Facebook Pixel Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν: Οργή Ποντίων για ομιλία του! "Ιταμή πρόκληση κατά των νεκρών της Γενοκτονίας"
Life
| 2023-05-06 00:29:00

Οργή Ποντίων για ομιλία Ερντογάν! "Ιταμή πρόκληση κατά των νεκρών της Γενοκτονίας"

του Γεωπόλδου
Οργή Ποντίων για ομιλία Ερντογάν! "Ιταμή πρόκληση κατά των νεκρών της Γενοκτονίας"

Ποντιακό Σωματείο πήρε θέση για τα λεγόμενα του Τούρκου προέδρου σε μία μαρτυρική πόλη που βίωσε τη γενοκτονική μανία των Τούρκων.

«Η Κερασούντα αυτά τα πάτρια εδάφη τα είχε κάνει κόλαση για τις συμμορίες του Πόντου χθες», ανέφερε σε ομιλία του στην Κερασούντα ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Αυτή η αναφορά εξόργισε τους Πόντιους. Μάλιστα το Σωματείο Δράσης «Νίκος Καπετανίδης» εξέδωσε ανακοίνωση, στην οποία κάνει λόγο για ιταμή πρόκληση κατά των θυμάτων της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

” Ιταμή πρόκληση του Ταγίπ Ερντογάν κατά των νεκρών της Γενοκτονίας”

Στην αρχαία Ελληνική δραματουργία ,στα αθάνατα έργα των Ελλήνων τραγικών, πολύ ισχυρή θέση είχαν οι ανόσιες πράξεις των ανθρώπων ειδικά των αρχόντων για το αδίκημα της περιύβρισης νεκρών.

Η θεϊκή μήνις ήταν τρομερή κατά των θυτών τέτοιας πράξης.

Είναι απόλυτα βέβαιο ότι ο Τούρκος πρόεδρος Έρτογάν δεν έχει λάβει Ελληνική και μάλιστα Αρχαιοελληνική Παιδεία για να μελετήσει την κατάληξη αυτών που διέπραξαν την φρικαλεότητα της περιύβρισης νεκρών και μάλιστα παντελώς αθώων .

Μη γνωρίζοντας ο Ταγίπ Ερντογάν τα όσα έγραψαν οι Σοφοκλής και Αισχύλος πριν 2500 χρόνια, προχώρησε και όχι για πρώτη φορά σε σκύλευση νεκρών στην Κερασούντα του Πόντου όπου σε προεκλογική του ομιλία την Πέμπτη 04 Μαίου εξύμνησε τον δολοφόνο Τοπάλ Οσμάν και την συμμορία του εξυβρίζοντας τα αθώα θύματά του , τους Έλληνες του Πόντου που με εντολή Κεμάλ εξοντώθηκαν με τρόπους που η ανθρώπινη φαντασία είναι φτωχή να περιγράψει.

Γερμανός πολιτικός αρχηγός δεν θα μιλούσε ποτέ έτσι για τα θύματα του Ολοκαυτώματος στη Γερμανία.

Καλούμε την Ελλαδική Πολιτεία να καταδικάσει αυτή την ιταμή πρόκληση λίγες μέρες πριν την ιερή Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου.

Κυβέρνηση και όλα τα κόμματα οφείλουν να απαντήσουν σκληρά με σαφήνεια,ακρίβεια και καθολικά στον υβριστή των νεκρών μας.

Τίποτε λιγότερο.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags