Facebook Pixel Ανέτοιμος και... υπερόπτης ο ΠΑΟΚ
| 2024-02-21 09:30:00

Ανέτοιμος και... υπερόπτης ο ΠΑΟΚ - Επιτρέπεται να πέσεις, επιβάλλεται να σηκωθείς!

Εύα Σαράντη
Ανέτοιμος και... υπερόπτης ο ΠΑΟΚ - Επιτρέπεται να πέσεις, επιβάλλεται να σηκωθείς!

Όλα για όλα στη Λεωφόρο, για τον πρώτο στόχο της χρονιάς. Η Εύα Σαράντη γράφει για τον Δικέφαλο που παίζει στα... κόκκινα και πρέπει να δώσει απαντήσεις, σε όσους βιάστηκαν να τον αμφισβητήσουν.
 

Κατόπιν των δύο τελευταίων αρνητικών αποτελεσμάτων με Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό, ο αρνητισμός ολοένα και περισσότερο εισβάλλει στην καθημερινότητα του ΠΑΟΚ που αναμφίβολα οφείλει να αποβάλλει προκειμένου να διατηρήσει όσα «έχτισε». Μέσα σε μία διαβολοεβδομάδα απαιτήσεων με τέσσερα ντέρμπι εντός 10 ημερών, κρίθηκε ανέτοιμος να ανταπεξέλθει πάνω σε ένα μομέντουμ που έδειξε πως ρολάρει αγωνιστικά. Οι back to back ήττες και η επόμενη ημέρα που φαντάζει δύσκολη για τους Θεσσαλονικείς σε συνάρτηση με την επαναληπτική αναμέτρηση με τους «πράσινους» τοποθετεί αναμενόμενα το αγωνιστικό τμήμα σε καθεστώς πίεσης. 

Γιατί όμως έχει δημιουργηθεί σωρεία απογοήτευσης στον περίγυρο; Πολύ απλά διότι ο ΠΑΟΚ πιστώθηκε από τη δική του δουλειά το δικαίωμα για διεκδίκηση των εγχώριων τίτλων. Ακόμη βρίσκεται στο κόλπο και θα συνεχίσει να αποτελεί εκ των βασικών διεκδικητών δεδομένου του ευμετάβλητου σκηνικού στη βαθμολογική κατάταξη, τίποτα δεν έχει τελειώσει αλλά αυτό εξαρτάται κατ΄αποκλειστικότητα από τον ίδιο. Αυτό που εντοπίστηκε μετά το πρώτο crash test με τον Παναθηναϊκό στο πρωτάθλημα, βρίσκει απάντηση σε μονοπάτι εκ διαμέτρου αντίθετο με το αγωνιστικό.  

Είναι σαφές πως το γκρουπ του Ράζβαν Λουτσέσκου επηρεάστηκε έντονα από τις «εκκωφαντικές» εμφανίσεις του το προηγούμενο χρονικό διάστημα κάτι που δημιούργησε μία κακή άνεση, σιγουριά εντός του συνόλου. Οι φορ παραμένουν αρκετά πίσω στο σκοράρισμα και παρόλο που «εκτελούν» μία άψογη δουλειά, προσαρμοσμένοι στις οδηγίες του τεχνικού τιμ στη λογική της ευελιξίας τους στον αγωνιστικό χώρο, στις κινήσεις τους για δημιουργία επικίνδυνων καταστάσεων, χάνουν την «επαφή» με τα αντίπαλα δίχτυα. Πρόβλημα που έχει εντοπιστεί και μένει να φανεί τι θα φέρει η συνέχεια...

Αυτό που γίνεται αντιληπτό εντός ΠΑΟΚ είναι πως όσες φορές και αν χρειάστηκε να πάει για το κάτι παραπάνω, να πάρει ανάσα στη βαθμολογική κατάταξη, να εδραιώσει τη θέση του, χώλαινε και υπό πίεση δεν ανταπεξήλθε. Ενδεχομένως η σωρεία αυτοπεποίθησης των ποδοσφαιριστών να φέρει τη μεγαλύτερη «σφραγίδα» στο... ντεφορμάρισμα που επί του παρόντος παρατηρείται εν μέσω ενός διαστήματος που οι «ασπρόμαυροι» χρειάζονται υπεύθυνους παίκτες που έχουν ως κύριο μέλημα το γκρουπ ούτως ώστε να κρατήσουν σφιχτά τα πεπραγμένα τους, να «χτίσουν» πάνω τους για κάτι καλύτερο. Θεωρητική υποθήκη στην αγωνιστική περίοδο απαγορεύεται να μπει και θα φαντάζει συγχρόνως άδικο. Ναι, μέσα σε λίγες ημέρες μπορούν να αλλάξουν πολλά, ωστόσο, η δυναμική, η ποιότητα, ο χαρακτήρας της ομάδας έχει διαμορφωθεί από δική της δουλειά. Το μόνο που στην παρούσα φάση αναμένεται να διαπιστωθεί είναι η διάρκεια γιατί δεν τίθεται καμία αμφιβολία πως ο ΠΑΟΚ διαθέσει βάθος στο ρόστερ του όχι μόνο από τις μεταγραφικές του κινήσεις.

Εκ των πραγμάτων με τη συμμετοχή του σε τρεις διοργανώσεις όφειλε να τοποθετήσει στην εξίσωση τους διαθέσιμους ποδοσφαιριστές του. Όπως και έγινε. Παναθηναϊκός δις, ΑΕΚ και Ολυμπιακός έδειχναν... ροτέισον. Από την πρώτη αναμέτρηση με τον Παναθηναϊκό στο πρωτάθλημα κατέστη σαφές πως το γκρουπ του Ράζβαν Λουτσέσκου έδωσε απαντήσεις μία «μάχη» που προσφερόταν κατ΄ αποκλειστικότητα για τη διατήρηση των ηνίων στη βαθμολογική κατάταξη, με την ποδοσφαιρική λογική να επικρατεί, δικαιώνοντας απολύτως τον ΠΑΟΚ. 

Δείγμα της εξαιρετικής δουλειάς του και των ποδοσφαιρικών αρχών που έχει «χτίσει» από την αρχή της φετινής αγωνιστικής περιόδου. Επιτομή του επιθετικού τρανζίσιον. Ένας άκρως εντυπωσιακός καθρέφτης πολύ καλά δομημένου γκρουπ με αρχή, μέση και τέλος, εμπλουτισμένο με τις πινελιές του Ράζβαν Λουτσέσκου. Έχοντας πρωτίστως ως χαρακτηριστικό γνώρισμα την άντληση του μάξιμουμ από κάθε μονάδα του. Η ισοπαλία που ακολούθησε με την ΑΕΚ «εκμαιεύτηκε» ως μία ημέρα που θα μπορούσε να διεκδικήσει το κάτι παραπάνω. 

Όπως απέναντι στον Άρη, έτσι και κόντρα στην Ένωση, ο ΠΑΟΚ είχε προσηλωθεί σε ένα συγκεκριμένο πλάνο που εκ του αποτελέσματος δεν αποτυπώθηκε πλήρως αγωνιστικά: να τοποθετήσει έξτρα πίεση στην αντίπαλη αμυντική γραμμή το πρώτο 45λεπτο προκειμένου να φέρει στο δεύτερο μέρος εντελώς διαφορετικές ισορροπίες, δημιουργώντας επικίνδυνες καταστάσεις με «φρεσκαρισμένες» λύσεις από τον πάγκο. Εκ του αποτελέσματος, δεν του βγήκε σε συνάρτηση με την απουσία του Γιάννη Κωνσταντέλια που κάθε άλλο παρά ευθύνη φέρει στην τελική έκβαση. Ωστόσο, δεν παύει να αποτελεί κομμάτι του γκρουπ, ένα «παζλ» της διαχείρισης που έπαιξε το ρόλο του στην επιλογή προσώπων και στους μετέπειτα αγώνες.  

Όλα μία ασύλληπτη αρμονία που κλείδωσε το τελικό αποτέλεσμα κόντρα στους «κιτρινόμαυρους», κουμπώνοντας με την μετέπειτα ήττα από τον Παναθηναϊκό με φόντο την ημιτελική φάση του Κυπέλλου Ελλάδος. Σε μία αναμέτρηση που αναμενόμενα ο ΠΑΟΚ επρόκειτο να κινούνταν σε διαχείριση του έμψυχου δυναμικού, λαμβάνοντας υπόψιν και το ματς με Ολυμπιακό. Οι μεσοαμυντικές αλλαγές φάνηκε πως επηρέασαν, οι Θεσσαλονικείς έμειναν μακριά από νίκη για δεύτερη διαδοχική φορά και η βαριά ήττα από τους «ερυθρόλευκους» έχει δημιουργήσει ένα κάθε άλλο παρά ευνοϊκό κλίμα.  

Άνευρος, ακίνδυνος και... επικίνδυνος ΠΑΟΚ εάν δεν επουλώσει τις πληγές του. Μία «κακή» παρένθεση φαντάζει αναμενόμενη για ένα σύνολο που κινείται στα... κόκκινα και είναι στα χέρια του το χρονικό διάστημα που απαιτείται προκειμένου να την κλείσει. Από τη στιγμή που τα τελευταία αρνητικά αποτελέσματα αποδίδονται σε λανθασμένη προσέγγιση των αντιπάλων, ενδεχομένως με μία υπεροπτική ματιά, η ψυχοσύνθεση του ΠΑΟΚ αναμένεται να δείξει εν καιρώ που θα φτάσει. Στην παρούσα φάση, η προσοχή μετατοπίζεται στην επαναληπτική αναμέτρηση με τον Παναθηναϊκό, από εκεί που επί της ουσίας περνάει ο πρώτος στόχος της σεζόν. Όλα για όλα στη Λεωφόρο, με την Τούμπα να αφήνει το πιο σημαντικό μήνυμα ενόψει συνέχειας. Το χειροκρότημα στο φινάλε. Άλλωστε, επιτρέπεται να πέσεις, επιβάλλεται να σηκωθείς. 


*** ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: "Έγκλημα" ΠΑΟΚ - Ήξεραν τον τραυματισμό, αλλά δεν πήραν παίκτη - Ήθελε να διώξει τον Ποντένσε ο Καρβαλιάλ!

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags