Facebook Pixel Ολυμπιακός: To άρθρο του Δημοσθένη Καρμοίρη για τη νίκη των Πειραιωτών!
| 2020-09-19 13:05:00

"Γδύθηκε" ο ΠΑΟΚ μπροστά στον Ολυμπιακό - Η μαγκιά Μαρτίνς με Φορτούνη - Χολέμπας, γέρασες!

Sportdog Team
"Γδύθηκε" ο ΠΑΟΚ μπροστά στον Ολυμπιακό - Η μαγκιά Μαρτίνς με Φορτούνη - Χολέμπας, γέρασες!

Ολυμπιακός: Η έναρξη της 2ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος μας έκανε σοφότερους σε δύο πράγματα, αναφορικά με τους κατ’ εξοχήν βασικούς μονομάχους (και) του φετινού τίτλου, Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ:

Ότι υπάρχει σημαντική απόσταση ανάμεσα τους στο έμψυχο δυναμικό, με τους ερυθρόλευκους να φαίνεται πόσο βάθος διαθέτουν στον πάγκο και τις επιλογές του προπονητή και, χωρίς ακόμη, να έχουν τερματίσει οι μεταγραφικές κινήσεις τους
Ότι εφόσον ο Δικέφαλος ξεπεράσει και το τρίτο εμπόδιο των προκριματικών, αποκλείοντας την Κράσνονταρ, θα του προκύψει στο μακρύ δρόμο της σεζόν, ένα γερό μάθημα που θα τον καθίσει στο θρανίο, εν αντιθέσει με τον Ολυμπιακό ο οποίος είναι μαθημένος στα… χιόνια. Οι ασπρόμαυροι θα κληθούν να ζήσουν, να διδαχθούν και να εφαρμόσουν πιστά τη διπλή «ζωή»: Ελλάδα και Ευρώπη.

Είδαμε, ο ΠΑΟΚ ελάχιστα 24ωρα ύστερα από την σπουδαία πρόκριση επί της Μπενφίκα, έμεινε… ζαλισμένος στις ευρωπαϊκές δάφνες, δεν ανταποκρίθηκε στο mini rotation του προπονητή του και ο Ατρόμητος τον προσγείωσε στην ελληνική πραγματικότητα, έχοντας τις πρώτες φετινές βαθμολογικές του απώλειες στην Τούμπα.

Στο Φάληρο, ο Ολυμπιακός έκανε ένα ημίχρονο να βρει ρυθμό και, ασχέτως, αν αυτό παρατηρήθηκε σε αρκετά παιχνίδια του και πέρσι, ειδικά στον 1ο γύρο, μην συγχέουμε και μη συγκρίνουμε καταστάσεις και χρονιές, γιατί τούτη εδώ, δεν έχει καμία σχέση με καμία άλλη, λόγω συνθηκών covid.

Ο αποδεδειγμένα υπομονετικός, εγκρατής και μεθοδικός Πέδρο Μαρτίνς, προσάρτησε στην 11άδα του, 3 μεταγραφές (Ραφίνια, Χολέμπας, Εμβιλά). Ποδοσφαιριστές οι οποίοι δεν είχαν ξαναπαίξει ποτέ τους πριν επίσημο αγώνα με τους ερυθρόλευκους και, φυσικά, δεν είχαν ξαναβρεθεί συμπαίκτες με οποιονδήποτε άλλον του καινούργιου περιβάλλοντος τους σε πρεμιέρα πρωταθλήματος (ο Ολυμπιακός μην το ξεχνάμε έκανε ντεμπούτο στη Superleague την Παρασκευή), κόντρα σε μία ομάδα (Αστέρα) που… του ψήνει παραδοσιακά το ψάρι στα χείλη του Ολυμπιακού!

Κι όμως η τεχνική ηγεσία έπρεπε να το κάνει. Να προβάρει, να κάνει και δοκιμές δηλαδή, γιατί χωρίς pre season, όλα τούτα τα ματς, ελληνικά ή ευρωπαϊκά, χώρια από την κρισιμότητα τους, δεν παύουν να λειτουργούν και ως πρόβες-τζενεράλε και μοντάρισμα σχήματος, για τις προσεχείς υποχρεώσεις.

Τις άμεσες, που επί του προκειμένου για τους Πειραιώτες είναι η Ομόνοια την Τετάρτη, αλλά και τις επόμενες, τις πιο βαθιές της σεζόν.

Ο Πορτογάλος τεχνικός δεν δοκίμασε μόνο τους νεοφερμένους. Ήθελε να δει (πάλι) τον Ρατζέλοβιτς να αγωνίζεται από την αρχή, να μην αλλάξει το 4-3-3, να βάλει αντί-Γκιγιέρμε (τον Ενβιλά) στον άξονα, παίζοντας σταθερά με τρία «εξαρό-οχτάρια).

Φαίνεται όμως ότι στα ματς του Καραϊσκάκη που ο Ολυμπιακός τα «έχει» στη θεωρία και πρέπει να υλοποιήσει την αδιαφιλονίκητη υπεροχή του και να μη… γκελάρει, ο Φορτούνης επιβάλλεται να χωράει στο βασικό σχήμα.

Και σε αυτό το σημείο είναι που τον καταχάρηκα πάλι τον Μαρτίνς. Γιατί μου έδειξε και πάλι πολλά θετικά του προπονητικού και ανθρώπινου συνάμα status του:

Δεν είναι κολλημένος, δεν είναι προκατειλημμένος, δεν είναι εμπαθής. Έχει κι αυτός συμπάθειες παραπάνω σε ορισμένους όπως όλοι οι προπονητές, όμως προσπαθεί και το κόβει στη μέση το καρπούζι. Είναι δίκαιος στην τελική σούμα.

Είναι θαυμάσιος κόουτς. Έχει μάτι. Διέκρινε νωρίς τη δυσλειτουργία της ομάδας, την έλλειψη δημιουργίας φάσεων και δεν άργησε καθόλου να ρίξει στον αγώνα ποιοτικά και φρέσκα ποδάρια. Και 5 αλλαγές να μην είχε, είμαι σίγουρος ότι στο 46’ θα έκανε πάλι τις δύο. Οι Φορτούνης, Μασούρας μεταμόρφωσαν το παιχνίδι του Ολυμπιακού, το υλοποίησαν με δικές τους υπογραφές και έβγαλαν λάδι και τον προπονητή τους, μέσα από μια πανηγυρική δικαίωση του!

Έμμεσα ο κόουτς είχε παραδεχθεί μια ανορθογραφία του: Που δεν έπαιξε εξ αρχής με 4-2-3-1 και Φορτούνη παρέα με Βαλμπουενά στην 11άδα, το οποίο άλλωστε έχει δοκιμάσει κάμποσες φορές με επιτυχία στο πρόσφατο παρελθόν.

Γνώμη μου είναι ότι εναντίον της Ομόνοιας, που οι ερυθρόλευκοι στοχεύουν σε νίκη με μαξιλαράκι ασφαλείας ένα σκορ για τη ρεβάνς του ΓΣΠ, οι σκόρερ σε βάρος του Αστέρα Τρίπολης δεν νοείται να μην είναι στην 11άδα και οι άλλοι 9 οι ίδιοι που ξεκίνησαν χθες στην πρεμιέρα πρωταθλήματος. Οι Εμβιλά, Ρατζέλοβτς πρώτες επιλογές πάγκου αναλόγως των αναγκών. Ανάποδα με την Παρασκευή δηλαδή την Τετάρτη.

ΜΑΚΑΡΙ η χρησιμοποίηση του Σεμέδο εξ αρχής να σηματοδοτεί, να είναι προάγγελος της συνέχισης της καριέρας του στον Ολυμπιακό με επέκταση συμβολαίου. Άλλωστε η λογική λέει ότι ο Μαρτίνς δεν θα έλεγε αυτά που είπε – υπεραμυνόμενος επιθυμίας του συμπατριώτη του στόπερ να παραμείνει στην Ελλάδα - κινδυνεύοντας να εκτεθεί μετά…

ΚΑΛΑ ΤΑ ΠΑΤΗΜΑΤΑ του Εμβιλά, υπομονή χρειάζεται να τον δούμε να προσαρμόζεται. Είναι εξαιρετικός παίκτης, με παραστάσεις και εμπειρία. Από εκείνους που… αβλεπί κάνουν τη διαφορά στο ελληνικό πρωτάθλημα.

Ο ΡΑΦΙΝΙΑ διαθέτει τέτοια κλάση που από το 1ο λεπτό που έπαιξε με τα ερυθρόλευκα σε κάνει να νομίζεις ότι είναι πολύ καιρό στην ομάδα.
Η ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΤΟΥ ΧΟΛΕΜΠΑΣ μας έδειξε γιατί ο Ολυμπιακός πασχίζει να πάρει άμεσα αριστερό μπάκ από την Πορτογαλία. Πέρασαν τα χρόνια, καλός, χρυσός και άγιος, αλλά δεν μπορείς να πορευτείς μαζί του λογίζοντάς τον ως βασικό σου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Απίστευτη έκπληξη! Η ΑΕΚ... αρπάζει τον παικταρά - Είχε κλείσει στον Ολυμπιακό!

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags