Όσα εμπόδια και αν έθετε στον εαυτό του, συσπειρωνόταν και επέστρεφε.Όσο του ζητούσαν πράγματα, εκείνος τους έδινε ηχηρές απαντήσεις. Όσο τον προκαλούσαν, αυτός τους κοίταξε στα μάτια, κρίθηκε ισοϋψής και τους αντιμετώπισε. Όσο του μιλούσαν ενώ προτιμούσαν να ακούει, αυτός ακουγόταν και όσο τον αμφισβητούσαν, εκείνος αδιαφορούσε και τους διέψευδε. Το έφερε ως εδώ, στα όρια, διεκδικώντας την υπέρβαση της υπέρβασης έχοντας τρυπήσει το ταβάνι του τόσο που το... διέλυσε. Γνωρίζοντας καλά πως έχει κάνει σχεδόν ό,τι περνάει από το χέρι του προκειμένου να διεκδικήσει μέχρι τέλους τον πολυπόθητο τίτλο.

Με τη φλόγα να παραμένει «ζωντανή» και τον ΠΑΟΚ σε μία Τούμπα από τα... παλιά να ολοκληρώνει τρία διαδοχικά matchballs το ένα μετά το άλλο. ΑΕΚ με την οποία έβγαλε «σφυγμό», θέληση, ισχυρότερο κίνητρο νίκης ακόμη και μετά το 1-2 με Γιάννη Κωνσταντέλια και Ζόαν Σάστρε, Ολυμπιακό κόντρα στον οποίο τέθηκε αντιμέτωπος στο ιδανικότερο timing που θα μπορούσε λόγω της ευρωπαϊκής κόπωσης των «ερυθρόλευκων» και Παναθηναϊκό απέναντι στον οποίο επιβαλλόταν εκ νέου μόνο ένα αποτέλεσμα. Ο ένας μετά τον άλλο «λύγισαν» στη Θεσσαλονίκη για να εξασφαλίσει το πιο μάγκικο πρωτάθλημα μέσα στο «Κλεάνθης Βικελίδης» απέναντι στον Άρη.

Δύσκολο; Προφανώς και ήταν μία ιδιαίτερα απαιτητική δοκιμασία για τους Θεσσαλονικείς με διαδοχικές αγωνιστικές υποχρεώσεις που επιβαλλόταν μόνο νίκη πόσω μάλλον κατόπιν της «ψυχρολουσίας» στο Αθανάσιος Διάκος με τη Λαμία, αλλά πότε ήταν και εύκολο; Θεωρητικά ήταν ντέρμπι, αλλά πρακτικά πιστώθηκαν ως κάτι παραπάνω από απλές αναμετρήσεις οι τέσσερις τελευταίες για τον ΠΑΟΚ δεδομένου πως αποτελούσαν την τελευταία ευκαιρία βαθμολογικής αντεπίθεσης στην τελική ευθεία της φετινής αγωνιστικής περιόδου, κόντρα σε όλους και όλα. Εν τέλει τον είδαμε και στα... ντέρμπι. Το απόλυτο στην «τριπλέτα» των αγώνων της Τούμπας. «Διπλό» στο Χαριλάου απέναντι στη μοναδική ομάδα που δεν κατάφερε να κερδίσει στην Ελλάδα.

Πέτα ψηλά, δώσε μου φτερά να ακολουθώ...

Βλέπε. Διάχυτο κόσμο να οργανώνει πορεία με κατεύθυνση την Τούμπα παρά την αστυνομική απαγόρευση που γνωστοποιήθηκε τις προηγούμενες ημέρες μπροστά σε μία γιγαντοοθόνη για τον τελικό των τελικών και ανθρώπους όλου του κοινωνικού φάσματος να οδηγούνται στο ίδιο μέρος μετά το 1-2 και τις όποιες ευκαιρίες του Άρη στο φινάλε να... κόψει το πρωτάθλημα στον ΠΑΟΚ. Μικρούς και μεγάλους να ξεχύνονται στους δρόμους, αδιαφορώντας για πράσινα και κόκκινα φανάρια. Ήταν λίγα για να τους σταματήσουν. Οι τολμηροί δε στη μέση του δρόμου μαζί με όλο το κυκλοφοριακό χάος της πόλης και τα οχήματα πάνω σε αυτόν να μη βιάζονται, να απολαμβάνουν το θέαμα, τη στιγμή, κορνάροντας ρυθμικά. Το πρωτάθλημα είναι της Θεσσαλονίκης.

Αθώα παιδιά που μέσα σε όλο το χάος που επικρατούσε να κρατούν σημαίες, κασκόλ που τους έδωσε ο πατέρας τους, κουνώντας τα και «ομορφαίνοντας» την ομάδα. Δάκρυζαν στην κερκίδα και έκλαιγε η ομάδα. Καμάρωναν την ομάδα και εκείνη τους το ανταπέδωσε με το παραπάνω. Τραγουδούσαν ρυθμικά συνθήματα και απαντούσε η ομάδα. Άλλους να περνούν το στάδιο της ενηλικίωσης και να «ξεσπούν» σε κραυγές χαράς, ανυπομονησίας, κλάματα. Μάτια που κλαίνε να τα πιστεύεις, δεν λένε ψέματα. Χρόνια τώρα έμαθες να σου λένε πως «ξεσπάς» εκεί που νιώθεις ότι ανήκεις, εκεί που η οικειότητα «χτυπάει» κόκκινο, εκεί που το «εγώ» συναντά το «εμείς» και εκεί που σταματά η λογική να αρχίζει ο ΠΑΟΚ. Βλέπε μία πόλη που έκανε τη νύχτα μέρα για την καλύτερη ομάδα της Ελλάδας. Γιατί εδώ «χτυπά» η καρδιά του πρωταθλητή.

Άκου. Τα αδύναμά σου σημεία, συμφιλιώσου με αυτά σε μία αγωνιστική περίοδο γεμάτη αγωνιστικές υποχρεώσεις και αλλεπάλληλα «πρέπει» πειστικής εκκίνησης πρωτίστως στις ευρωπαϊκές αναμετρήσεις, «κουβαλώντας» συγχρόνως και τις «πληγές» που σου άφησε η Λέφσκι Σόφιας. Συμβιβάσου με τη «λευκή» ισοπαλία στην Τούμπα κατά την πρώτη σου επίσημη αγωνιστική υποχρέωση τη νέα σεζόν. Αναζήτησε κάτι καλύτερο στην Ιερουσαλήμ και πέρνα σε αντεπίθεση. Χάιντουκ Σπλιτ, Χαρτς είναι εκτός. Προσοχή όμως, μπήκε στο ρεπερτόριο και το πρωτάθλημα. Διάβασε τη λανθασμένη προσέγγιση στην Κρήτη, τη «λευκή» ισοπαλία με Άρη, δείξε τη δυναμική σου στους ευρωπαϊκούς ομίλους. Ναι, πέτυχες τον πρώτο σου στόχο.

Πέρασε το γερμανικό μεγαθήριο, «μέτρησε» τις δυνάμεις σου στα ντέρμπι χωρίς να απογοητευτείς από την εκτός έδρας ήττα με κατεβασμένα «χέρια» στην OPAP Arena. Απαγορεύεται να βάλει πρόσημο, υποθήκη στην έως τώρα υπέρβαση που έχεις πραγματοποιήσει, ψάχνοντας την αντίδραση με Ολυμπιακό και απολαμβάνοντας τα... μαγικά του Γιάννη Κωνσταντέλια στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης». Εξάρα στην Κηφισιά, πρωτιά στη βαθμολογική κατάταξη, μείον δύο παίκτες λόγω Copa Africa, ήττα από Άρη, συνωμοσία σύμπαντος προκειμένου να τεθείς εκτός Κυπέλλου. Συνέχισε, μην τα παρατάς, το ποδόσφαιρο έχει κάτι να σου δώσει. Ευχαρίστησε την Ευρώπη όσο αφιλόξενη και αν σου στάθηκε στο Βέλγιο για τους 16 αγώνες που έδωσες εκτός συνόρων.

Σώπα. Έχεις να διανύσεις δύσβατο μονοπάτι, πανίσχυρο ανταγωνισμό, έχοντας το πιο ελλιπές ρόστερ σε σχέση με τους υπόλοιπους συνδιεκδικητές. Έπεσες; Πρέπει να σηκωθείς γιατί οι πρωταθλητές φαίνονται στο πως ξεπερνούν τις δυσκολίες. Έχεις «καρπωθεί» την ισοπαλία κόντρα στη Λαμία λίγες «στροφές» πριν την ολοκλήρωση του ελληνικού πρωταθλήματος αλλά γιατί να είσαι καταδικασμένος στο σενάριο της αποτυχίας; Απομένουν ακόμη τέσσερις «τελικοί» που πρέπει να κερδίσεις αλλά γνωρίζεις καλά πως δεν επαφίονται όλα σε εσένα. Πανηγύρισες μέχρι και τα δύο τέρματα του Όρτα, δημιουργώντας μία ιδιαίτερη συνθήκη να διεκδικείς πρωτάθλημα μέσα στο Χαριλάου κόντρα σε μία ομάδα που στα προηγούμενα ματς κρίθηκες μετεξεταστέος. Δεν έχεις άλλη ευκαιρία, είναι η τελευταία σου παράσταση. Για όσους είναι εδώ μαζί σου και για όσους έχουν αδικοχαμένα φύγει. Δώστα όλα, γίνε πρωταθλητής, άντεξε στην πίεση. Να ξέρεις ότι μπορείς. Ύψωσε «γροθιά», σε περιμένει ιστορική βραδιά.

Ζήσε. Ήρθε η ώρα, η στιγμή που περίμενες τόσο καιρό. Το πιο... ΠΑΟΚ πρωτάθλημα στα «χέρια» σου μαζί με περίπου 60.000 φιλάθλους σου μέσα στην Τούμπα. Από το βράδυ της Κυριακής των Βαϊων κόντρα στην ΑΕΚ, όσοι... κοινώνησαν όχι απλώς αδημονούσαν για τον τελευταίο «τελικό» της φετινής αγωνιστικής περιόδου, αλλά πίστευαν σε ένα όνειρο που τον έβλεπε ξανά εκεί ψηλά, πρωταθλητή. Γιατί εδώ είναι Βορράς και τους κανόνες τους ορίζεις εσύ και μόνο. Είναι δικό σου, δεν είναι -πια- στη σφαίρα της φαντασίας σου, ξύπνα και ζήσε.

Νιώσε. Αποκάλυψε όλους τους κρυμμένους σου άσους, ρίξε τις άμυνές σου, πανηγύρισε, γίνε ένα με τον κόσμο. Όλη η Ελλάδα έχει τα βλέμματα πάνω σου. Δικαίως. Μόνος σου κατέκτησες αυτό το δικαίωμα όταν με το... καλημέρα της φετινής αγωνιστικής περιόδου απαγορευόταν να θέσεις ως στόχο την κατάκτηση του ελληνικού πρωταθλήματος όσο και αν ενδόμυχα το πίστευες. Δεν φοβήθηκες, κοίτα που έφτασες, τι έκανες και ξεκίνα να «χτίσεις» πάνω σε αυτό. «Γιώργο, να είσαι πάντα μαζί τους, κοντά τους. Παρότι δεν πίνω θέλω να σας πω ότι θα ανοίξω ένα μπουκάλι σαμπάνια και θα κάνω μια πρόποση για εσάς». Ιβάν Σαββίδη παρόντος.

Ρώτα, πως είναι όταν ανάβουνε στην Τούμπα όλα τα φώτα. Ταξίδεψε, ονειρέψου και θυμήσου πως ΠΑΟΚ εσύ γεννήθηκες και αυτό είναι τιμή σου...