Ο Γιάννης Κωνσταντέλιας παραμένει στον ΠΑΟΚ και αυτή είναι η καλύτερη μεταγραφή του καλοκαιριού! Για να έρθει η αρνητική απάντηση του Ιβάν Σαββίδη το βράδι του Σαββάτου, έγιναν πολλά και από πολλούς. Ο ΠΑΟΚ δέχθηκε μια πρόταση που αποτελεί ρεκόρ στην ιστορία του για πώληση ποδοσφαιριστή αλλά ο Ιβάν Σαββίδης μέτρησε αυτά που βάζοντας τα από την άλλη πλευρά της ζυγαριάς αντιλήφθηκε πως είναι πολύ περισσότερα. 

Ο ΠΑΟΚ αυτή τη στιγμή κρατά έναν ποδοσφαιριστή και όπως έχω αντιληφθεί στα social media, οι πανηγυρισμοί των φίλων της ομάδας είναι ανάλογοι με τη βραδιά της κατάκτησης του Πρωταθλήματος. Ουσιαστικά δηλαδή δεν υπάρχει χώρος για εσωστρέφεια. Και όταν διαβάζω... "Ιβάν την Δευτέρα να αρχίσει η πώληση των διαρκείας" μπορώ να το προχωρήσω και λίγο ακόμη και να σκεφτώ πως άμεσα θα σχηματιστούν ουρές ώστε ο κόσμος να πει το δικό του "ευχαριστώ" και αφετέρου και στα ταμεία του συλλόγου να μπουν χρήματα.

Τα 17.5 εκατομμύρια ευρώ δεν μπόρεσαν να κερδίσουν τα προσδοκόμενα... 27! Και μπορεί κάποιος να γελάσει αλλά αυτή είναι η αλήθεια. Ναι μόνο με την παραμονή του Κωνσταντέλια ο ΠΑΟΚ δεν έχει εξασφαλίσει την πρόκριση στους "36" αλλά από την άλλη ΚΑΙ με τον Κωνσταντέλια ΚΑΙ με ενίσχυση μπορεί να το παλέψει. Αλλωστε με μια πρόκριση ξεχειμωνιάζει στο Conference, με  δυο στο Europa και επομένως τα περσινά έσοδα δεν τον περιμένουν στην κορυφή του Εβερεστ.

Για να το προχωρήσω και άλλο. Κάποια στιγμή ο Κωνσταντέλιας θα ανοίξει τα φτερά του. Ο Ιβαν Σαββίδης αντιλήφθηκε πως εκτός από την συσπείρωση του κόσμου, μακροπρόθεσμα μπορεί να εισπράξει πολύ περισσότερα χρήματα. Φανταστείτε τον μικρό να παίζει στο CHL, ή έστω για έναν ακόμη χρόνο σε ομίλους ευρωπαϊκής διοργάνωσης. Αυτό το παιδί δεν έχει ακουμπήσει το ταβάνι του, είναι δεδομένο πως θα φέρει περισσότερα χρήματα στην ομάδα. Απλά ο ΠΑΟΚ θα έχει την ευτυχία να τον έχει για λίγο ή πολύ δεν έχει σημασία στην ομάδα του.

Πλέον το μεγάλο στοίχημα του ΠΑΟΚ είναι να πάει όσο το δυνατόν πιο γεμάτος στην προετοιμασία. Μετά τον Σβαμπ έρχεται και η ανακοίνωση για τον Μεϊτέ που θέλει λίγη... δουλίτσα ακόμη. Ο ΠΑΟΚ τα έχει βρει με την Μπενφίκα, απομένει το "ναι" και του παίκτη.

Εκεί που πρέπει να σταθώ είναι στο θέμα του Καμαρά. Καλά έκανε ο ΠΑΟΚ και έβγαλε προς τα έξω πως αν δεν απαντήσει ο Καμαρά αποσύρει την πρόταση του. Το πρόβλημα με τον Αφρικανό μέσο είναι πως ο ατζέντης του θεωρεί πως μπορεί να του βρει πρόταση από την... Παρί (τυχαία η ομάδα τονίζω την υπερβολή). Κατάλαβε πως τα χρήματα που του δίνει ο ΠΑΟΚ (τριετές συμβόλαιο με 1,5 εκατομμύρια ευρώ το χρόνο) δεν τα δίνει άλλη ομάδα. Ή μάλλον τα δίνει μια, αλλά ο παίκτης δεν θελει να πάει εκεί. Για αυτό και θεωρώ πως θα αποκτηθεί.

Ο ΠΑΟΚ θα προχωρήσει και στην απόκτηση εξτρέμ ενώ για τον Δανό φορ της Εσπανιόλ ναι έχει καταθέσει πρόταση, υπάρχει διαφορά, δεν τον απασχολεί πως ο παίκτης τελειώνει στις 23 Ιουνίου τις υποχρεώσεις του, αυτό που τον  ενδιαφέρει είναι να έχει έναν φορ ποιοτικό έστω και στην δεύτερη εβδομάδα της προετοιμασίας του στην Ολλανδία. 

Μέσα στην εβδομάδα θα ανακοινωθεί ο Τσιφτσής ενώ συνεχίζεται η διαπραγμάτευση με τον Κεντζιόρα που θυμίζω το συμβόλαιο του με την Ντιναμό ήταν 900.000 ευρώ. Δεν νομίζω πως ο ΠΑΟΚ θα ρισκάρει να χάσει αυτόν τον παίκτη που αποδείχθηκε λίρα εκατό. 

Το καλοκαίρι μεταγραφικά για τον ΠΑΟΚ άρχισε ωραία. Τώρα που το... Hangover από την κατάκτηση του Πρωταθλήματος... σβήνει, ο κόσμος του ΠΑΟΚ ζει αυτό της παραμονής του Κωνσταντέλια.