Facebook Pixel Τους πήρε παραμάζωμα ο Πινέδα! Ευπάθεια ΑΕΚ στα στημένα – Κερδίζει πόντους
| 2024-02-11 23:13:00

Τους πήρε παραμάζωμα ο Πινέδα στην Τούμπα! Ευπάθεια ΑΕΚ στα στημένα - "Κέρδισε" τον Αλμέιδα ο Πήλιος

του Χρήστου Κωνσταντινίδη

Γιατί το αποτέλεσμα με τον ΠΑΟΚ δεν αδικεί την Ένωση και ποιά είναι τα θετικά συμπεράσματα από μία αναμέτρηση στην οποία έχασε τη νίκη στο τέλος.

Το ματς στην Τούμπα ήταν ένα ακόμα παιχνίδι που η ΑΕΚ προηγήθηκε και έχασε τη νίκη μέσα από τα χέρια της. Ισοφαρίστηκε από στατική φάση στο τέλος του παιχνιδιού, δείχνοντας για πολλοστή φορά φέτος την ευπάθειά της στον συγκεκριμένο τομέα. Έτσι αντί να ανελιχθεί στην κορυφή, έμεινε την 22η αγωνιστική στην τρίτη θέση. Αυτή βέβαια είναι μία πεσιμιστική ανάγνωση του αποτελέσματος με τον ΠΑΟΚ.

Ναι το 1-1 μπορεί να φέρνει μία πικρία στους οπαδούς. Όποιος όμως βλέπει τα πράγματα ως έχουν, με βάση τη λογική (και όχι το ποτήρι μισογεμάτο), παρατηρεί, ότι μπορεί η Ένωση να ήταν καλύτερη και να είχε την κυριαρχία στο παιχνίδι από το πρώτο μέρος, οι Θεσσαλονικείς όμως ήταν αυτοί που έκαναν τις πιο δυνατές ευκαιρίες... Είχαν πολύ καλές στιγμές με Οζντόεφ, Ντεσπότοφ, Μεϊτέ, Κωνσταντέλια και φάση που η μπάλα πήγε στο δοκάρι.

Άρα το αποτέλεσμα δεν αδικεί την ΑΕΚ. Επίσης δεν της προκαλεί πρόβλημα σε αυτόν τον μαραθώνιο. Βρίσκεται δύο βαθμούς πίσω από τον πρώτο ΠΑΟΚ, έναν από τον Παναθηναϊκό και όλα δείχνουν, ότι στα πλέι οφ θα γίνει η μεγάλη μάχη και το σασπένς θα είναι μοναδικό.

Είναι αι σημαντικό, ότι σε αυτήν την κούρσα, αρχίζει και ανεβαίνει ένας κομβικός παίκτης της Ένωσης, ο οποίος την περσινή σεζόν αναδείχτηκε ως ο πολυτιμότερος της ομάδας του “Δικέφαλου” αετού. Ή μάλλον καλύτερα άρχισε να γίνεται περισσότερο αποτελεσματικός. Γιατί αδιάφορος δεν ήταν, αλλά ήταν εμφανές στον πρώτο γύρο, ότι ο άνθρωπος χρειαζόταν οπωσδήποτε ανάσες. Ο λόγος για τον Ορμπελίν Πινέδα.

Ο Μεξικανός ήταν ο πρωταγωνιστής της ΑΕΚ στην Τούμπα. Με κουβάλημα και μοίρασμα της μπάλας, κάθετες επελάσεις στο γήπεδο του ΠΑΟΚ και πολλές επιστροφές, ο Πινέδα κατάφερε να πάρει το κέντρο των Θεσσαλονικιών. Από εκείνον άλλωστε ξεκινά η φάση του γκολ των “κιτρινόμαυρων”. Η άνοδος του σε αυτήν την χρονική συγκυρία είναι σημαντική και στα πλέι οφ αναμένεται να κορυφωθεί...

Από εκεί και πέρα αξίζει μία ακόμα παρατήρηση που αφορά τον Σταύρο Πήλιο. Ο Χατζισαφί έμεινε εκτός όχι επειδή είχε μια προπόνηση μετά την επιστροφή του από το Πανασιατικό Κύπελλο, αλλά λόγω πέντε ξένων (προτιμήθηκε ο Ζίνι). Το γεγονός, ότι ο Αλμέιδα τον ξεκινά σε ένα ματς κορυφής, σημαίνει, ότι 23χρονος αμυντικός έχει κερδίζει πολύ σημαντικούς πόντους. Αξίζει λοιπόν να δουλέψει περισσότερο και να κερδίσει θέση βασικού. Διαβάστε τι σημειώσαμε για κάθε παίκτη ξεχωριστά.

Στάνκοβιτς: Έκανε δύο σημαντικές επεμβάσεις στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου (Οζντόεφ, Μεϊτέ), ενώ στο 68’ βγήκε νικητής σε προσπάθεια του Ντεσπότοφ. Στη φάση του γκολ έμεινε στήλη άλατος, δεν βγήκε, ούτε έπεσε στην κεφαλιά του Κεντζιόρα.

Ρότα: Είχε τρεξίματα και στήριξε τον Ελίασον από δεξιά.

Βίντα: Μέχρι την ισοφάριση ήταν πολύ δυνατός. Στο γκολ του Κεντζιόρα όμως ευθύνεται πολύ. Άφησε έναν παίκτη με μικρότερη διάπλαση να του πάρει την κεφαλιά και να κάνει το 1-1.

Κάλενς: Έκανε καλό ματς με επεμβάσεις, ενώ είχε και μία κεφαλιά. Το γκολ της ισοφάρισης ξεκινά από φάουλ που έκανε ο ίδιος προκειμένου να ανακόψει αντεπίθεση του ΠΑΟΚ.

Πήλιος: Ήταν θετικός στα επιθετικά του καθήκοντα. Στα αμυντικά παρατηρήσαμε μία κακή εκτίμηση στο 68’, όταν τον πέρασε ο Ντεσπότοφ και απείλησε τον Στάνκοβιτς.

Γιόνσον: Είναι πάντα σοβαρός και σταθερός. Μαζί με τον Πινέδα πήραν τη μάχη του κέντρου. Στην Τούμπα όμως είχε κάποιες κακές στιγμές που δεν κόστισαν στην ομάδα. Στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου έχασε τον Μεϊτέ που έκανε την καλύτερη φάση στα πρώτα 45 λεπτά. Στο 71’ έκανε λάθος και έδωσε την ευκαιρία στον Ντεσπότοφ να σεντράρει από αριστερά, ενώ στο 80’ τον άδειασε ο Κωνσταντέλιας ο οποίος σούταρε μέσα στην περιοχή

Γκατσίνοβιτς: Πολύ δυνατό παιχνίδι και από τον Ελίασον με τρεξίματα και διάθεση μέσα στον αγωνιστικό χώρο.

Ελίασον: Ήταν πολύ ενεργός. Σέντραρε, έψαξε συμπαίκτες του. Ήταν ο άνθρωπος που άνοιξε το σκορ για την ΑΕΚ, με ένα πλασέ μαεστρικό.

Πινέδα: Ήταν με διαφορά ο κορυφαίος του γηπέδου. Στο πρώτο ημίχρονο από τις δικές του κάθετες επελάσεις και το κράτημα της μπα΄λας η ΑΕΚ πίεζε τον ΠΑΟΚ. Έβγαλε τρομερή μπαλιά που οδήγησε στη φάση του γκολ.

Τσούμπερ: Ήταν από τους παίκτες που έφαγαν πολύ ξύλο στο ματς, προκειμένου να ανοίξει χώρους για τους συμπαίκτες του.

Γκαρσία: Παρότι δεν είχε ευκαιρία για γκολ, ήταν ο άνθρωπος που έδωσε την ασίστ στον Ελίασον.

ΑΛΛΑΓΕΣ

Μάνταλος: Μπήκε αντί του Ελίασον και έπαιξε πίσω από τον Πόνσε. Στον χρόνο που απέμεινε δεν συμμετείχε σε κάποια καλή στιγμή.

Πόνσε: Πήρε τη θέση του Γκαρσία. Παρότι προερχόταν από ματς με συνεχόμενα γκολ, δεν κατάφερε να γίνει πρωταγωνιστής σε κάποια ευκαιρία. Δεν έγιναν και ευκαιρίες από πλευράς ΑΕΚ στο δεύτερο μέρος.

Αραούχο: Δεν καταγράφηκε κάτι αξιόλογο.

Λιούμπισιτς: Στη φάση της ισοφάρισης από τον ΠΑΟΚ ήταν πολύ κοντά και προσπάθησε να παίξει άμυνα. Είχε ένα αδύναμο σουτ στο 92’.

Ζίνι: Δεν καταγράφηκε κάτι αξιόλογο


*** ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Έκαναν την ΑΕΚ άνω-κάτω οι Ντεσπόντοφ και "Ντέλιας" - Άφαντος Σαμάτα - Πήραν το μήνυμα στον ΠΑΟΚ!

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags