Facebook Pixel Αρμενία: Οργή με το Αζερμπαϊτζάν! Προωθεί την ατζέντα του στον ενεργειακό χάρτη
Life
| 2023-03-04 19:43:00

Οργή με το Αζερμπαϊτζάν! Προωθεί την ατζέντα του στον ενεργειακό χάρτη

του Γεωπόλδου
Οργή με το Αζερμπαϊτζάν! Προωθεί την ατζέντα του στον ενεργειακό χάρτη

Καταγγελία από τον πρόεδρο της αρμενικής εθνοσυνέλευσης.

Το Αζερμπαϊτζάν προωθεί την ατζέντα του στον ενεργειακό χάρτη, σύμφωνα με τον πρόεδρο της αρμενικής εθνοσυνέλευσης.

Ακούστε το podcast "Η φωνή της Αρμενίας":

Η Δημοκρατία της Αρμενίας εκφράζει τη δυσαρέσκειά της για τις προσπάθειες του Αζερμπαϊτζάν να προωθήσει την ατζέντα του με την έναρξη διαιτησίας στο πλαίσιο του διεθνούς Χάρτη Ενέργειας. Αυτό αναφέρεται σε ανακοίνωση που εξέδωσε το γραφείο του εκπροσώπου της Αρμενίας για τις διεθνείς νομικές υποθέσεις.

Σύμφωνα με τη δήλωση, οι αξιώσεις του Αζερμπαϊτζάν που σχετίζονται με τη σύγκρουση του Ναγκόρνο-Καραμπάχ δεν έχουν καμία σχέση με τις δεσμεύσεις του Ενεργειακού Χάρτη σχετικά με τις επενδύσεις και το εμπόριο στον ενεργειακό τομέα. Η προσπάθεια του Αζερμπαϊτζάν να διαστρεβλώσει τους στόχους του Ενεργειακού Χάρτη είναι ιδιαίτερα λυπηρή τη στιγμή που η Διάσκεψη για τον Ενεργειακό Χάρτη ολοκληρώνει τις διαπραγματεύσεις της για τον εκσυγχρονισμό του Ενεργειακού Χάρτη. Η κατάχρηση του Ενεργειακού Χάρτη υπονομεύει όλες τις προσπάθειες των διαπραγματευόμενων μερών να διασφαλίσουν ότι ο Ενεργειακός Χάρτης θα συνεχίσει να λειτουργεί σύμφωνα με τον σκοπό του ως πλαίσιο για βιώσιμες επενδύσεις και εμπόριο στον ενεργειακό τομέα.

Η ειδοποίηση του Αζερμπαϊτζάν για διαιτησία ήρθε λίγες ημέρες μετά την απόφαση του Διεθνούς Δικαστηρίου του ΟΗΕ που διέταξε το Αζερμπαϊτζάν να διασφαλίσει την ανεμπόδιστη κυκλοφορία ανθρώπων, οχημάτων και εμπορευμάτων κατά μήκος του μοναδικού δρόμου που συνδέει τους 120.000 εθνοτικούς Αρμένιους του Ναγκόρνο-Καραμπάχ με τον έξω κόσμο. Ωστόσο, το Αζερμπαϊτζάν αγνόησε τη δεσμευτική απόφαση του Δικαστηρίου και τις εκκλήσεις της διεθνούς κοινότητας να την εφαρμόσει, επιδεινώνοντας την ανθρωπιστική καταστροφή στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ. Φαίνεται ότι το Αζερμπαϊτζάν σκοπεύει να αποσπάσει την προσοχή με την έναρξη αδικαιολόγητων διαδικασιών στο πλαίσιο του Ενεργειακού Χάρτη”, αναφέρει η ανακοίνωση.

Το έγγραφο τονίζει επίσης ότι οι ενέργειες του Αζερμπαϊτζάν δεν θα υπονομεύσουν τη δέσμευση της Αρμενίας στον Ενεργειακό Χάρτη, το έργο του Φόρουμ του Ενεργειακού Χάρτη και την προώθηση βιώσιμων επενδύσεων και εμπορίου στον τομέα της ενέργειας.

Υπενθυμίζεται ότι στις 22 Φεβρουαρίου το Διεθνές Δικαστήριο του ΟΗΕ έκανε δεκτό το αίτημα της Αρμενίας για τη λήψη προσωρινών μέτρων και υποχρέωσε το Αζερμπαϊτζάν να διασφαλίσει την απρόσκοπτη μετακίνηση πολιτών, οχημάτων και εμπορευμάτων και προς τις δύο κατευθύνσεις μέσω του διαδρόμου του Λατσίν έως ότου εκδοθεί οριστική απόφαση στην υπόθεση.

 

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags