Facebook Pixel ΑΕΚ: Τίποτα δεν σταματά τον "Killer" Πόνσε! Τί έκανε ο Λιούμπισιτς;
| 2024-02-04 20:46:00

Τίποτα δεν σταματά τον "Killer" Πόνσε! Σκέτη έμπνευση Ελίασον-Μάνταλος-Γκαρσία - Τί έκανε ο Λιούμπισιτς

του Χρήστου Κωνσταντινίδη
Τίποτα δεν σταματά τον "Killer" Πόνσε! Σκέτη έμπνευση Ελίασον-Μάνταλος-Γκαρσία - Τί έκανε ο Λιούμπισιτς

Σε μία πολύ σημαντική χρονική συγκυρία η ΑΕΚ βρίσκει τέρματα και από τους δύο γκολτζήδες της!

Η ΑΕΚ πρόσφερε γκολ και θέαμα σε ένα ακόμα παιχνίδι. Η επικράτηση με 4-2 εναντίον του Αστέρα Τρίπολης ήταν το τρίτο ματς στη σειρά, στο οποίο το "κιτρινόμαυρο" κοντέρ κατέγραψε πάνω από δύο γκολ. Και αυτό το παιχνίδι συνδυάστηκε με τον Πόνσε να βρίσκει δίχτυα, επιβεβαιώνοντας, ότι ο Αργεντινός επιθετικός βρίσκεται σε πολύ μεγάλο φεγγάρι. Μάλιστα στο 1-0 έχει ενεργό συμμετοχή και ίσως κακώς καταγράφηκε το τέρμα ως αυτογκόλ του Τσουκάνοβιτς. Τίποτα δεν σταματά πλέον τον Πόνσε και το ζητούμενο είναι να βρει δίχτυα σε παιχνίδια που καίει περισσότερο η μπάλα.

Το παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα την επόμενη αγωνιστική είναι η ιδανική ευκαιρία για τον «Killer» της Ένωσης να εκδηλώσει τα ένστικτά του. Το σίγουρο είναι, ότι ο Πόνσε με τα 6 γκολ που σημείωσε τις τρεις τελευταίες αγωνιστικές έχει αφήσει πίσω τον προβληματισμό που υπήρχε γύρω από την περίπτωσή του.

Είναι πολύ σημαντικό το γεγονός όμως, ότι σε αυτό το ματς βρήκε δίχτυα ο έτερος γκολτζής της ομάδας, ο Λιβάι Γκαρσία, o οποίος επέστρεψε μετά το ματς με τον Παναθηναϊκό και έφτασε στα 9 τέρματα στο πρωτάθλημα (7 έχει ο Πόνσε). Μάλιστα θα μπορούσε να σημειώσει δύο ακόμα τέρματα, καθώς έχασε πολύ δυνατές φάσεις.

Η χρονική συγκυρία είναι εξαιρετικά σημαντική. Η ΑΕΚ βρίσκει τέρματα από τους σημαντικότερους επιθετικούς της, πριν από μια μάχη κορυφής και μάλιστα μετρώντας αρκετές απουσίες για διάφορους λόγους. Μην ξεχνάμε, ότι ο Χατζισαφί λείπει στο Πανασιατικό Κύπελλο (επέστρεψαν Μουκουντί-Ζίνι) και ο Σιμάνσκι έχει πρόβλημα τραυματισμού και θα λείψει για πάνω από έναν μήνα. Με τους Αρκάδες έλειπαν επίσης οι τιμωρημένοι Γιόνσον-Γκατσίνοβιτς και ο Πισάρο που βρίσκεται στο Μεξικό, εξαιτίας της τραγωδίας που σημάδεψε την οικογένειά του.

Υπάρχουν όμως και κάποιες άλλες συμμετοχές που πρέπει να αναφερθούν. Ο Ελίασον ήταν από τους πρωταγωνιστές αυτής της επικράτησης, με πολλές συμμετοχές σε ευκαιρίες, ενώ έφτιαξε το γκολ του Πόνσε. Ο Μάνταλος είχε επίσης εμπνεύσεις και ασίστ. Ο Ραντόνια ήταν ξανά πολύ καλός και εξαργύρωσε την εμπιστοσύνη του προπονητή του, ενώ ο Πήλιος σταθεροποιείται περισσότερο και δείχνει ολοένα και ετοιμότερος να γίνει παράγοντας της “κιτρινόμαυρης” εξίσωσης.

Σίγουρα όμως το μεγαλύτερο ενδιαφέρον στο ματς επικεντρώθηκε στο ντεμπούτο του Ρόμπερτ Λιούμπισιτς, ο οποίος αποτέλεσε τη μεταγραφική κίνηση της ΑΕΚ τη χειμερινή περίοδο. Ο Κροάτης μέσος μπήκε αλλαγή στο 78’. Έδειξε διάθεση, να τρέξει και να πιέσει ψηλά, ενώ βοήθησε ανασταλτικά σε κάποιες μονομαχίες στον αέρα. Είναι δεδομένο όμως, ότι χρειάζεται λίγο χρόνο συμμετοχής, για να δέσει με το υπόλοιπο σύνολο και να προσφέρει τα στοιχεία που διαθέτει.

 

Διαβάστε τι σημείωσε το Sportdog για κάθε παίκτη της ΑΕΚ:

Στάνκοβιτς: Ήταν για αρκετή ώρα θεατής του παιχνιδιού. Δεν έχει ευθύνη στα γκολ που δέχτηκε.

Ραντόνια: Στον αγώνα με τον ΟΦΗ, την προηγούμενη αγωνιστική ήταν η αποκάλυψη της αναμέτρησης και όπως σημειώθηκε σε σχετικό blog δικαίωσε τον Αλμέιδα για την επιλογή του. Γι’αυτό και ο Αργεντινός τεχνικός τον εμπιστεύτηκε για δεύτερη συνεχόμενη αγωνιστική. Σε ένα ακόμα παιχνίδι έδειξε θετικά στοιχεία. Ήταν τολμηρός (είχε ευκαιρία στο 13’) και πολύ θετικός

Μήτογλου: Επιστρατεύτηκε ως βασικός επειδή ο Βίντα αντιμετωπίζει πρόβλημα που προέκυψε στην προπόνηση. Ο Έλληνας αμυντικός όποτε κλήθηκε να παίξει ως βασικός ήταν πάντα πολύ σημαντικός αυτήν την σεζόν. Έκανε πέναλτι στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου με χέρι… Στο 67’ έκανε ένα καθοριστικό κόψιμο σε επικίνδυνη σέντρα του Ζουγκλή (ο οποίος βέβαια ήταν οφσάιντ).

Κάλενς: Πολύ καλό παιχνίδι από τον Περουβιανό. Είχε και ευκαιρία.

Πήλιος: Όσο παίρνει παιχνίδια τόσο αποκτά αυτοπεποίθηση και βγάζει στοιχεία στο γήπεδο. Έφαγε ένα σκληρό τάκλιν από τον Μπαρτόλο στο 40’ που εξόργισε πολύ κόσμο και έκανε κάποιους συμπαίκτες του να κάνουν έντονες συστάσεις στον παίκτη του Αστέρα. Για παράδειγμα ο Πόνσε ήρθε πρόσωπο με πρόσωπο με τον συμπατριώτη του.

Πινέδα: Αγωνίστηκε ως ανασταλτικός χαφ εν τη απουσία του τραυματία Σιμάνσκι, του τιμωρημένου Γιόνσον και του ανέτοιμου Γαλανόπουλου. Από τα πόδια του ξεκινούσαν οι επιθέσεις της ΑΕΚ, κατέβαζε και μοίραζε μπάλα.

Ελίασον: Πότε τον βλέπαμε δεξιά πότε αριστερά. Ήταν πολύ ενεργός στο παιχνίδι και συμμετείχε σε αρκετές στιγμές. Έβγαλε ασίστ στο 2-0 από τον Πόνσε, ενώ δικιά του μπαλιά μετέτρεψε σε… αυτογκόλ ο Τσουκάνοβιτς στο 3-0. Στο 71’ έκανε τρομερή προσποίηση στον Χουχούμη και σέντρα για τον Γκαρσία ο οποίος έχασε το γκολ από κοντά.

Άμραμπατ: Έπαιξε αριστερό εξτρέμ λόγω της απουσίας του τιμωρημένου Γκατσίνοβιτς και του απόντα Πισάρο. Είχε συμμετοχή στο παιχνίδι. Στο 58’ πήγε να βάλει ένα απίστευτο γκολ, όταν είδε τον Γραμματικάκη εκτός εστίας και με μακρινή λόμπα πήγε να τον κρεμάσει, αλλά η προσπάθειά του, αν και εμπνευσμένη, στερήθηκε τύχης. Στο 65’ ένιωσε ένα σφίξιμο στον οπόσθιο μηριαίο και αποχώρησε.

Μάνταλος: Έκανε πολύ καλό παιχνίδι. Από τα πόδια του ξεκινά (από γέμισμα σε κόρνερ) η φάση από την οποία η ΑΕΚ προηγήθηκε. Στο 74’ έβγαλε καταπληκτική μπαλιά για τον Γκαρσία που αστόχησε σε τετ α τετ. Δύο λεπτά αργότερα όμως η προσπάθειά του μετατράπηκε σε ασίστ με τον επιθετικό από το Τρινιντάντ και Τομπάγκο καθώς διαμόρφωσε το τελικό 4-1.

Τσούμπερ: Ήταν ενεργός στο ματς. Πίεσε ψηλά, σούταρε. Του έλειψε μία καλή στιγμή για να σκοράρει.

Πόνσε: Από τη στιγμή που έκανε τόσο δυναμική επιστροφή (με χατ τρικ στο Περιστέρι) και συνέχισε δυνατά με ΟΦΗ (με δύο γκολ στο 3-0 της ΑΕΚ), τίποτα δεν τον σταματά. Ο Αργεντινός βρήκε ξανά δίχτυα, αν και η Super League τον αδίκησε γιατί πίστωσε το 1-0 σε αυτογκόλ του Τζουκάνοβιτς, επειδή τον βρήκε η μπάλα, στη φάση είναι ξεκάθαρο όμως, ότι η πορεία της μπάλας μετά την κεφαλιά του Πόνσε ήταν για κατάληξη στα δίχτυα.

ΑΛΛΑΓΕΣ

Γκαρσία: Έχασε μεγάλη ευκαιρία να σκοράρει στο 73’, ενώ βρισκόταν σε πολύ καλή θέση. Στο 74΄έχασε τετ α τετ! Στο 76’ όμως κατάφερε να σκοράρει και να πάρει ψυχολογία πριν το ματς με τον ΠΑΟΚ

Φερνάντες:  Μπήκε στο 66’ αντί του τραυματία Άμραμπατ. Φάνηκε σε κάποιο σημείο να χάνει την ψυχραιμία του ύστερα από ένα κλέψιμο της μπάλας από αντίπαλο. Είναι σίγουρο ότι έχει διάθεση και θέλει να δείξει πράγματα. Η συγκέντρωση όμως είναι το καλύτερο συστατικό για να το πετύχει.

Αραούχο: Στον χρόνο που αγωνίστηκε δεν είχε κάποια καλή στιγμή. Ωστόσο ο «τσίνο» έτσι και αλλιώς κάνει και άλλες δουλειές μέσα στο γήπεδο.

Λιούμπισιτς: Έτρεξε, προσπάθησε να πιέσει ψηλά, βοήθησε ανασταλτικά. Φάνηκε όμως ξεκάθαρα, ότι χρειάζεται χρόνο προσαρμογής. Έτσι και αλλιώς στο χρονικό σημείο που αγωνίστηκε το ματς είχε σβήσει.

Γαλανόπουλος: Έπαιξε στο τέλος, πρόλαβε όμως να φτιάξει μία φάση για τον Λιβάι Γκαρσία, στο 84’.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags