Facebook Pixel Άνω κάτω η Βουλή! Υπουργός χαρακτήρισε τη μισή Κύπρο Τουρκική
Life
| 2024-02-21 16:06:00

Ποιοί αγρότες; Άνω κάτω η Βουλή με τη φράση Υπουργού! Χαρακτήρισε τη μισή Κύπρο Τουρκική

του Γεωπόλδου
Ποιοί αγρότες; Άνω κάτω η Βουλή με τη φράση Υπουργού! Χαρακτήρισε τη μισή Κύπρο Τουρκική

Ο ίδιος έσπευσε να δώσει διευκρινίσεις για τα όσα είπε.

Αντιδράσεις πυροδότησε στη Βουλή η φράση του Χρήστου Στυλιανίδη, υπουργού Ναυτιλίας με καταγωγή από την Κύπρο, ότι «Η μισή Κύπρος είναι τουρκική».

 

«Γιατί ο ελληνισμός δεν έχει άλλα περιθώρια στην Κύπρο. Η μισή Κύπρος είναι ήδη τουρκική» είπε μεταξύ άλλων ο Χρήστος Στυλιανίδης προκαλώντας την άμεση αντίδραση βουλευτών της αντιπολίτευσης. Μεταξύ αυτών και η Ζωή Κωνσταντοπούλου η οποία σημείωσε ωστόσο ότι έχει τη βεβαιότητα πως αυτό ειπώθηκε εν τη ρύμη του λόγου. Ζήτησε ωστόσο από τον Χρήστο Στυλιανίδη να ανασκευάσει και να διαγραφεί η φράση του από τα πρακτικά.

Ο ίδιος ο Χρήστος Στυλιανίδης έσπευσε να δώσει διευκρινίσεις για τα όσα είπε. «Με ακριβώς τις ίδιες λέξεις έχει διατυπωθεί πολλές φορές στην κυπριακή Βουλή ακόμα και από προέδρους της κυπριακής δημοκρατίας. Θεωρήθηκε από ορισμένους συναδέλφους ότι εγώ παραχώρησα την μισή Κύπρο στην Τουρκία. Προς Θεού, είμαι ένας πολεμιστής της Κύπριου όσοι με ξέρουν, ξέρουν και τους αγώνες μου για την ιδιαίτερη πατρίδα μου. Έχω πει στην κα Πρόεδρο της Πλεύρης Ελευθερίας ότι ήταν στα εισαγωγικά η φράση μου» είπε ο Χρήστος Στυλιανίδης ανασκευάζοντας την κακώς διατυπωμένη φράση του.

Στα κάγκελα οι Κύπριοι

Την έντονη αντίδραση του Νομικού, Χρήστου Τριανταφυλλίδη, προκάλεσε η αναφορά του Κύπριου Υπουργού Ναυτιλίας της Ελλάδας, Χρήστου Στυλιανίδη, ότι «η μισή Κύπρος είναι τουρκική». Συγκεκριμένα, ο Τριανταφυλλίδης, κάλεσε τον Στυλιανίδη να τους εξηγήσει «σε αυτές τις fake (σημαίνει ψεύτικες), όπως τις αποκάλεσες στην ομιλία σου στη Βουλή των Ελλήνων, μάχες στη Κύπρο εκείνων που έπεσαν πολεμώντας, ο θάνατος ήταν πραγματικός ή ήταν και αυτός fake; Ντροπή σου ρε- κατά τη κυπριακή- και έτσι για να εξηγούμαστε η μισή Κύπρος δεν είναι τουρκική. Είναι κατεχόμενη από τη Τουρκία ως αποτέλεσμα της Τουρκικής εισβολής. Και ούτε η απελευθέρωση της χρυσέ μου δεν θα είναι fake. Ο μόνος τελικά που είναι fake διότι το παίζεις πατριώτης, με αυτά που λέγεις είσαι εσύ!».

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags