο και αντ΄ αυτού δεν ευνοούν την ομάδα του. Υπάρχουν πολλοί προπονητές που το κάνουν αυτό; Χαρακτηριστικές είναι οι τοποθετήσεις του Ρουμάνου προπονητή στην περσινή εντός έδρας αναμέτρηση με την ΑΕΚ στα PlayOffs όταν σε ακυρωθέν γκολ των κιτρινόμαυρων είδε... γκολ.

«Ήταν ένα παράξενο παιχνίδι, γιατί είχε πολλά εύκολα λάθη και από τις δυο ομάδες. Είχαμε περισσότερες ευκαιρίες από την ΑΕΚ, αλλά η ΑΕΚ έβαλε το γκολ και κέρδισε. Τα πολλά λάθη επηρέασαν τον ρυθμό του ματς από νωρίς, η ΑΕΚ έβαλε γκολ από νωρίς και ήταν κανονικό, δεν κατάλαβα γιατί ακυρώθηκε, δεν κατάλαβα τι σφύριξε ο διαιτητής». Λίγους μήνες μετά, ήταν εκείνος που πίστωσε στην ΑΕΚ τη δίκαιη κατάκτηση του Κυπέλλου Ελλάδος χωρίς όμως να λαμβάνεται υπόψιν η άποψή του. Σύμπτωση πάλι; Από ανθρώπους που δεν γνωρίζουν ούτε στο ελάχιστο τη φιλοσοφία του και επί της ουσίας ουδέποτε θα εισπράξουν επαναλαμβανόμενες εις βάρος τους συγκυρίες, έχοντας το παράσημο της παρουσίας τους στην πρωτεύουσα.

Ναι, ο ΠΑΟΚ δεν είναι πια ο «φτωχός» συγγενής που έχει παραδοθεί στην αποτελμάτωση χωρίς υποτυπώδη αντίδραση στα πεπραγμένα -όπως ανέκαθεν θεωρούσαν- με τη χαρακτηριστικότερη φράση του «ήρθαν αυτοί». «Εμείς ήρθαμε για να βελτιώσουμε και να εξευγενήσουμε αυτό το πρωτάθλημα». Και στο πρόσωπο του Ράζβαν Λουτσέσκου ο «ασπρόμαυρος» οργανισμός ταυτίζεται και σε πεποιθήσεις και στα όσα υπογραμμίζει, στήνοντας ξεκάθαρη «ασπίδα» στο πρόσωπό του. Γιατί παρότι επιθυμούν να απομονώσουν τον Ράζβαν Λουτσέσκου από την ΠΑΕ, εκείνη αναλαμβάνει την προστασία του και όσο η φετινή αγωνιστική περίοδος φτάνει προς το τέλος της εντός Δικεφάλου είναι απολύτως συνειδητοποιημένοι πως θα προκύψουν και άλλες επιθέσεις.

Επί του παρόντος, για τους Θεσσαλονικείς προκρίνεται η εκτός έδρας αναμέτρηση με τον Ατρόμητο στη λογική παιχνίδι με παιχνίδι και δεν αναλώνονται σε πινγκ πονγκ ανακοινώσεων πολύ απλά διότι κάθε άλλο παρά χρόνος υφίσταται, γνωρίζοντας καλά πως τακτικές όπως αυτές του Παναθηναϊκού μόνο το μυαλό σου προσπαθούν να ελέγξουν. Όσο για το ποιος είναι ο ένας και ποιος είναι ο άλλος φαίνεται ακόμη και στις πιο ασήμαντες λεπτομέρειες.

Δύο υποσημειώσεις. Επικαλούμενος την καταγωγή του Ράζβαν Λουτσέσκου σε μία τακτική υποτίμησης δεν κερδίζεις εντυπώσεις εάν επιθυμείς να σε λαμβάνουν σοβαρά υπόψιν και καταφεύγεις σε πιο έξυπνα μέσα επιχειρηματολογίας. Κατά δεύτερον αναρωτάται κανείς αν τελικά υπάρχει σύστημα διαφθοράς στο ελληνικό ποδόσφαιρο, όπως καταγγέλλει η ΠΑΕ Παναθηναϊκός, ακόμη και στο ίδιο εξώδικο, που καλεί έναν άνθρωπο να ανακαλέσει τις διαμαρτυρίες του για ένα σύστημα διαφθοράς;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Μάχη των "Big-4" για Σουπερλιγκάτο επιθετικό - Τιμή πώλησης 1.5 εκατ. - Αρπάζει παίκτη από Ηρακλή ο ΠΑΟΚ!

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags