Μπορεί το Super Cup να μην αποτελούσε τον κύριο στόχο της ΑΕΚ, ωστόσο η απώλεια του τροπαίου φαίνεται ότι είχε επίδραση στον τρόπο με τον οποίο αντιμετώπισαν τον πρώτο αγώνα με τη Λέφσκι Σόφιας οι πρωταθλητές.

Φυσικά, άλλο το διακύβευμα στο ραντεβού με τη βουλγαρική ομάδα, καθώς κρίνεται το εισιτήριο για τη League Phase του Champions League, ωστόσο έγινε σαφές πως το κύριο μέλημα των παικτών του Μάρκο Νίκολιτς ήταν να προστατεύσουν τα μετόπισθεν και αν ερχόταν και ένα γκολ καλώς να ερχόταν.

Εντέλει, το 0-0 στο «Βασίλ Λέφσκι» αφήνει ανοικτούς λογαριασμούς εν όψει της ρεβάνς της 26ης Αυγούστου στην Allwyn Αrena, με τους «κιτρινόμαυρους» να καλούνται να εμφανιστούν μπροστά στους οπαδούς τους που θα κατακλύσουν τις εξέδρες του γηπέδου της Νέας Φιλαδέλφειας το ίδιο προσεκτικοί και σοβαροί σε ό,τι αφορά την ανασταλτική τους λειτουργία, ωστόσο θα πρέπει να φανούν πολύ πιο επιθετικοί και να κυνηγήσουν μια νίκη με καθαρό σκορ.

Πώς θα αποφύγει η ΑΕΚ την… παγίδα και οι 2 μεταγραφές που πρέπει να γίνουν!

Η «λευκή» ισοπαλία κρύβει παγίδες για τον επαναληπτικό, η Λέφσκι ναι μεν δεν έδειξε να αποτελεί κάποιο φόβητρο, είναι όμως πιο έτοιμη αγωνιστικά έχοντας πολύ περισσότερα παιχνίδια στα πόδια της και δεν θα πρέπει ο «Δικέφαλος» να της δώσει δικαιώματα. Δηλαδή, καλό το παιχνίδι υπομονής, όμως αν ο στόχος είναι να πάει η ΑΕΚ στο… όσο τόσο και σε μια νίκη με 1-0, υπάρχει ο κίνδυνος να γίνει το 0-1 και από εκεί και πέρα τα πράγματα θα ζορίσουν πάρα πολύ για την Ένωση.

Με λίγα λόγια οι «κιτρινόμαυροι» καλούνται να θυμηθούν μια παρόμοια εικόνα με αυτή που είχαν δείξει στους περσινούς αγώνες με την Αμπερντίν, που το εκρηκτικό ξεκίνημα είχε φέρει ένα γρήγορο 3-0 (6-0 είχε ολοκληρωθεί εκείνη η αναμέτρηση), και με τη Ράγιο Βαγιεκάνο (το α’ ημίχρονο είχε βρει τους πρωταθλητές να προηγούνται με 2-0), προκειμένου να… κόψουν τον βήχα των Βούλγαρων και να διαχειριστούν πολύ πιο άνετα εν συνεχεία το υπόλοιπο του παιχνιδιού.

Πρέπει να φέρει αριστερό και δεξί μπακ η ΑΕΚ

Είναι προφανές πως λείπει ο καλός ρυθμός και η διάρκεια από την ΑΕΚ, υπήρξαν και στο αποψινό ματς διαστήματα που δεν έβλεπες καμία επιθετικότητα από τους παίκτες του Νίκολιτς, αλλά τουλάχιστον δεν είχε σημαντικά θέματα ανασταλτικά. Ουσιαστικά, η Λέφσκι είχε το πάνω χέρι μόνο στο δεκάλεπτο 35’ με 45’, όπως και στο πρώτο δεκάλεπτο του β’ ημιχρόνου, ωστόσο ο Στρακόσα ελάχιστα ανησύχησε.

Από εκεί και πέρα, η Ένωση είχε τον έλεγχο, έψαχνε τη στιγμή της, ρεαλιστικά όμως πλην της φάσης του δοκαριού με τον Γιόβιτς στο 20’ και μίας ακόμη στο 32’, όπου Μουκουντί και Γιόβιτς δεν μπόρεσαν να μπουν στην πορεία της μπάλας από την καλοτραβηγμένη σέντρα του Μάγερ, με τη σειρά της πολύ λίγο απείλησε.

Ζίνι και Κοϊτα στα… ρηχά, δεν έκανε αισθητή την παρουσία του ο Βάργκα αντικαθιστώντας τον Γιόβιτς στο 58’ και αυτό ειδικά το καρέ παικτών θα πρέπει την επόμενη Τετάρτη (26/8) να είναι σε πολύ καλύτερη κατάσταση, για να έρθει η νίκη και η πρόκριση. Κάιρινεν, Μαρίν και Μάγερ δείχνουν να «κουμπώνουν» καλά στο κέντρο, καθώς ο Μάγερ τυπικά παίζει στο δεξί άκρο της επίθεσης συγκλίνοντας συνεχώς στον άξονα, με Ρότα και Πήλιο να πρέπει με τη σειρά τους να βοηθήσουν περισσότερο στον επιθετικό τομέα.

Φυσικά, είναι ούτως ή άλλως ειλημμένη η απόφαση για απόκτηση και αριστερού μπακ για την ποιοτική αναβάθμιση σε αυτή τη θέση, πρέπει να γίνει προσθήκη και δεξιού μπακ με ισάξιο -αν όχι και καλύτερο- από τον Ρότα, αλλά για την ώρα κι εν όψει του δεύτερου ραντεβού με τη Λέφσκι πρέπει ο Ρότα και ο Πήλιος να δώσουν το κάτι παραπάνω σε ό,τι αφορά τα επιθετικά τους καθήκοντα.

Πώς θα αποφύγει η ΑΕΚ την… παγίδα και οι 2 μεταγραφές που πρέπει να γίνουν!

Γενικά, η ΑΕΚ -εφόσον παραμείνει μυαλωμένη και στιβαρή ανασταλτικά- με μία καλή βραδιά από τους σημαντικούς της παίκτες από τη μέση και μπροστά λογικά δεν θα έχει προβλήματα για την επικράτηση που θα τη φέρει στα «αστέρια» και μαζί θα γεμίσουν και τα ταμεία της ΠΑΕ, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τις επόμενες μεταγραφικές της κινήσεις.

Αλλά είπαμε, στόχος θα πρέπει να είναι μια καθαρή νίκη και να μην αφήσει το παραμικρό περιθώριο στην ομάδα της Σόφιας να πιστέψει ότι μπορεί να της κάνει τη ζημιά.